Fotboll från svenskläktaren på Maspolamasstadion!

Diskussion i 'Prat om Gran Canaria' startad av xerxses, 9 januari 2008.

 1. xerxses

  xerxses Medlem

  Se fotboll från svenskläktaren på Maspolamasstadion! Äntligen...en tråd för oss killar/män/pojkar..:)

  Varje år i början av januari är det en fotbollsturnering på Maspolamasstadion..turneringen består av 4 lag som har ganska bra ranking...

  Har tidigare skrivit om fotbollsturneringen på Gran Canaria som kan vara något för oss som har fotbollssälskande smågrabbar bla...inte så dumnt att sitta och heja i en (förhoppningsvis) ljum kväll i januari..

  Sist jag var där i Maspalomas så spelade Helsingborg Feyenoord och Bundesligaettan Bayer Leverkusen och om jag minns rätt Sparta Prag..

  Helsingborg spelade oavgjort mot Leverkusen och matchen avgjordes på straffar..ett fasligt buande när Santos skulle fram och lägga sin straff för Helsingborg...överförfriskade tyskar gormade för att psyka honom..nu var det tyskarnas tur och vi svenskar som helt plötsligt kände oss väldigt ensamma (två vuxna två barn) för vi hade tydligen hamnat på tyskarnas läktare...buuuuu vrålade vi och vi fick ca 500 hundra tyskar att vrida huvudena åt vårt håll med vredesmod i blick...

  Hur i hela friden kunde någon våga att psyka vårt lag och sätta sig upp mot tredje riket.. .en ny straffrunda gick och när det var tyskarnas tur så vändes blickarna mot oss..vågar dom..[?]..efter en intern diskussion så ähh va tusan tyskarna är väl inget att vara rädda för de har ju förlorat två krig..

  Vi stämde upp i ett vikingavrål som jag tror psykade den tyska straffläggaren för att han sköt över och Helsingborg vann...he he..tänkte vi skadeglatt.. :) ..die dumme Schweden utropades lite varstans på läktaren..och tyskarna vandrade bedrövat iväg för att dricka lite mer wiessbier att dränka sin sorg i..

  Om man ska åka någon vecka med kids så kan man kanske samordna med turneringsveckan..och se lite fotboll..turnering avslutas också med ett ganska kul fyverkeri...

  Så turneringen som går på Maspolamasstadion ligger åt Fernandohållet vill jag rekommendera, men sätt er på svenskläktaren då... :)
   
 2. AnneliH

  AnneliH Medlem

  Kul med lite fotbollsberättelser Xerxses.[:p]

  Det är nog något helt annat att kolla foltboll då man befinner sig på plats...TV kan göra mig detsamma, men iof jag kollade på VM sist.

  Är det vanligt att svenska fotbollslag åker över och spelar på Kanarieöarna?

  Men skulle jag befinna mig på läktaren...tror jag inte att jag skulle vråla....eller kanske...det har jag ju gjort när jag kollat hockey kom jag på...ja, det gäller att välja solsidan ;)
   
 3. Bumpen

  Bumpen Medlem

  Jo det har varit en tradition att svenska lag har haft träningsläger på GC. Och spelat i en tunering. Men det var ett tag sedan jag såg det :)
   
 4. Bumpen

  Bumpen Medlem

  Förut spelade dom i maspalomas och det sändes live på Eurosport. Undrar om dom gör det nu?
   
 5. anamogán

  anamogán Medlem

  När jag bodde på GC var jag och såg vissa matcher i Maspalomas. Kommer ihåg att det pratades mycket bland de bofasta om dessa matcher då som de skulle se. IFK Göteborg var där nere ett år. Huruvida populärt det är idag där nere vågar jag inte svara på men jag skulle tro att det är likadant.

  Jag har tom sett att de visar vissa år på eurosport (tror jag att det var) matcherna från GC/Maspalomas. Brukar sitta fastklistrad framför tv-n då, men mest tittar jag på omgivningarna. Jag gör allt för att drömma mig bort...

  /Anna :)
   
 6. asa

  asa Medlem

  Nu måste jag få fråga en sak om fotbollen på GC: spelar Las Palmas i första eller andra divisionen? Jag tror att de har match när vi är där nere i februari, och min fotbollstokige sambo vill gärna kolla på matchen. Kan någon förklara lite närmare var deras arena ligger?
   
 7. svecla

  svecla Medlem

  Las Palmas arena ligger i Las Ppalmas och dom spelar i divisionen under de bästa, var fixar ni biljetter för vi ska ner i mars

  En som tycker tiden till mars är lång
  CS
   
 8. golfo

  golfo Medlem

  Nu blir jag förvirrad.... Varför nämner ni fotboll och hif(medvetet små bokstäver) i samma inlägg ??[:p]
  Bor i Hbg och kan varje år läsa i HD att NU ska hif vinna SM-Guld..... OCH som vanligt hamnar dom mitt i tabellen och sparkar (el mobbar bort) tränaren. Inget för mig i alla fall men ni lyckliga som orkar bry er... ha så skoj[8D]
   
 9. xerxses

  xerxses Medlem

  Är det bara jag som har fotbollsminnen från turneringen i Maspolamas...en sådan här killtråd kan väl inte dö ut så fort..(förutom Anna förstås)

  Ifk Göteborg hade denna turnering som uppvärmning under sina glansdagar bla..:)
  Alltid uppbyggande med lite idrottsliga intressen att kombinera en resa med...så är det verkligen ingen mer som varit på turneringen...och har lite att förtälja..

  Xerxses som varit där vid tre tillfällen..med sina fotbollstokiga smågrabbar...
   
 10. anamogán

  anamogán Medlem

  Xerx: det var ett tag sedan jag var på dessa matcher. Det var i början av 90-talet som jag var där. Usch, det lät länge sedan... (obs!!!! jag är inte såå gammal :D... haha :D)

  /Anna :)
   
 11. Börje2

  Börje2 Medlem

  Fotboll är alltid kul och att det fanns en turnering på Maspolamasstadion med internationella lag visste jag inte.

  Så tack för tipset.
   
 12. coconut

  coconut Medlem

  Min son är jätteintresserad av fotboll (inte jag, men vad gör man inte för sina barn)..

  Nån som vet om de kommer vara ngn match i sommar värd att se?
   
 13. Cina

  Cina Medlem

  https://www.svenskafans.com/spanien/laspalmas/

  Deras egen hemsida UD Las Palmas : www.udlaspalmas.es

  Pio Pio..Pio Pio.....som canarierna ropar till sitt lag...Cina som har varit på många hemma matcher, helt underbart att gå på dessa matcher.
   
 14. coconut

  coconut Medlem

  tack...ska kolla där....
   

Dela sidan

 1. Hej! På den här webbsidan används kakor (cookies). De används för att göra användarupplevelsen bättre och för statistik. Om du fortsätter att använda webbsidan så samtycker du till användningen av kakor.
  Stäng notis