Internet i San Agustin

Diskussion i 'Prat om Gran Canaria' startad av robkar33, 30 september 2013.

 1. robkar33

  robkar33 Medlem

  Nu är det så att jag flyttat till San Agustin (Gran Canaria) med mina föräldrar och har inget internet öht.. Endast fått låna wifi på vissa resturanger, barer osv. Jag studerar på distans och behöver verkligen internet.. Är även väldigt insatt i datorer och är rätt mycket vid datorn, alltså behöver jag obegränsat internet med en fast avgift. Men jag har hört att kablarna är så dåliga här att de inte kan leverera mer än 1mb här.. Jag behöver internet så fort som möjligt då jag missat en jävla massa skoljobb + att jag har ett jobb som DJ och behöver sända, men det kan jag inte göra utan internet-anslutning. Vilket är billigast och bäst och hur kontaktar jag dem? (Tillägger att jag inte snackar spanska alls)
   
 2. balollo

  balollo Medlem

  Antar att Lena som hade ett internetcafe vid Tre Hjärtan finns kvar. Fråga henne, hon vet nog.
   
 3. southstar

  southstar Medlem

  Hej
  blend.es installerar en tranceiver på taket
  med obegränsad hygglig förbindelse
  (mäter ca 10 Mb nerladdning)
  37.92/månad 12 månaders kontrakt
  har haft Blend i mer än ett år
  betalade 550 år ett inkl. installation
  420 år 2
  Dessutom en hel del gratis telefonsamtal till
  fasta telefoner i Europa
  Jag bor också i San Agustin...
   
 4. robkar33

  robkar33 Medlem

  Det är just det som är problemet. Vi ska stanna i 6 månader, sedan åka tillbaka till Sverige.. Skulle behöva något där man inte behöver ett kontrakt på 1 år, och man kan säga upp det och "slå på" det när man vill.. Vi är nyinflyttade och vet inte om vi kommer att stanna här så länge. Vi kanske bara stannar i ett halvår och sedan stannar kvar i Sverige.. Ingen aning om ens vi kommer tillbaka sedan.
   
 5. southstar

  southstar Medlem

  OK
  Ser Du inget trådlöst nätverk i närheten som Du kan använda?
  Nån trevlig granne kanske?
  Många hotell o bostadskomplex har ju egna nät,
  ofta inte så bra men...
  Sv Kyrkan har Fri WiFi för medlemmar(25/år)
   
 6. robkar33

  robkar33 Medlem

  Jo jag hittar nätverk i närheten, men det är så dålig signal & dåligt nät.. Jag skulle vilja ha hyfsat snabbt, några megabit iallafall HEMMA.. Och inte ansluta till grannars internet. Jag behöver ett stabilt internet med rätt bra hastighet som jag kan använda så mycket jag vill. Har en temporär lösning just nu iallafall.. En signalförstärkare/antenn som jag köpte för 39.. Det är ett wifi c.a 50 meter bort som ligger på 1MB i hastighet.. Hade 1-2 pinnar på mitt wifi innan jag köpte den, nu har jag alla 5, alltså full signal.. Men 1MB är för segt för mig.. Skulle vilja ha iallafall 10MB eget wifi i hemmet.. Det verkar helt omöjligt att få här. Har redan slösat en massa pengar på stickor & sim-kort som kostar per MB man surfar, blir svindyrt i slutändan.. Har gått mellan 100-200 hitills åt bara internet..

  Finns det verkligen ingenting med en fast avgift, hyfsad hastighet utan att man behöver skaffa sig något dyrt kontrakt på ett år med hög installationsavgift osv?.. :(

  Alla ADSL bolag (Movistar, Telefonica, Jazztel, Orange) har gjort mätning på våran lina och den är tydligen så dålig så de kan på sin höjd bara levera 1-3mb. Linan är lika dålig i hela San Agustin vad jag hört.. Skulle du kunna vara snäll att kolla upp om det finns något annat.. Hade funkat perfekt om det fanns något som var likadant som dig fast det var i 6 månader och inte ett halvår så hade det varit perfekt.
   
 7. stigan

  stigan Medlem

  Använder Blend i Puerto Rico under vinterhalvåret och betalar då för 6 månader åt gången. Blend är svajigt på grund av att de har för liten bandbredd, men är klart bättre än mycket annat jag använt. Tidig morgon tittar vi på svt.play utan laggning.
  Man kan köpa sin utrustning, (eller åtminstone i sept 2012)hyra den till en rimlig kostnad.
  Ring eller bättre, besök Blend på övre plan köpcentret i Arguineguin med svensktalande tjej.
  Supporten är tämligen bra.
   
 8. Rob

  Rob Medlem

  6 mån blend kostar 360 E. Då ingår fast tel.
   
 9. robkar33

  robkar33 Medlem

  Ja, vodafone lovade att leverera 6mb minst.. Men nu sitter jag här med 2mb internet som dör hela tiden. Inte den bästa servicen här kan man ju säga..
   
 10. Rob

  Rob Medlem

  ...och inte fri surf......

  ..varför skaffade du inte abonnemang hos Blend..?
   

Dela sidan

 1. Hej! På den här webbsidan används kakor (cookies). De används för att göra användarupplevelsen bättre och för statistik. Om du fortsätter att använda webbsidan så samtycker du till användningen av kakor.
  Stäng notis