Kanarieöarna eller Egypten?

Diskussion i 'Prat om Gran Canaria' startad av marina, 9 oktober 2009.

 1. marina

  marina Medlem

  Hej Alla Goa vänner, :)

  Jag är inte helt ny här på sidan, har läst alla era tips om Kanarieöarna & javisst jag brukar de senaste 5-6 åren åka till Gran Canaria vintertid,..

  Men jag funderar inför nästa vinter på Egypten, Hurghada, ett nytt land nya miljöer, ny kultur.. iaf för mig.

  Har ni erfarenhet? För-Nackdelar om ni jämför mellan Kanarieöarna/Gran Canaria och Egypten??
   
 2. Bronzom

  Bronzom Medlem

  Hej Marina !

  Inget är som Gran Canaria, glöm inte de !! :)
   
 3. marina

  marina Medlem

  Hej :)
  Tack för svar, kanske bör inte Egypten diskuteras på denna sida men helt spontant kan man tycka med den samlade erfarenheten som råder på kanaieoarna.nu så finns det säkert personer som varit i båda länder och kan uppge tips/råd...

  Denna vinter ville jag resa "bort" och inte "hem" som jag brukar känna när jag kommer till Gran Canaria. Egypten skulle vara något nytt...
   
 4. elsueco

  elsueco Medlem

  Det är liksom två olika grejer.... semester är gemensamt, men inte mer.

  Kanarieöarna är enkelt, varmt, skönt och kräver absolut ingenting av resenären. Troligen blir semestern precis som man tänkt det och utan några större överraskningar.

  Egypten är något annat. Här kommer man till en helt annan kultur med allt vad det innebär. folklivet, maten, smutsen, sorlet och inte minst de historiska vingslagen som hela tiden finns där.

  Det krävs helt enkelt ett engagemang, ett intresse om man skall få ut maximalt av en semester i Egypten.

  Skall man slappa, ladda batterierna, äta gott och få lite sol på kroppen, ja då tror jag att det är få platser som kan slå Canarias under vintern.

  Har man däremot ambitioner att få uppleva något nytt, lära sig mera och inte skyggar för lite strapatser på semesterna, ja då tror jag att Egypten är ett mycket bra alternativ.
   

Dela sidan

 1. Hej! På den här webbsidan används kakor (cookies). De används för att göra användarupplevelsen bättre och för statistik. Om du fortsätter att använda webbsidan så samtycker du till användningen av kakor.
  Stäng notis