Lågpris boende. Bokat utan mellanhänder.

Diskussion i 'Boende på Gran Canaria' startad av naranja, 4 januari 2015.

 1. naranja

  naranja Medlem

  Jag har absolut noll koll på hur bra detta är.
  Men, jag upptäckte att jag har bott på 2 av deras lägenhetshotell för knappt 10 år sedan när jag åkt charter med Apollo.
  Priset för en månad för flera av alternativen är lägre än vad jag betalar i hyra för min lägenhet här hemma.
  http://bersol.es/index.php?ver=precios2
  Översättning till svenska är lite skakig på deras sida. Använd Google translate eller lägg till plugin för översättning ( från google ? ) om ni inte redan har gjort det, så blir det lite mindre knasig översättning.
   
 2. silverladyn

  silverladyn Medlem

  Min erfarenhet av en del av boendena är att det är mycket låg standard och lite oattraktiva lägen. (utom Las arenas som har ett skapligt läge nära strandpromenaden)

  Ska man bara vara någon vecka och inte har några krav är det kanske Ok, men är man familj eller pensionärer som ska stanna i flera månader är deras boenden inget att rekommendera.

  Den/de som bokar måste kanske vara beredda på att hitta något annat när de väl är på plats och ser själva vilken standard det är.

  /Silverladyn
   
 3. jennygotland

  jennygotland Medlem

  2012 så hittade jag också företaget Bersol med jättebra priser.
  Vi tittade på bilder och fastnade då för Habitat, utan att veta vad det var för ställe...
  Vid ankomst så fick vi först stanna i receptionen som ligger vid motorvägen i San Fernando, vi betalade månadshyran och fick sedan ta oss till "hotellet" som ligger på andra sidan motorvägen mot PDI.
  Knatade oss upp för trapporna eftersom hissen var trasig kom till dörren och där var det galler för vi fick be om hjälp av en fastboende spanjor på stället för att försöka att bända upp gallret, väl inne i lägenheten (jag gick först) så såg jag gardinerna som var helt nergeggade med nånting som såg väldigt äckligt ut, blodfläckar på väggarna, soffan skulle jag aldrig i mitt liv sätta mig i, kranen i köket var loss och låg brevid, badrummet som var jättefint på bilderna på nätet, där var ungefär varannan klinkersplatta på golvet borta, toastolen var halvt loss, handfatet var trasigt med stora porslinsbitar borta.
  vi vände och gick ut fick åter gå till receptionen och klaga. Det vi fick till svar var att vi svenskar alltid klagar och ingenting duger åt oss!! Spanjorerna kunde minsann tänka sig att bo vart som helst bara dom hade tak...
  jaja tänkte jag men jag krävde ialla fall pengarna tillbaka men blev istället erbjuden boende i Salamanca, efter en titt där så tackade jag nej eftersom det enbart satt nersupna folk där skrikandes. Bad än en gang om pengar men dom sa nej. Jag ger mig inte utan går till polisen som ligger précis brevid, kön ringlar långt ut på trottoaren..ser då två poliser som äter på en restaurang, går till dom och dom svarar på knackig engelska. Vi förstår varandra ganska bra ändå och dom går med oss till receptionen som stirrar på oss med stora ögon. Polisen höjer rösten till dom och efter ett tag så ligger våra pengar på disken!!
  Nu börjar letandet av nytt boende. Träffar en norrman och vi får hyra en bungalow på det härliga området santa Barbara.Men första natten fick vi ta ett hotellrum.
  Så ni ska vara lite försiktiga med företaget Bersol....

  Jenny
   
 4. Emtehed

  Emtehed Medlem

  Jenny: Bra o viktig varning för oseriösa uthyrare.

  JanE som i många år har ordnat flyg o boende separat men varit noggrann,
  även om det kostat lite mer, alltid anlitat seriösa eller personligen kända uthyrare.
   
 5. naranja

  naranja Medlem

  Dina erfarenheter avskräcker ju minst sagt.

  Men, när jag åkte med Apollo för ungefär 10 år sedan bodde jag på ett ställe som hette Danubio en gång, väldigt slitet men godtagbart. Andra gången Teneguia. Fortfarande rätt låg standard, men ändå ljusår från det du beskriver. Bersol hyr ut lägenheter på båda ställena.

  Min begränsade erfarenhet säger mig att vissa områden omkring norra Playa Ingles och San Fernando bör undvikas och man bör definitivt inte välja att bo där. Oavsett vem som hyr ut. Knarkarområde har jag hört ryktet säga. Är man ute på byn där efter mörkrets inbrott bör kontanter och liknande förvaras invärtes, typ. Exakt därför förstår jag mig inte på folk som vill bo i Playa Ingles. Området väster därom, kring ravinen/kanalen i Maspalomas, är trivsammare och det är där jag varit flest gånger.

  Radhuslägenhet ( bungalow ) är ju bättre än lägenhet i flervåningshus helt klart. Men blir det ett flertal börskrascher eller liknande provar jag nog Suryacan i Sonnenland eller liknande. Trots dina dåliga erfarenheter.
   

Dela sidan

 1. Hej! På den här webbsidan används kakor (cookies). De används för att göra användarupplevelsen bättre och för statistik. Om du fortsätter att använda webbsidan så samtycker du till användningen av kakor.
  Stäng notis