Läs innan du bokar resan online: Så vet du om du kan lita på resebyrån på nätet

Diskussion i 'Prat om Gran Canaria' startad av Cina, 15 februari 2010.

 1. Cina

  Cina Medlem

  Sex goda och kloka råd när det gäller trygghet och nätbokningar av resor:

  1. Kontrollera på resebyråns hemsida att det finns ett telefonnummer eller chattfönster till en kundtjänst som har generösa öppettider där du kan få personlig hjälp.

  2. Kontrollera att resebyrån har en säker webbanslutning för betalning med kontokortsnummer (webbaddressen till en säker anslutning har ett litet hänglås bredvid och/eller börjar med https:// i stället för http://)

  3. Väletablerade charterbyråer online har publicerat bra och tydliga Resevillkor (inklusive köp och avbokningsvillkor) på sajten. Kontrollera att både att de finns på hemsidan och att de bryr sig om sina kunder tillräckligt mycket för att skriva villkoren på "vanligt" språk.

  4. Googla på namnet och se om det finns anmärkningar eller kritik mot bolaget i fråga.

  5. Kontrollera att resebyrån rekommenderas av andra, googla och kolla reseforum på nätet.

  6. Om du är lite osäker så Googla och undersök resebyråns bakgrund. Är det ett solitt bolag? Har det funnits länge på marknaden? Använt till exempel hitta.se eller allabolag.se för att se dessa.

  Bra att tänka på ;)
  Cina som alltid vill boka resan på nätet .
   

Dela sidan

 1. Hej! På den här webbsidan används kakor (cookies). De används för att göra användarupplevelsen bättre och för statistik. Om du fortsätter att använda webbsidan så samtycker du till användningen av kakor.
  Stäng notis