Las Palmas: Var bo, och vad göra över nyår?

Diskussion i 'Prat om Gran Canaria' startad av Avalance, 8 december 2013.

 1. Avalance

  Avalance Medlem

  Tjo!

  Vi har bokat flyg en vecka till Gran Canaria över nyår, och tänkte bo i Las Palmas. Undrar om någon kan hjälpa mig med två frågor:

  1) Var ska man bo i Las Palmas? Är det bäst att bo nära stranden, eller i gamla stan? Är ute efter ett område med mycket folk i omlopp och mycket restauranger/barer etc, eventuellt också med shopping men det är mindre viktigt.

  2) Vad gör man på Nyårsafton? Är det gatufest, eller är det galamiddagar eller liknande som gäller? Någon som vet var man kan hitta info? (Eftersom vi inte flyger med charter, så vet vi inte riktigt var vi ska börja leta.)

  Eller, är det bättre att bo på södra delen av ön? Hörde att vädret var bättre.

  -A
   
 2. Rson

  Rson Medlem

  Om vädret är avgörande för ditt besök, skall du definitivt bo på södra delen av ön. Det kan vara bra väder i Las Palmas också, men då är det så på hela ön.
   
 3. Avalance

  Avalance Medlem

  Vi är mer ute efter god mat/dryck och kultur/nattliv än sol och bad.. Men å andra sidan vill man ju kunna sitta utomhus och äta lunch/middag :). Är Las Palmas tillräckligt bra för det?

  Några tips om vad man kan göra över nyår? :)

  -A
   
 4. elsueco

  elsueco Medlem

  Skall försöka svara på dina frågor.

  1. Boende.
  Tyvärr finns det nästan inga hotell eller turistbäddar nere i gamla stan Vegeta eller i Trianaområdet. 90% av alla hotellen finns nere i Puerto, dvs hamnen, Las Canterasstranden.

  Där finns det å´andra sidan hur många hotell som helst. Flög ner till Las Palmas för ett par veckor sedan och satt tillsammans med ett svenskt par som bokat Hotel Cristina, som är ett bra 4 stjärnigt hotell, mitt i smeten och nära Las Canteras. Bara som exempel.

  Det är också nere i Puerto som du hittar de flesta restaurangerna, barerna, ja nattlivet.

  2. Nyårsafton är precis som i Sverige, larvigt dyra priser på hotellen och restaurangerna som har speciella arrangemang och specialmenyer. Inte prisvärt!

  Det är massor av folk efter Las Canteras och där finns också restauranger som har sina vanliga menyer och vanliga priser, ta en sådan och sedan upplev folklivet på gatan och vilken liten bar som helst.

  Önskar er en fin resa till Las Palmas!
   
 5. Avalance

  Avalance Medlem

  Tack för svar! Ah, så skippa förbokade hotel med special menyer och ta en "vanlig" restaurang istället alltså. OK, det är bra tips, tack :)
   

Dela sidan

 1. Hej! På den här webbsidan används kakor (cookies). De används för att göra användarupplevelsen bättre och för statistik. Om du fortsätter att använda webbsidan så samtycker du till användningen av kakor.
  Stäng notis