Nattöppna affärer?

Diskussion i 'Prat om Gran Canaria' startad av Lasse, 22 december 2011.

 1. Lasse

  Lasse Medlem

  Vi landar sent på natten, tror vi är på hotellet i Maspalomas vid 1-½2 på natten.
  Finns det någon affär som är öppen så sent?
  Man är kanske småsugen på något, lite nattkrubb, för maten på flyget står man sig ju inte så länge på och att gå på en restaurang är det lite sent för.
  Några tips nån?
  Det bästa är ju en affär, vill ju gärna käka "hemma" första natten och dessutom är man ju alltid sugen på en och annan honungsrom [8D]

  Lasse
   
 2. Bumpen

  Bumpen Medlem

  Lasse jag tror inte det. Och det är nog minst chans i MasPalomas. Som är som San Agustin för dom morgonpigga :)
  Passa på om det finns någon chans på flygplatsen? Annars får du nog trycka i dej så mycket du kan på planet. Om du inte har något med dej i resväskan! :D
  Man kanske något på ditt hotell är öppet för en nattmacka?
   
 3. Lasse

  Lasse Medlem

  Ja, vi misstänkte att det var på det sättet.
  Nåja, det blir att packa ner lite i resväskan då istället, så det finns lite om man blir sugen.

  Lasse
   
 4. Nillague

  Nillague Medlem

  Lasse, vi har försökt reka på detta då vi har samma problem. Normalt kommer vi ner en vanlig vardag mitt på dagen och det är inga problem alls med PDI. Nu ska vi till Maspalomas på julafton, och vi upplever Maspalomas som lite mer kvällstrött även normalt. Ev tar vi en taxi till PDI o hoppas på det bästa den kvällen/natten men för säkerhets skull stoppar vi i en hel del i resväskan. Skinka, ostar, burköl, nötter o vad man nu kan vilja ha. Går det inte åt denna första kväll/natt finns det fler hungriga kvällar.
  Det är inte kul att flyga från "bonn-flygplats" som knappt har något annat än sprit, smycken o leksaker att sälja och på det få flyga med Iberstar som har samma spännande utbud med sprit och klockor. Jag hade föredragit 6-pack o ett par billiga bag-in-box. Shopen på Las palmas fpl vid bagagebanden har jag ingen koll på om den är öppen sent på julafton och vågar inte chansa. Har för mig den är löjligt dyr? Jag återkommer i ämnet när jag vet mer om detta.
   
 5. Lasse

  Lasse Medlem

  Nillague:
  Ja, kolla gärna om ni har möjlighet, skulle vara bra att veta, om inte annat för att kunna köpa något gott att dricka då, tuggbart packar vi som sagt och precis som ni resonerar vi att är man inte sugen när man kommer ner så finns ju godsakerna kvar :)
  Känner igen det där med bonnflygplats, vi flyger från Sundsvall, då är ankomstiden inte det bästa, vi flyger med Air Europa och jag tror inte man kan förbeställa och få varorna på nedvägen.
  Taxfreen på Midlanda är inte heller den bästa, en liten skrubb på några kvadratmeter bara....
  Men det är skönt att flyga från hemmaplan och slippa resan till Arlanda, för den är inte så rolig den heller, att köra ner dit på natten och sedan hem halva natten är inget jag ser fram emot, då är det bättre med 10 minuters väg till flygplatsen.

  Lasse
   
 6. Nillague

  Nillague Medlem

  Jag fixar det! Hur snabbt behöver du infon? Vi åker hem till Örebro den
  7/1 i svinottan....
   
 7. Nillague

  Nillague Medlem

  Glömde skriva, din flygplats låter som min ungefär! Men kan jag så väljer jag alltid min lokala till fördel för Arlanda. Dyrt och jobbigt.
  Flög även jularna innan, då från Arlanda. Vi började med hotell, sen tåg. Innan det ens var dags att stänga väskan var det stora problem med SJ o vi fick även köpa flygbussbiljetter med avbokningsskydd. Livrem och hängslen!

  Men man ska också komma ihåg hur smidigt det är från dessa små flygplatser. Inga kilometrar att vandra o släpa bagage, inga timmar i kö för att fylla planet....eller tömma det. Går i regel också snabbare att få väskorna osv osv...
   
 8. Lasse

  Lasse Medlem

  Ja, det är alltid en chansning att åka med Sj, speciellt härifrån Sundsvall, brukar ofta vara inställda tåg på vintern i allmänhet, och dessutom är det dyrt och man inte bokar tidigt, 60 eller 90 dagar före resa annars kostar det tusenlappen per person att åka tåg, och då får man dessutom åka buss istället många gånger, och det är inte kul att åka buss för ett par tusen när en "vanlig" buss kostar hälften, och buss väljer jag helst bort då de kör som galningar ibland. Konstigt nog är jag åkrädd trots jag är yrkeschaufför i grunden själv.
  Och visst vi gynnar gärna den lokala flygplatsen och dessutom slipper vi som sagt resan fram och åter till Arlanda.
  Nej då, det är ingen brådska, vi åker ner i mitten på Mars, men man börjar ju redan nu att fundera och planera, vi längtar ju!:)

  Lasse
   
 9. Bumpen

  Bumpen Medlem

  Usch. Jag har tur att jkag bor i Gävle! Vi har bra förbindelser med Arlanda! Och vi har bättre chsna att göra något om tåget är sent :)
   
 10. Nillague

  Nillague Medlem

  Hej! Hemkommen idag och frysande i lägenheten hemma i Sverige kan jag meddela följande: på julaftons kväll vid 21-tiden var affären vid bagagebanden öppen! Nästa chock var att baren på hotellet (Duna beach, Maspalomas)också höll öppet till "mitt-i-natten-någonting". Ingen behövde svälta eller törsta ihjäl!
   
 11. Nillague

  Nillague Medlem

  Hej! Hemkommen idag och frysande i lägenheten hemma i Sverige kan jag meddela följande: på julaftons kväll vid 21-tiden var affären vid bagagebanden öppen! Nästa chock var att baren på hotellet (Duna beach, Maspalomas)också höll öppet till "mitt-i-natten-någonting". Ingen behövde svälta eller törsta ihjäl!
   

Dela sidan

 1. Hej! På den här webbsidan används kakor (cookies). De används för att göra användarupplevelsen bättre och för statistik. Om du fortsätter att använda webbsidan så samtycker du till användningen av kakor.
  Stäng notis