Upptäckte för någon månad sedan Floras Olivoljesmör. Vad jag kan se finns det inte i Sverige - kan ha fel. Men om ni kommer hit - pröva det!!! Jag trodde inte Bregott hade sin överman, men tänk detta smör/margarin är gudomligt gott!! Gillar inte Flora annars, men detta är bara super (tycker jag). Finns på el supermercado Dino och då finns det säkert på de flesta ställen! Anette
Till och med smöret har vi gemensamt, ha ha...det har jag köpt de senaste åren när jag är i Spanien det är så gott..// Cina
Hej tindaya o Cina Här kommer lite info: "Flora olivolja" är troligen det samma som i Sverige heter Becel Olive Jan E som har tråkigt på jobbet[xx(] men gör då nå´t roligt istället = skriver på Forumet[^]
Hej på dej Emtehed - det var längesedan [] är Becel oliv också i fast form? Tycker du ska skriva mycket merpå forumet Ha' en bra dag alla! Kram Anette
OK tindaya Då skriver jag: MYCKET MER Jan E som tror att han kanske missuppfattade lite[)] PS Becel Olive är i fast form (om det inte står för länge i canarisk solvärme) DS
KLätt & lagom har haft olivesmör (magarin) i flera år nu.[8D][8D] Tro de flesta mejerier har denna produkt Hagbard
Intressant ämne, nästan lite komiskt, eller hur? Men jag hakar på och berättar följande. Vid min sista resa till Las Palmas stod jag på Hiperdino vid avdelningen för smör och margarin, i begrepp att köpa ett margarin som passade för stekning och att breda på mackor. Eftersom dom riktiga lättmargarinen i sverige inte går att steka i, så blev jag försiktig. Jag titta efter text som " ej lämpligt vid stekning" på spanska förstås. Men inget står det om detta ! Jag ser då till min glädje gamla "EVE" som jag känner sen min tid, men jag var fortfarande osäker. Jag frågar då närmaste lilla kanariska tant om man kund steka i EVE ? Ja naturligtvis sa hon med uppspärrade ögon. Hur är det Tindaya eller annan, finns inte dom mest" lighta" margarinen i spanien ? Kan man steka i alla ? Var det tanten som inte var insatt .Skingra dimmorna Tindaya, eller annan. Sånt här är viktigt !! Ha,ha,ha Bronzomcito.
Hola "gordito"..un broma..ok. Jag steker inte med margarin eller smör..anväder olja och en "liten klick smör" för att få lite färg ..stekyta ".EVE är det jag då oftast använder.Eller de nya sorterna, allt verkar funka... Det gör jag här o där..detta har min kökschef till svåger lärt mig..han har kunskap...efter 30 på La Pizza ..Den maten har väl inte varit så dum eller hur [?][?] ps och till mackan...olivoljesmör..[]// Cina
Hej på er, jag gör faktiskt precis som Cina. En dansk kock i Fuengirola lärde mej det för många år sedan. Steka i olja med en smörklick i. Sen måste jag nog erkänna att jag aldrig tittar efter vilken typ av smör eller magarin jag använder . . . och det har alltid gått bra, hitintills [)] Men Bronzom jag skall kika efter vad det står på de spanska "light"-paketen. Kram [] Anette
Hej Bronzom Jag vet inte om detta är till någon hjälp men jag brukar alltid köpa ett märke som heter Mantequilla (ett gult paket) det är både gott på "el pan" och går utmärkt att steka i[)][8)] Jan E som tycker att inte allt behöver vara seriöst PS Tänk att "smörtråden" lockat 226 läsare[:0] DS
Ha ha Emtehed, tror jag det att det är gott [] Det är riktigt "redigt" smör!! (Mantequilla = smör") Ja festligt att olivoljesmöret lockade så många läsare, och jag som trodde jag kom med en nyhet och att det inte fanns i Sverige [:I][:I]Men riktiga skrynkliga potatis har ni i alla fall inte [}] Anette
Vad då skrynkliga potatisar ? Dom får man skrynkla själv när man kokar dom, eller beroende hur man kokar dom. Eller hur Cina ? Som är en baddare på att laga Kanariekäk.
Jag är inte säker så hoppas Cina rycker in och kan bättre. Men tror att det egentligen skall vara de små rödaaktiga potatisen med tjockt skal . . . sade någon för herrans många år sedan. Kram Anette
Ok Anette ! [8D]Jag har också hört massor med husmorstips om hur man skrynklar potatisen bäst.Mycket, otroligt mycket salt är väl grunden. Men sen är väl mysteriet med att få den ordentligt skrynklig. De får nog inte vara färskpotatis, utan ordentliga skal.Nån sa att man skulle lägga tidningar över när dom är färdigkokta...Cina var är du ?Socorro !
[:0] Aqui !!!! 1 kg små potatisar, [}] 2 nävar (1/4 kg) salt, en bit citron och vatten. svårt att beskriva så här på nätet... 1. Tvätta potatisen ordentligt, men låt skalet vara kvar.[^] 2. Lägg den i en kastrull tillsammans med saltet och citronbiten det sa min kära svärmor [] och täck med vatten.[^] 3. Slå av vattnet när potatisen är färdigkokt och ställ tillbaka kastrullen över värmen och skaka potatisarna tills de är alldeles torra (ung. två minuter).[] 4. Tag bort kastrullen från värmen och låt den stå en stund övertäckt med en handduk. Detta är viktigt [}]
Hola tindaya Ok då förstår jag varför det står "butter" på paketen (jag trodde det var nån sur svensk som tryckt texten på paketen[)]) Om du inte tror det finns skrynkliga potatisar i Sverige så har du inte sett mina fjolarsperan (=potatis från förra året) Jan E som har tråkigt på jobbet men försöker muntra upp sig själv
Emtehed, dina potatisar skulle ju då bli helt perfekta efter Cinas recept helt säkert [)] Har också hört versionen om att täcka potatisen med vatten, låta dem stormkoka tills ca ett par cm finns kvar av vattnet och DÅ slänga på grovsalt som skall göra att de skrynklar till sig under tiden de torrkoker . . . . Förresten har jag också hört att man förr använde havsvattnet att koka dem i [] Anette