Påminnelse

Diskussion i 'Prat om Gran Canaria' startad av Cina, 8 augusti 2008.

 1. Cina

  Cina Medlem

  Res säkert! Bra tips på sajten, som ni säkert redan vet, är att tänka på sjukvård och annat som kan hända:
  https://www.dinsakerhet.se/
   
 2. Bronzom

  Bronzom Medlem

  Tack Cina !

  Vet ni vad som hände mig under min senaste resa till Las Palmas ? Trots att jag är verklig veteran på att resa missade jag det där eu kortet man skall ha med sig från Försäkringskassan, och som gör att man lättare och billigt får sjukhjälp i ett EU land.

  Fattar inte att jag missat detta !! Tänk på de ni andra också ! Som ursäkt kan jag tycka att man inte informerar särskilt mycket om detta kort.;)
   
 3. n/a

  n/a Medlem

  Bronzon,kan du eller någon annan svara på vart kortet gäller egentligen? Har besökt både läkare i Arguineguin och Clinic Roca i San Agustin och inget av ställene ville se kortet. Kanske bara storsjukhuset i Las Palmas kräver det.

  solis
   
 4. chica

  chica Medlem

  Kortet gäller när man söker vård inom den offentliga sjukvården, så har i alla fall jag uppfattat det.
   
 5. Bronzom

  Bronzom Medlem

  Ja eller så jobbar sjukhusen i syd endast direkt med försäkringsbolagen, och då behövs inget kort. Så kan de vara.;)
   
 6. Pellis

  Pellis Medlem

  I syd finns det ett sjukhus i Maspalomas där de blå korten från försäkringskassan gäller ett sk offentligt sjukhus! Mycket fint har jag hört av folk som besökt detta. Clinica Roca är bara plånboksvänligt (???) - det gäller att öppna och vara villig att betala.
   
 7. fbkmarie

  fbkmarie Medlem

  Hej, inte vet jag om det va att vi hade försäkring, men det kan jag tala om att bättre vård eller trevligare personal som jobbade på clinica roca, det får man leta efter, innan gubben blev inlagd där besökte vi sjukhuset i maspalomas, och där va dom inte alls trevliga. Kanske om man besöker akut i SA att det är dyrt, men han fick bästa vården, och även att läkare va väldigt noga med att informera mig varje dag vad som hände,och hur det va med min lilla make, så det kan jag i alla fall berätta om blir man sjuk och hamnar där, ska man va glad:)
   
 8. Pellis

  Pellis Medlem

  Clinica Roca är toppen - jag menade inget annat men när jag läser inlägget i efterhand lät det kanske lite negativt! Vi är superglada att vi har detta sjukhus som granne eftersom vi nyttjar det nästan varje år. Ibland är dom kanske lite väl överbeskyddandet för att tjäna lite mer pengar - det den känslan vi har fått i alla fall. Men toppen att det finns! Däremot har jag hört bara positivt om Maspalomas, problemet där är väl att man inte kan göra sig förstådd!
   
 9. fbkmarie

  fbkmarie Medlem

  Jag håller med dig, men läkaren som vi besökte först i mas palomas träffade vi även efter på clinica roca, och hon ifrågasatte vad min make gjorde där, och då kan man börja undra vad hon hade sin läkar titel från, han hade fått akut bukspottkörtelinflammation, hade vi inte kommit in som vi gjorde hade han varit död idag, det va liksom prat om timmar, så sjuk va han, men denna läkare skickade bara hem honom med värk tabletter, hm mycket märkligt, men sedan håller jag ju med dig om att dom kanske behåller patienterna väl länge för att tjäna pengar, själva blev vi en vecka sena hem, och det va ingen rolig vecka från pdi till sa två gånger om dagen ja uch och fy, tur det slutade bra i alla fall:)
   
 10. n/a

  n/a Medlem

  Tack,tydlig som vanligt,bra tycker jag.Undrar då om det finns någon allmän sjukstuga som man törs gå till nere på södern,menar alltså språkmässigt,vid behov[?]
  Naturligtvis är Clinic R i San Agustin ett bra val även om dom är privata. Men håller med Pellis,dom är lite väl "överbeskyddande" beroende på om dom har många patienter eller ej.

  solis
   
 11. coconut

  coconut Medlem

  Vi var ju mkt till sjukhuset i maspalomas me mammas fot å där va dom väldigt noga å tog väl hand om henne..fast man hade ju önskat att man slapp va där halva semestern...jättefint sjukhus va det iallafall...
   
 12. klara

  klara Medlem

  Var i Maspalomas ligger sjukhuset?

  Irene
   
 13. Bumpen

  Bumpen Medlem

 14. n/a

  n/a Medlem

  Sjukhuset ligger i Meloneras området i Maspalomas. Den startades som privatsjukhus men tydligen finns det en del av den som används för allmän vård.

  Dock ska ni som turistar i syd och inte har privatförsäkring utan det vanliga sjukförsäkringskortet, gå till Centro Salud Maspalomas. Den ligger lite svårt till så ni får åka med taxi så hittar dem. Den ligger nämligen på vägen när man åker mot Palmitos Park, vattenlandet eller Tablero.Bakom den stora parken mittemot Holiday World om ni förstår vad jag menar.

  Har tidigare försökt upplysa vikten av information vad det gäller sjukvården. De flesta kliniker är privata och så även ambulancerna.

  Blir ni körda av en ambulans till en privatklinik som är anknyten till privatvården så kostar det ganska mkt och därför är det viktigt att ha en försäkring på resan!

  Hoppas ni håller er friska på semestern.
   
 15. klara

  klara Medlem

  Det hoppas jag också canaria. Tack för upplysningen.

  Irene
   

Dela sidan

 1. Hej! På den här webbsidan används kakor (cookies). De används för att göra användarupplevelsen bättre och för statistik. Om du fortsätter att använda webbsidan så samtycker du till användningen av kakor.
  Stäng notis