Resa till GC själv?

Diskussion i 'Prat om Gran Canaria' startad av Ted, 1 januari 2019.

 1. Ted

  Ted Medlem

  Hej!
  Om man ska resa själv till Gran Canaria var ska man resa då?
  Vart reser flest svenskar?
   
 2. Welltours

  Welltours Medlem

  Hej Ted!

  Vart man ska resa här på Gran Canaria beror helt på vad det är du önskar ha och vad som är prioriterat för dig på semestern.
  Är det vädret som är viktigast för dig som för så många andra så har södra Gran Canaria det överlägset bästa vädret. Vad gäller vädret så kan det även variera stort från turistort till turistort. Bäst/torrast/soligast väder finner du i:
  -Arguineguin
  -Puerto Rico
  -Tauro
  -Taurito
  -Playa del Cura
  -Puerto de Mogán
  Flest svenskar finner du i San Agustin men också en hel del i Playa del Ingles, Maspalomas och även en del i norr i Las Palmas.
  San Agustin, Playa del Ingles och Maspalomas har även de bra väder men är ofta betydligt blåsigare än alternativen ovan. Vi svenskar finns som sagt till störst del i San Agustin som är en lite lugnare turistort än många andra här på ön, lite grönare och lummigare och nära till strand, restauranger m.m
  Just december och t.o.m mitten av mars så kan vädret annars vara lite ostabilt vilket är bra att veta om.

  Las Palmas i norr har ett betydligt ostadigare väder men har något för alla smaker vad gäller: strand, shopping, musik, kulturliv, restauranger, muséer m.m och är vår personliga favorit vad gäller saker att se och göra, men det är såklart alltid en fråga om vad som intresserar en.

  Vill du även se annat än vanliga turistorter så tipsar vi om vackra byn Tejeda här på Gran Canaria (missa inte när mandelträden står i blom här i jan/feb), gröna och lummiga Teror och Moya samt en annan av alla våra favoriter här på ön, Agaetedalen, är också ställen som få turister hittar till eller som många inte ens vet om att de existerar.

  Hoppas att några av tipsen kunde hjälpa dig på traven. All lycka till och en trevlig semester :)
   

Dela sidan

 1. Hej! På den här webbsidan används kakor (cookies). De används för att göra användarupplevelsen bättre och för statistik. Om du fortsätter att använda webbsidan så samtycker du till användningen av kakor.
  Stäng notis