Resan

Diskussion i 'Prat om Gran Canaria' startad av fbkmarie, 7 november 2012.

 1. fbkmarie

  fbkmarie Medlem

  Hej allihopa, här kommer lite om vår resa.

  Turen ned med Thomas cook gick i tid, och lugnt o fint, men rädd som man är satt jag ändå som en fiolsträng[xx(]

  När vi kom fram tog vi taxi till hotellet, varmt o skönt va det och ofattbart att man äntligen var där igen. Hotellet kan jag inte rekommendera, hade ju betalt för högre standard men allt stämde ju ej med va ving skrev på sin hemsida. Städningen va under all kritik, har aldrig varit med om något liknande på våra resor, dom bäddade sängen, det va väl allt i princip. Dom torkade ej av vardagsrumsbordet ens, vet ju att disk ej ingår, men torka av bordet brukar dom ju göra. Hade knutit ihop några sopsäckar och ställt i gånget ut, dom stod kvar när vi kom hem, ETT badlakan att dela på fast vi sa till, lakan ska ju bytas, det gjorde dom inte på hela tiden, varför jag vet det, är för Benny hade gjort en liten snusfläck, så dom vände bara lakanet, så det hamnade nedtill vid fötterna[}:)] Pool området är ju väldigt fint, men även där stod våra tomma ölglas och askkoppar kvar i TRE dagar[}:)]

  Förövrigt va vädret jättefint med blå himmel första veckan, och varmt, andra veckan va det ej mycket sol att prata om, men fortfarande varmt. Det har varit mellan 2-32 grader varje dag.
  Onsdagen trodde vi hela atlanten kom ned över oss[:0] jösses va det regnade, folk som väntade på taxi i gatan, fick vatten ända upp till anklarna. tjugofyra ska det stå, fyran funkar ej på datorn.

  Ätit gott har vi gjort och umgåtts med folk. En av dagarna for jag och Benny ned o kollade på loppis marknaden i mas palomas, bara skönt att komma ut och röra på sig lite.
  Glömde föresten säga att havet höll en temp på 23 grader ungefär.

  Andra veckan från onsdagen så blev ju semestern inte så kul längre:( det som hände oss alla tog oss väldigt hårt, som tur va, så va jag o Benny på rummet just när det hände, men flera av våra vänner satt med när det skedde. Vi rusade ner 10 minuter efter vi fick reda på vad som skett, då va det avspärrat ut i terassen, och 2 poliser stod och vaktade, så vi fick gå in i krogen och vänta, och det tog 2 timmar innan dom hämtade upp honom, och det va hemskt när dom bar ut honom.

  Kan berätta att han va sjuk redan när han kom ner, och en av ägarna till bakkekroa va med honom till doktorn, då hade han vatten i lu ngorna, led av sömnapne (vilket vi visste förut men nio olika medicner fick han. Dessutom va han mycket stor, men tragiskt bara 55 år.

  Ja hemresan va försenad, kom iväg kl 15 istället för 13:40, dom hade sådan motvind ner, så det hade tagit 6 timmar ner.
  Piloten sa innan vi startade att han skulle försöka slå rekordet hem, det va på 4:17, men han klarade ej detta, det blev 4:20:) dom hann ej ut med extra priserna på hemresan för det gick så fort.
  Så det va mycket turbulens över atlanten, och det va inte trevligt, men han steg till över 12.000 meter och sen när vi började komma en bit in över fastlandet gick det bättre:)

  Det va min lilla berättelse. Snart jobb för mig.
  Ha en bra dag alla

  Marie:) ps. Glömde ju berätta något som jag tyckte va väldigt kul, vi träffade Einar från Playa del sol, flera gånger på Bakkekroa, han va lika lugn o trevlig som i serien:) det kändes lite konstigt att se honom live, och att prata med honom:)
   
 2. evaa

  evaa Medlem

  Hej Marie!
  Synd att inte lägenheten var som det utlovats.
  Har vänner som också var jättemissnöjda med sitt
  boende på Green Field trots att det var ***+.
  Tragiskt med er vän.
  Tog ni en taxi som stod på flygplatsen eller hade ni beställt den?
  Vad kostade taxiresan?
  Vi har inte bokat transfer nästa gång vi åker för det är ju
  helt hopplöst att sitta på bussen och fara omkring på hur många
  ställen som helst.
  Ja nu får ni börja tänka på när nästa resa ska bli så ni har
  en "morot" framåt att se fram emot!
  Vi har ju snart 3 veckor som ska bli helt underbart skönt!
  Ha de bra!
  Eva
   
 3. fbkmarie

  fbkmarie Medlem

  Hej eva, ja tråkigt det där med hotellen[xx(] 3 veckor går fort:)
  Ja vi tog taxi som ej va förbeställd, det står ju massor utanför, vi betalade 35 eur, och det va det värt.
  Förresten pröva nu killarna med rödkepsarna som checkar in åt er, det är helt perfekt, gjorde samma nu när vi skulle hem, dom tar ditt bagage går och kollar vilken gate, och sen bort till kassan direkt o checkar in er, kostade 8 eur denna gången för 2. Så himla smidigt.
  Våra andra kompisar från stockholm, frågade om det va ok om dom stod kvar utanför o rökte, o det va inga problem, han kom ut med boarding carden när allt va färdigt:)

  Marie:)
   
 4. lillakarin

  lillakarin Medlem

  Hej Marie. Skönt att se att du kommit hem och att du kan dela med dig av din resa och de hemska upplevelserna med oss andra. Ja nog går veckorna fort när man är borta. Vårt flyg till Arlanda var också 2 timmar försenat pga blåsten,kände inte av någon turbulens på hemresan och det är ju skönt.Killana med röd keps som du skrev om såg jag inte till när vi skulle checka in men det verkade ju smidigt att slippa köa. Kanske nått man ska testa nästa gång. Ha det nu så gott. Kram Karin
   
 5. evaa

  evaa Medlem

  Hej igen Marie!
  Ska kolla killarna med röda kepsar det verkar ju kanon, visserligen så reser vi ju på en torsdag så det kanske inte är lika mycket folk som ex. vis. fredag eller lördag.
  35 Euro är det värt att slippa sitta o "kavla" runt i en buss i
  onödan, så det får det bli!
  Ja nu har man bara att vänta o längta och snart är man där!
  Härligt!:)
  Eva
   
 6. fbkmarie

  fbkmarie Medlem

  Ja evaa va skönt för er, man behöver det:) Gubbarna med de röda kepsarna står alltid där vilken dag det än är, dom står alltså utanför, innan man går in.

  Ja det är verkligen skönt att ta taxi, o fort går det också om man jämför med buss, sen är vi av den åsikten att är det semester så är det, så då kan man kosta på sig det om man har råd.

  Lilla Karin, det va ju inte så mycket jag hade att berätta:) men kul ni uppskattade det i alla fall.

  Kram på er Marie:)
   
 7. StefanG

  StefanG Medlem

  Hej, Marie....
  Alla berättelser uppskattas, både små och stora. Nu hade ju visserligen din en tråkig avslutning, men man får komma ihåg det trevliga och försöka undantränga det tråkiga.
  Funderade först på taxi oxå när vi skall ner i december, men beslöt att boka transfer med ving...man blir lite bekväm med åldern :) Dessutom är vi fyra pers. denna gång, så taxin hade förmodligen blivit dyrare ändå.
  Skall förresten kolla extra noga efter de där röda kepsarna...
  Det där med städning och service på hotellen kan variera. Jag glömmer aldrig första gången vi var i Sunny Beach, på ett ganska enkelt hotell. Slängde gårdagens kläder i soffan när vi gick ut på förmiddagen, och när vi kom tillbaka hade städerskan tom vikt ihop våra smutsiga underkläder snyggt och fint och lagt prydligt i soffan...det kallar jag service.. :D Behöver jag nämna att de fick bra med dricks när vi åkte..
  Hotellet vi skall till, Fayna i PDI, har man läst både positivt och negativt om på tripadviser och booking, så jag tror att servicen kan variera mkt från vecka till vecka... hoppas att vi kommer att stanna där under rätta veckor :)
  Nu har du och Benny en trevlig sysselsättning framför er....nämligen att planera nästa tripp ner till GC...
  Ha det skönt uppe i Norrland, du vet väl att Sverige består av Skåne och därom norr liggande fäbodar...[8D]
   
 8. fbkmarie

  fbkmarie Medlem

  God morgon. Ja du Stefan det va service det:) det jag tyckte va så konstigt här, det va att vi visserligen vet att det kan vara dåligt städat, men här fick man ju inte var sin bad handuk ens, och inte tog dom med sopan, vi har ju åkt på några olika hotell under åren, men aldrig varit med om dess make denna gången[}:)]

  Ja du har ditt goa framför dig, och vi här i Norrland får planera nästa resa, men den har vi funderingar på till Turkiet till våren, GC får vänta tror vi fram till sept-okt nästa år-

  Ha en fin lördag alla

  Marie:)
   

Dela sidan

 1. Hej! På den här webbsidan används kakor (cookies). De används för att göra användarupplevelsen bättre och för statistik. Om du fortsätter att använda webbsidan så samtycker du till användningen av kakor.
  Stäng notis