Resfeber

Diskussion i 'Prat om Gran Canaria' startad av lill, 1 november 2007.

 1. anneghost

  anneghost Medlem

  Jag tycker landning och start är jobbigast, även turbelens. Håller med om att det inte finns något värre än när de tänder skylten att man ska sätta på sig säkerhetsbältet.

  Resan ned är alltid jobbigast, hemresan är på något sätt lättare.

  Annelie
   
 2. xerxses

  xerxses Medlem

  Kul tråd som speglar lite av våra nojor och rädslor inför resan.[8D]

  Gillar starten skarpt när det trycker i gång och gasar på..och man får den där härliga känslan äntligen på väg....bye bye Suecia..[:p]

  Landningen gillar jag mindre den är så seg och planet blir så vingligt och skakit..sist i våras till London så blåste det storm vid Stansted..inge vidare..turbulensen är heller inget kul..synd på drinken som ligger i knät...[:0][8D]

  Har hört lite om folk som varit med om vertikal turbulens som är riktigt nasty..den syns heller inte på radarn som vanlig turbulens gör..
  Planet tappar höjd och faller rakt ner...som en jättelik luftgrop..morsan var med om detta då planet tappade ca 900 meter i höjd på nolltid..hon troddde sin sista stund var kommen..

  Sist hörde jag om ett Boing 767 som råkade ut för en vertikal luftström och tappade höjd över Grönland så snabbt att folk slagit huvudena i taket..[:0]
  Detta är ganska ovanligt med dessa som tur är...någon som varit med om en sån grej här å forumet....[?][?]
   
 3. cattis2

  cattis2 Medlem

  Jag tycker det är härligt att flyga, men skulle vara glad om jag slapp starten. Den är otäck tycker jag och det verkar som det blir värre efter varje resa. Sist när vi skulle lyfta från Gando talade kaptenen om, innan start, att det kunde bli ovanligt skakigt när vi lyfter och vi skulle inte bli rädda om det skakade och lät som det bankade på planet... Detta pga att det blåste så mycket när vi skull lyfta. Jag var livrädd och väntade mig en hemsk start, men han skrämde nog upp oss ordentligt för det var inte värr än vanligt att lyfta den gången.
  Cattis
   
 4. Bronzom

  Bronzom Medlem

  Tycker som Xerxses att landningen är jobbigas. Tyvärr tycker jag att planet ofta kommer in snett på banan, hur i sjutton dom lyckat räta upp planet är en gåta.
   
 5. tjollan

  tjollan Medlem

  Starten och landningen som jag tror (rätta mig om jag har fel) är det farligaste momenten tycker jag om! Men turbulens och tända skyltar utan nå medelande hatar jag! Om kaptenen är psykologisk så säger ha itll me dlugn röst. Sen knepet att kika på värdinnorna om dom är lguna i ögonen så kan man vara lugn för dom vet om det är läge att var aorolig eller ej.
   
 6. chica

  chica Medlem

  En kompis var med om s.k. vertikal turbulens på väg över atlanten från USA. Det hade varit riktigt otäckt och kom snabbt. Flygvärdinnorna hann inte ens gå och sätta sig utan fick lägga sig ned i gången och hålla i sig i stolsbenen. Jag vill inte ens tänka på det men jag tror det är ganska ovanligt tack och lov.
   
 7. Cina

  Cina Medlem

  Jag är inte flygrädd .
  Tycker om starten när de drar upp farten, det är en höjdare.
  Skulle nog ha själv blivit pilot...ha ha. // Cina
   
 8. lill

  lill Medlem

  Hej alla forumare! Nu känns det lité bättre när strejken är avblåst. Men fjärilarna i magen och stissigheten i kroppen finns där. Men det hör ju till. Längtar till vi sitter på planet, då brukar jag lugna ner mig - tills dess vi ska landa[V] Då blir jag lité nojjig igen hihi...Men snart är vi där o det ska bli sååååå härligt. Ska fota mkt som ni får ta del av se´n om ni vill:D. Faller andan på kanske jag sätter mig på ett internetcafé o berättar lité. Ha det så gott alla![8D]
   
 9. AnneliH

  AnneliH Medlem

  lill hoppas att resan går bra och att du slipper den värsta oron[:p]
  Ja, jag väntar på att få se massor av härliga foton;)
  Ha en underbar semester!

  AnneliH som längtar till solen
   
 10. n/a

  n/a Medlem

  Kan knappt tro det är sant.Åker ju ner på lördag en vecka för att förbereda julhelgen, och vad händer då???????
  Jo en revbensfraktur!!!!!Typiskt,men f.n den som bangar.
  Så denna gång kan man inte skylla på flygrädsla.

  solis
   
 11. coconut

  coconut Medlem

  Men ajdå...krya på dig...å hoppas resan blir bra ändå....Maria
   
 12. Belo

  Belo Medlem

  Samma sak här ,före varje resa knäpper resfebern till och nu är det bara 3 dagar kvar så kan ni tänka er hur det känns.Att man aldrig kan
  slappna av och ta det lungt förrän man är på plats.belo
   
 13. Jonas71

  Jonas71 Medlem

  Vad skönt att läsa att det finns fler som känner obehag under flygresan.
  Jag har alltid kännt ett otroligt obehag,men som tur är så finns det ju "medicin" som fungerar alldeles utmärkt på flygplatsen;)

  Efter att jag var i Italien i våras med jobbet och åkte med KLM Cityhopper så känns det dock lättare inför kommande resa 13/12.

  Att åka med cityhopper(vilker absolut gjorde själ för namnet) var precis som att åka en gammal skraltig lokalbuss,fast uppe i luften[xx(]
  Har dessa plan lyckats med konststycket att hålla sig uppe i luften så lär inga charterplan i världen trilla ned.

  Nu åtestår bara en enorm LÄNGTAN:D
   

Dela sidan

 1. Hej! På den här webbsidan används kakor (cookies). De används för att göra användarupplevelsen bättre och för statistik. Om du fortsätter att använda webbsidan så samtycker du till användningen av kakor.
  Stäng notis