Resklar

Diskussion i 'Prat om Gran Canaria' startad av fbkmarie, 19 augusti 2008.

 1. fbkmarie

  fbkmarie Medlem

  Hej på er allihopa, nu börjar det dra ihop sig, är så hispig så jag gör inget nyttigt:) Resväskan är färdigpackad, förutom necesär som åker ner inatt, halv tre får jag gå upp, sedan bär det av halv fyra:):):) Härligt!!! Blir nog inte att jag går till datan på Los arcos, men lovar skriva när jag kommer hem om vad vi gjort, ska ju en sväng till allas vår Tindaya också, men det blir andra veckan. Ha det så bra allihop KRAM Marie som känner sig sån här just nu[:eek:)]:):)
   
 2. Giggis

  Giggis Medlem

  Vill bara önska dig en jättehärlig resa.
  Ge Tindaya en kram från mig. Jag får vänta 8 veckor till innan jag kan krama henne personligen.

  Ha det så bra och var rädd om dig,

  Lena
   
 3. fbkmarie

  fbkmarie Medlem

  Tack så mycket giggis, och visst ger jag henne en kram från dig:)
   
 4. n/a

  n/a Medlem

  Jaha du fbkmarie,man får önska en trevlig semester. Själv har man idag fått klart med semester för ev resa den tredje september.
  Nu skall bara priset bli det rätta.


  solis
   
 5. fbkmarie

  fbkmarie Medlem

  Hoppas det fixar sig för dig då:) usch det är samma dag vi far hem[xx(] om det går vägen får du ha en trevlig resa:) kram Marie
   
 6. chica

  chica Medlem

  Trevlig semester och ha det gott Marie!! Ser fram emot en rapport från Los Arcos och Pdi när du är åter.
   
 7. Pellis

  Pellis Medlem

  Ha det så himla trevligt! Ge Tindaya en STOR Kram från mig och pojkarna! Ha det så himla trevligt!
   
 8. fbkmarie

  fbkmarie Medlem

  Tack allihopa, och jag lovar att rapporter kommer när jag är hemma igen:) plus foton, och tindaya ska få kramar från er alla:) Nu ska jag i duschen, och fixa allt med naglar, bikinilinjer osv, vi har ju lite att stå i vi tjejer, jag kikar in lite senare på forumet, tror det blir en lång natt, brukar inte somna är för uppspelt, och lite orolig för flyget[:0] men det går säkert bra, det har det ju gjort alla andra gånger kram på er så länge:)
   
 9. Cina

  Cina Medlem

  Buen Viaje a las islas Canarias....hoppas du får en bra flyg resa och ni kommer att få det mysigt,varmt,trevligt,härligt på er resa till Gran Canaria....ps. hoppas att du snart börjar bli klar med din kroppsvård. och försök att sova "lite".
  Cina
   
 10. fbkmarie

  fbkmarie Medlem

  Ja nu är jag färdig med kroppsvården, kollade min count down och har slagit in fel fniss, står det är 23 timmar kvar, antagligen har jag fått in kvälls tiden, men va spelar det för roll, får göra en ny när jag kommer hem, inför vinterresan. Ja cina ska försöka sova, men det är svårt för jag är natt människa i vanliga fall, lägger mig runt tolv tiden. Får väl zappa lite mellan kanalerna och kolla läget här om jag inte somnar. Ska skänka en tanke till alla er som är kvar hemma i sverige må så gott. EVIVA ESPANA kram Marie
   
 11. tindaya

  tindaya Medlem

  Trevlig resa Marie!!!! Och välkommen till Canarias och Las Palmas :D Just nu 27 grader här vid mitt skrivbord [:p] Tusen tack på förhand för alla goa kramar [:I]
  Anette :)
   
 12. fbkmarie

  fbkmarie Medlem

  Tack ska du ha anette, ser fram mot att träffa dig:) ska krypa till kojs nu god natt på er alla:)
   
 13. Cina

  Cina Medlem

  1. Pass, visum och resebiljetter
  Kontrollera att du har gällande resehandlingar till exempel pass och visum. Kontrollera också avgångs- och ankomsttiderna på resebiljetterna. Var särskilt noga med att kontrollera hur mycket tidigare du skall checka in!
  ....DET ÄR VÄL FIXAT....

  2. Ta med kopior
  Ta med kopior på resehandlingarna (t.ex. på passets fotografisida) och resebiljetterna på resan. De kan vara till hjälp om de riktiga handlingarna försvinner.
  ÄN ÄR DET INTE FÖRSENT...

  3. Försäkring behövs
  Kontrollera ditt reseförsäkringsskydd. Om du inte har en s.k. fortlöpande reseförsäkring är det bra att teckna en tidsbestämd reseförsäkring redan när du beställer resan eller senast 3 dagar före avfärd. Endast en sådan försäkring ger skydd om resan annulleras. Hemtransport som är nödvändig till följd av plötslig, allvarlig sjukdom eller olycksfallsskada ersätts i allmänhet inte på något annat sätt än genom reseförsäkringen! Innan du ger dig av på en bilresa utanför Norden är det bra att kontrollera försäkringsskyddet. När du bilar utomlands är det alltid skäl att ha med sig det internationella trafikförsäkringsintyget, dvs. gröna kortet. När det gäller reseförsäkringen skall du ta med försäkringskortet eller -brevet eller en kopia av det.
  ................ALLT FIXAT..ELLER HUR
  4. Ta med försäkringsintyg
  Ta med dig reseförsäkringsbrevet eller försäkringskortet. Genom att visa upp någondera får du på de flesta semesterorter sådana läkartjänster som försäkringen ersätter utan att behöva betala på ort och ställe. Ta också med dig en reseförsäkringsguide med information om bl.a. försäkringsbolagets samarbetsläkare och kontaktinformation i händelse av nödfall.
  LIGGER I HANDBAGAET VA !!!!

  5. Vaccineringar
  Skaffa nödvändiga vaccinationer och vaccineringsintyg. Information om vaccinationsbestämmelser får du bl.a. på hälsovårdscentralen, vaccinationspolikliniken och i resebroschyrer. En resenär borde alltid ha vaccinering mot polio, stelkramp och difteri. Beroende på resmålet kan också andra vaccineringar och/eller till exempel medicinering mot malaria behövas redan på förhand.
  INTE PÅ gc....

  6. Ta med läkemedel
  Ta med dig de mediciner du använder regelbundet. Beakta också eventuella förlängningar av resetiden. Förvara alltid läkemedlen i originalförpackningarna och packa ner dem samt de vårdinstrument du behöver i handbagaget! Om du absolut behöver glasögon är det bra att ha ett par reservglasögon med på resan.
  FINNS DÄR.. DÄR

  7. Pengar eller andra betalningsmedel
  Ta endast med dig så mycket kontanter som absolut behövs och ta inte alls med värdeföremål som du inte nödvändigtvis behöver. Du kan också ta med valuta i form av resecheckar. Med kreditkort kan man ta ut pengar på ett flertal semesterorter. Men kreditkort kan inte användas överallt, inte ens som betalningsmedel. Å andra sidan kan vissa biluthyrningsfirmor och hotell kräva betalning uttryckligen med kreditkort. Kontrollera att ditt kreditkort är gångbart och om du behöver ta det med på resan. Det finns fortfarande semesterorter vars valuta inte går att köpa i Finland och där det inte är så lätt att växla finska pengar. Fråga banken eller researrangören vilken valuta det lönar sig att ta med. Kontrollera också att du har pengar på ditt konto för nödsituationer.

  8. Lämna kontaktinformation hemma
  Lämna information om ditt hotell och andra uppgifter som behövs för att nå dig till dem som stannar hemma eller till någon annan kontaktperson. Lämna också uppgifter om i vilket bolag du har din försäkring.
  VI VET VAR DU ÄR..OK

  9. Packningsinstruktioner mycket noga...HA HA
  Ta aldrig emot förmål av okända personer för transport i ditt bagage. Använd endast resväskor som går att låsa. Fäst en bagagerem åtminstone runt hårda resväskor och sätt också fast en lapp med namn och adress på väskan; också på insidan. Packa aldrig flytande vätskor (t.ex. flaskor) och inte heller ämnen som kan smutsa ner eller fräta i resväskan, eftersom försäkringen inte ersätter skador som orsakas av sådana. Packa alltid sådant i handbagaget. Farliga ämnen får inte tas med in i flygplanet. Beakta också flygbolagens instruktioner och villkor. Bekanta dig med flygbolagens säkerhetsanvisningar redan före resan. Be om tilläggsinformation direkt från flygbolaget.

  10. Var i tid..INGA PROBLEM DU SKA JU VARA VAKEN..HELA NATTEN
  Kontrollera avgångstiderna ännu en gång och se till att du är på plats i god tid. Kom ihåg att det utöver kön till incheckningen också kan vara köer till pass- och säkerhetskontrollerna. Obervera att den tid som anges som avgångstid i flygtidtabellen är tiden för planets avgång, inte den tid då man skall vara vid avgångsporten. Stäng av mobiltelefonen innan du går ombord på planet!

  // CINA
   

Dela sidan

 1. Hej! På den här webbsidan används kakor (cookies). De används för att göra användarupplevelsen bättre och för statistik. Om du fortsätter att använda webbsidan så samtycker du till användningen av kakor.
  Stäng notis