Rökförbud på stränderna

Diskussion i 'Prat om Gran Canaria' startad av fbkmarie, 27 januari 2012.

 1. fbkmarie

  fbkmarie Medlem

  Nu står det att läsa i canariajournalen att det kommer bli rökförbud på stränderna i Mogan, Pattalavaca, och Amadores, undrar hur det kommer gå??

  Jag tycker det är lite väl häftigt, men det är väl för att jag är rökare, men för sjuttan man e ju utomhus, sen kan man förstå många som ej plockar upp sina fimpar, men det säger mitt förnuft att det får man ju göra.

  O andra sidan är det ju rökförbud på restauranger o dylikt, men där röks ju för fullt ändå.

  www.canariajournalen.no

  Marie:)
   
 2. Aurora

  Aurora Medlem

  Etter det som står i Canarias7 er det for å beskytte (skydda) lokalbefolkningen. Men da skulle det vel holde med røkforbud på strendene søndag. Ellers i uken er det vel stort sett turister som er på stranden [:p] Skal de bruke arbeidsledige på Gran Canaria til å håndheve den nye loven (lagen)??? Jeg bare undrer [?]

  Hilsen AURORA
   
 3. GeoDivaGirl

  GeoDivaGirl Medlem

  Vore det inte så mycket bättre att förbjuda rökare över huvudtaget!
  Eller att ens sälja eländet?
  I Sverige för att inte rökningen ska utökas bland unga så tycker jag att alla tobaksvaror ska förflyttas till systembolaget och åldern höjas till den samma åldersgränsen.Gör det krånligt, gör det dyrt, då är det lättare att sluta!
  Jag slutade röka för ett år sedan och det är det bästa jag någonsin gjort! (jag har rökt i 23 år så jag vet vad jag pratar om)
  Men jag vet så väl vilket helvete Marie går igenom just nu..hon är förbjuden överallt. Utomhus så borde man ju faktiskt få göra som man vill! Såvida man inte står och röker vid en entre till något ställe, vid en pool eller dylikt där det vistas barn, men det tyckte jag redan innan jag slutatde röka. Och att röka när någon sitter och äter tycker jag är rent vidrigt! Det har jag inte gjort någonsin själv!
  Men att förbjuda rökning på en strand är väl ändå att gå för långt!
  I annat fall så får väl stränderna ordna "rökrutor" jag vet ju att man alltid träffar dem trevligaste människorna där!
  Kram Marie! Jag hoppas att det löser sig för dig.
  MVH Jeanette
   
 4. fbkmarie

  fbkmarie Medlem

  Kan hålla med i mångt och mycket Jeanette, men tycker det är så mycket påhopp på oss som röker, man vet ju om själv att det är farligt, men ändå så är det ett tjatande både om man går till en läkare/tandläkare var gång man är där, menar att alla inser väl att det ej är bra att röka, men det hjälper ju inte att förbjuda rökning än där och än där, förstår att dom förbjuder på restauranger och barer o dylikt, för det är ju inte trevligt för icke rökare att inandas röken, både när det gäller personal och gäster, och för min del skulle jag heller aldrig röka menas folk sitter och äter.

  Men kan nog tycka att ska det förbjudas på stränderna, så kommer i alla fall jag inte besöka dessa stränderna något mer så länge som jag är rökare, någon måtta får det allt vara;) tror att det är många med mig som kommer göra det samma.

  Marie:)
   
 5. fbkmarie

  fbkmarie Medlem

  Nytt inlägg från Canariajournalen, nu ska det även förbjudas bad natte tid på dessa stränder[|)] va sjutton e det fråga om eller??? Ska man då betala vakter natte tid som ska se till detta?? fattar nada


  Marie:)
   
 6. Aurora

  Aurora Medlem

  CanariaJournalen melder at Mogan kommune trekker tilbake røykeforbudet på strendene..

  Fornuftig å lage røykfrie strandområder. ALLE må bli flinkere til å holde stranden ren, også røykerne.

  Hilsen AURORA
   
 7. Jorunn

  Jorunn Medlem

  Det er lov å snu i tide.. Er selv en ikke-røykerpå 13 . året ,men ute må de få røyke alt de vil,bare de tar med dritten sin :)
   
 8. Emtehed

  Emtehed Medlem

  Saxar ur Canarieposten 2 mars 2012:

  Røykeforbudet som for en måned siden ble innført på strendene i Mogán kommune, sør på Gran Canaria ble opphevet etter noen dager på grunn av mediestormen. Nå vil kommunen gjeninnføre forbudet.

  JanE som tycker att folk kan få röka utomhus men att dom SKALL
  plocka upp skiten efter sig (det samma gäller hundägare)[}:)]
   
 9. Lasse

  Lasse Medlem

  JanE:

  Menas det där att de ska återinföra förbudet?

  Och klart man tar med sig fimparna när man går från stranden, det brukar ju slinka ner en och annan öl på stranden och då är det ju bara att fimpa i en burk som man sedan kastar i närmaste soptunna för det finns ju gott om såna vid stränderna....Gör inte alla det?
  Man kan väl för f*n inte skräpa ner stranden man själv vill använda...

  Lasse
   
 10. Emtehed

  Emtehed Medlem

  Lasse:
  Jag hoppas du inte kastar ölburken i vilken som hellst "närmaste soptunna" utan kastar den i tunnan avsedd för burkar;)

  JanE som tyvärr ser att det är just vad MAN gör:(
  (lämnar fimpar, papper, matrester, ölburkar mm)

  PS
  Kolla om "p...ande mannen på stranden"
  i mitt blogginlägg "Mycket skall man se innan ögonen trillar ur" 2011-11-03)
   
 11. elsueco

  elsueco Medlem

  Har egentligen inga synpunkter på rökning på stranden, men....

  Själv var jag rökare i över 30 år och den 21 juli 2010, så blev jag uppringd utav en rysk tjej, som var extraläkare på vårdcentralen där vi har vår sommarstuga i Sverige.

  Är henne evigt tacksam! Hennes meddelande var hemskt, men jag tror att hon räddade mitt liv. Hon sa kort och gott, "du har cellförändringar på din högra lunga!"

  Från det ögonblicket har jag inte känt någon som helst lust att röka, dvs. det sitter i huve´.

  Att jag sedan fick gå igenom cellgifts- och strålningsbehandling är en helt annan sak.

  Bara ett gott råd i debatten, sluta rök NU!
   
 12. engulbadboll

  engulbadboll Medlem

  Det känns väl först och främst som ett förbud de kommer ha väldigt svårt att hålla efter. Har överlag svårt med att det instiftas regler som inte är ordentligt genomtänkta. Varför ha en regel som ändå ingen kommer att följa?
   
 13. hunden

  hunden Medlem

  Är nyss hemkommen från PDI där vi varit i 6 veckor.Är gränslöst less på alla hänsynslösa rökare som översvämmar överallt.Det röks vid poolerna-fimpas överallt och askas på området där barn leker.
  Är man rökallergiker måste man fly in i lägenheten på kvällen i stället för att sitta ute o njuta av de sköna kvällarna.Både vi och flera av våra grannar fick ha stängda fönster relativt ofta eftersom grannarna satt på sina altaner o blossade många gånger /natt och det drog in.
  Man fimpar i blomrabatterna och tömmer askfaten där eller låter dem stå ute där vindarna tömmer.
  Fy skäms!  slol
   
 14. Lasse

  Lasse Medlem

  Men nu ska du inte dra alla rökare över en kam!
  Varför inbillar du dig att alla gör så där?
  Är så trött på den här förföljelsen på rökare...Och nu ska de inte få röka ens ute i friska luften heller och inte på sin altan som de ju har betalat för....

  Lasse
   
 15. hunden

  hunden Medlem

  Hej Lasse! Jag drar inte alla över en kam utan bara det som vi sett på vårt hotell.Vi har också betalat för att kunna vistas på vår altan och att kunna sova i sovrummet utan att behöva springa upp och stänga fönstret eller fly. Om man ser att röken drar iväg mot andras altan vore det väl inte för mycket att man tar lite hänsyn.
  Alla har väl rätt att slippa nikotin om man inte tål det.Tyvärr bryr en del sig inte.

  slol
   
 16. Lasse

  Lasse Medlem

  Men påtalade ni eran olägenhet för dem?

  Lasse
   
 17. clabbish

  clabbish Medlem

  Har absolut inget emot rökare och är FD rökare själv men jag måste nog till viss del hålla med "hunden" Självklart ska man inte dra alla över en kam men man måste komma ihåg att utomlands så är kulturen annorlunda i förhållande till respekten för Rökare/ Icke Rökare. Många som kommer utomlands på semester tycker att de äntligen kan koppla av från våra regler i nordeuropa. Har allt för ofta sett det "hunden" beskriver. Blev själv ganska rejält drabbad i november på Los Arcos. Mina grannar envisades med att röka cigarr i tid o otid. Detta gjorde att jag inte alls mådde bra av lukten samt att alla kläder luktade cigarrök. Jag försökte förklara för det finska paret att det inte var så bra att de rökte så pass mycket o nära min terass. De blev skogstokiga o började skälla ut mig efter noter. De hade minsann betalt dyra pengar för sin terass o gillade jag det inte fick jag flytta på mig. Jag svarade att även jag hade betalt minst lika mycket för min terass som nu var inrökt o stank cigarr. De blev om möjlig ännu argare o började bli hotfulla o skrika om idiotiska svenskar och vad man borde göra med dem.
  Resten av veckan fick de lysnna på härlig hårdrock från min terass varje gång de tände cigarrer, hoppas att de njöt av den:D
   
 18. hunden

  hunden Medlem

  Jodå Vi försökte att visa dom med att gå inomhus o visa att vi stängde fönster när de blossade Det gick inte att föra samtal med dem vi kunde inte finska och det var språket som gällde.
  Inte roligt att bli osams med folk Vi vill gärna umgås med folk o hade andra grannar som var jättebra som också hade problem o inte kunde sova..Nu är vi hemma o bryr oss inte om det längre.
  Vi hejar för en rökfri värld för allas trevnad

  slol
   
 19. Lasse

  Lasse Medlem

  Men bara visa är väl kanske inte riktigt rätt sätt och att sen klaga?
  Både rökare och inte rökare har ju betalat för sitt boende och då måste ju alla kunna samsas...
  Men hur fungerar det när ni går till ett köpcentrum eller undviker ni det?
  Där röker ju alla överallt....
  Jag tror nog att man får ta det som det är och gilla läget om man inte törs säga ifrån på ett bra sätt...

  Lasse
   
 20. fbkmarie

  fbkmarie Medlem

  Visst måste man ta hänsyn som rökare, och det gör vi, men att ej få sitta på sin altan och röka tycker jag e dumt, likväl som ni som inte röker så får ju även ni ta hänsyn till de som röker, vi sitter ju ute, och annars får man väl höra med ving eller fritidsresor om att ha ett boende som ej ligger intill rökare[}:)]

  Marie:)
   

Dela sidan

 1. Hej! På den här webbsidan används kakor (cookies). De används för att göra användarupplevelsen bättre och för statistik. Om du fortsätter att använda webbsidan så samtycker du till användningen av kakor.
  Stäng notis