Söker restaurang m bra mat o miljö

Diskussion i 'Prat om Gran Canaria' startad av Anlott, 9 oktober 2013.

 1. Anlott

  Anlott Medlem

  Hej!
  Skulle vilja ha tips på restauranger som serverar god mat och har en lite "lyxigare" miljö. (Ska fira en 50-åring o en 70-åring). Restaurangen bör ligga någonstans mellan Maspalomas och Puerto Mogan.
   
 2. graubassas

  graubassas Medlem

  Hej!
  Om du använder sökfunktionen ovan "Sök i detta forum" och skriver in restaurangtips, så får du fram en hel del matnyttig information!
   
 3. Anlott

  Anlott Medlem

  Tack för tips! De flesta är dock över ett år gamla. Det kan ju hända mycket i restaurangbranschen under ett år. ;)
   
 4. Björn

  Björn Medlem

 5. molpe

  molpe Medlem

  Greek villige i playa del ingles är min favorit resturang

  micke
   
 6. silverladyn

  silverladyn Medlem

  Vet inte riktigt vad du sett här på forumet tidigare, men tipset en bosatt svensk lämnat hät tidigare inklusive en del kompletteringar är ganska gångbara ännu. Då jag inte tillhör de invigda i teknikens underbara värld har jag fått kopiera hans inlägg istället för att skicka länk. håll till godo.


  Restaurangtips södra Gran Canaria

  Efter att ha bott på Gran Canaria i över 20 år, så tänkte jag att jag här kunde dela med mig av erfarenheter och ge tips till dig som kommer på besök.

  Börjar med något som ligger de flesta av oss varmt om hjärtat, mat och restauranger. Här finns också en viss specialkunskap efter att själv varit krögare och ett mycket frekvent uteätande.

  Mina Restaurangtips.

  Spansk. Tyvärr är utbudet av riktigt bra spanska restauranger ganska litet nere i syd, men vissa är värda att nämnas:

  El Cumbre, Avda. Tirajana, Playa Inglés. Trevlig restaurang som specialiserat sig på lamm. Ambitiös och fin vinlista.

  Casa Vieja, i San Fernando på vägen upp mot Fataga. Enkel rustik restaurang, med viss stämnjng.

  La Cabañaita Park, som ligger på vägen mot Palmitos Park, 5 10 med taxi från Playa Ingles/San Agustin. Enkel, rustik restaurang som man nog kan kalla tyiskt Kanarisk. Marsedeln består av grillade rätter och tapas. Man sitter utomhus i trevlig lantlig miljö. Deras hemsida; http://lacabañitapark.com/

  La Riojana, Shoppingcentrat i San Agustin. Restaurangen har nog funnits där sedan centrat byggdes. Lorenzo lagar och serverar goda vällagade spanska tapas. Oftast fullt när de andra restaurangerna stänger för kvällen, betyder att den är populär hos den spanska publiken. Rekommenderas starkt!

  Restaurang Monte Rojo, Monte Rojo i San Agustin. Salvadore, som driver restaurangen är en förnämlig kanarisk kock och som älskar när gästerna frågar efter något extra, t.ex. saltinbakad färsk fisk.

  Tango, Playa Inglés. För den som söker tapas, kan jag med gott samvete rekommendera ett besök hos Juan, som f.ö. talar perfekt svenska. Goda tapas och trevlig stämning.

  La Toja, Avda. Tirajana Playa Inglés. Inte av senaste snitt om man säger så. Har nog sett likadant ut både vad gäller inredning och matsedel, de senaste 30 åren. Har ambitioner att vara finkrog, med lite överdriven service enligt min uppfattning. God mat, halvdyrt.

  Uppdatering efter besök 29 januari 2012 Igår var vi bjudna på middag på La Toja och det var ett tag sedan vi senast besökte restaurangen. Nej, det var inte bra! Inredning, matsedel och service var precis som vanligt, men maten håller inte alls den nivå som deras prislista vill göra gällande. Pepparsteken var seg, potatismosen till sjötungan var nog upplagd på tallriken redan dagen innan! Sjötungan var vad jag brukar kalla festvåningsmat, dvs. preparerad tidigare och bara uppvärmd i salamandern. Nej, det var en besvikelse.

  El Portalón, Hotel Sol Barbacán Avda. Tirajana Playa Inglés. Baskiskt kök, vilket betyder fina rena råvaror, enkelt tillagat. Gott och dyrt.

  Balcon de San Agustin. Calle los Jazmines, 15, 35100 San Agustin. Det här var en mycket positiv överraskning, en mycket bra spansk restaurang, lite gömd längst upp i den norra änden av stranden i San Agustin. Mycket vackert läge.

  Vi var en grupp på 5 personer som först beställde en picoteo, dvs olika små tapas. Mycket gott och snyggt serverat. Sedan var vi 4 stycken som delade på en stor havsaborre, inbakad i salt, serverade med kokt potatis, sallad och en gudomlig sås. Den femte i sällskapet beställde oxfilé och fick en Chateaubriand serverad. Enligt uppgift var den både mör och väldigt god.

  Mycket bra mat, av bra kvalité, vällagad och snyggt presenterad. Servicen var elegant, utan bli larvig, mera personlig.

  Priset vet jag faktiskt inte eftersom jag blev bjuden, men vad jag såg på matsedeln var det normala priser.

  Besöket gjordes den 6 april 2013. Det var det första besöket för min del, men garanterat inte det sista!

  Fransk

  Anno Domino, shoppingcentrat i San Agustin. Vår egen favorit och den restaurang som vi oftast besöker. Restaurangen som funnits i över 20 år har en traditionell fransk matsedel, men med italienska inslag. Egna favoriter på matsedeln är t.ex. confiterad anka, fiskrätterna som alltid betyder färsk fisk på Anno Domino. Halvdyrt men prisvärt, 30 40 Euros per person för en bättre middag.

  Mini Domino, mitt emot Anno Domino, Jacques äger båda restaurangerna och maten kommer från samma kök. Spännande meny, portionerna är mindre liksom priserna. Prisvärt, 15 25 Euros per person.

  Elegant och annorlunda

  Restaurang Bamira, Playa Aguila. Ett par från österrike har skapat en annorlunda restaurang. Annorlunda både vad gäller inredning, meny och presentationer. Själv föll jag för skådebrödet och har varit väldigt förtjust i restaurangen trots att jag alltid ansett den vara för dyr. Däremot tycker Carola att den bara är konstig och när jag med viss stolthet tog en av sveriges mest kända krögare till restaurangen, för att visa upp något alldeles extra och annorlunda. När jag sedan fick höra vad han mumlade när vi gick ut jävla skitrestaurang, har jag börjat omvärdera krogen. Som sagt annorlunda, spännande, men väldigt dyrt.

  Samsara Lounge Restaurant. Meloneras. Mycket annorlunda, första intrycket är som att komma in i ett Buddhistiskt tempel. Praktfullt och samtidigt smakfullt, men jag undrar vad en Buddhist känner när han ser alla heliga buddhor som är bara utgör dekorativa detaljer i en restaurang.

  Det visade sig att det inte bara var inredningen som var annorlunda, nej även maten och formen den serverades på.

  Maten var spännande smakkombinationer. Vi åt fyra olika förrätter och fyra olika varmrätter. Laxcarpaccion var god och den confiterade ankan var den bästa jag någonsin har ätit. Allt vi provade var bra.

  Portionerna var rikliga och serverades på stora tallrikar, vi rekommenderades att som i vårt fall när vi var 8 personer att beräkna en portion på två personer. Därför beställde vi fyra förrätter och fyra varmrätter och det räckte gott och väl.

  Priserna var mycket rimliga, det blev c.a 40 Euros per person och då skall man ta i beaktande att det var drinkar före och ett ansenligt antal flaskor vin.

  Rekommenderas! 22 mars 2013.

  www.samsara-gc.com

  Kött

  Det finns massor av restauranger här som kallar sig Steakhouse, Grill , Asadoroch liknande, men det är få som verkligen kan leva upp till att kalla sig specialister på kött.

  Churrasco, Avda. Tirajana i Playa Inglés. Eftersom det här är vår sida tar jag mig friheten att utnämna Oscar och hans restaurang Churrasco till den bästa köttretaurangen på södra Gran Canaria. Oscar, som är Argentinare är verkligen ett proffs på kött, en skicklig köttvändare. Menyn är lite annorlunda, den presenteras som en bricka fylld med olika köttbitar och det som finns som förrätter. Rekommenderar grillad provolone och en ordentlig köttbit. Ganska dyrt.

  Adio Mare, shoppingcentrat i San Agustin. Kanske inte en utpräglad köttrestaurang eftersom de har en mycket stor meny, men för den som saknar kött, sås och potatis så rekommenderar jag Adio Mare och systerrestaurangen Espetada som ligger i Playa Inglés. Stora portioner med vällagad mat och rimliga priser.

  Paco Grill, San Agustin. En gammal klassiker, som bytt ägare och blivit elegantare med åren. Lite opersonligt tycker jag att det blivit, men visst kan man kött.

  Fisk och skaldjur

  Rias Bajas, ligger i fastigheten Playa del Sol i Playa Inglés och en ligger i köpcentrat Varadero i Meloneras. Mycket hög klass på mat och service. Färsk fisk och skaldjur influgna från Galicien. Priser på skaldjuren är per hg och skrämmer en del turister, men fråga och du får ett ungefärligt pris. Bra, men väldigt dyrt kan det bli.

  Puerto Chico, San Agustin. Restaurangen som jag glömt namnet på ligger i huset Puerto Chico, nära San Agustins shoppingcenter. Galicisk restaurang, god fisk och skaldjur, men urusel service enligt min egen erfarenhet. Väldigt populär bland Kanarierna. Ganska dyrt.

  La Tasca Gallega, San Fernando. Liten familjerestaurang, med färska skaldjur och god fisk. Bra och prisvärd, men enkel miljö.

  I hamnen i Arguineguín finns det en enkel trevlig fiskrestaurnag som ägs och drivs av fiskarnas eget kooperativ. Färsk fisk, stämning och lokal atmosfär. Billigt.

  Här kommer tips från JanE, kompis från https://kanarieoarna.nu/kanarieforum/

  Utanför Arguineguín ligger en cementfabrik nere vid havet. Man kör fram till cementfabriken (gamla vägen från Maspalomas mot Arguineguín och Puerto Rico) och parkerar. Restaurangen ligger precis utanför muren till fabriken. Den ser verkligen skabbig ut men har den mest fantastiska fisktallrik du kan tänka dig. Innan du tar in fisken ska du prova deras tapas och deras fantastiska sallad. Se till att vara hungrig när du går dit för det serveras rikligt med mat. Inte jättebilligt men inte heller dyrt.

  Italienskt

  Il Duomo di Milano, i bottenvåningen på Hotel Veril Playa, mitt mellan San Agustin och Playa Inglés. Elegant lokal, bra service och det italienska köket serveras på ett sätt som aldrig gjort oss besvikna. Halvdyrt och väldigt bra!

  Piccoli Italia, i San Agustins Shoppingcenter. Vi har undvikit den här restaurangen i ett par år, eftersom vi vid flera tillfällen blev grymt besvikna på maten som serverades. Nu fick Piccola Italia en ny chans för några kvällar sedan och det var länge sedan vi år så gott! Ser att man fått en ny publik som mest består av lokala Kanarier och det är en form av garanti på att det är bra. Piccola Italia, hade väl som så många andra krogar här problem med att få tag i proffs i köket som när vi blev så besvikna, ett faktum som ägaren bekräftade för oss. Nu hade man i alla fall duktigt folk i köket och det kan vi intyga. Halvdyrt om man jämför med restauranggrannarna som säljer sina billiga menyer, men det är också en helt annan nivå på matkvaliteten.

  Uppdatring efter besök den 5 februari 2012. Vilken överraskning! Troligen en av de mest välsmakande middagar jag någonsin ätit på Gran Canaria!

  Förrätterna bestod av carpaccio på kött som var väldigt bra, men carpaccon på svärdfisk var himmelsk! Svärfiskcarpaccion serverades med fikon och rödbetssorbet!

  När huvudrätterna utanför menyn presenterades föll två av oss för lammracks, som presenterades på ett spännande sätt. När vi fick in den vackert presenterade tallriken, så var smaken precis så spännande som vi hoppades. Topp, 10 poäng!

  Den tredje i sällskapet tog in en pasta med tryffel och svamp, ögonen lyste på henne och tallriken blev helt tom. Såg mycket spännande ut och enligt ätaren så smakade rätten ljuvligt.

  Mexikansk

  Chilli, som ligger i bottenvåningen på Hotel KOKA i Playa Inglés. Bästa Tex-Mex restaurangen, trevlig miljö och trevlig, effektiv personal. Prisvärt.

  Asiatiskt

  Asiatisk buffe, Shoppingcentrat Las Terrazas. Den bästa asiatiska buffén jag någonsin sett och provat. Billigt, tror det kostar mellan 8 och 11 Euros, beroende på vilken tid och dag du äter. Rekommenderas starkt!

  Chino House, som ligger vägg i vägg med Restaurang Adion Mare i Shoppingcentrat i San Agustin. Traditionell kinesrestaurang vad beträffar meny, inredning och smak. Trevlig personal, smakar alltid bra och är i högsta grad prisvärt. Knaperstekt anka är en av våra egna favoriter.

  Kinarestaurangen bredvid San Agustin Beach Club. Väldigt populär bland Kanarierna och anses av många som den bästa kineskrogen på ön. Lite elegantare än vi är vana att se kinarestauranger och priserna lite dyrare än normalt. Bra krog!

  Svenskt

  Anita och Pepe´s bodega, San Agustins shoppingcenter. Det strävsamma paret har funnits där i över 20 år. Traditionell meny, lite 70-tal över menyn. Vilket f.ö. stämmer på de flesta restaurangenra i San Agsutin´s centrum. Möjligt att det speglar gästerna som till stor majoritet är äldre och de kanske inte vill ha allt för moderna anrättningar. Prisvärt.

  J&B´s. San Agustins shoppingcenter. John och Brian har nu funnits i centrat ett antal år och deras ambitioner är det inga fel på. Försöker sig på ett något modernare kök än andra restauranger i centrat. Men jag vet inte, vi var inte alls nöjda senast vi var där. Undrar om man har problem med köket? Vi tyckte i alla fall inte att maten motsvarade det pris som man tar. Alltså skulle jag säga att det är ganska dyrt för vad vi fick.

  Uppdatering efter besök 16 mars 2012. Nu var det annorlunda och mycket bättre mat som kom ut från köket. Åt en Toast Skagen och Coeur de filet Provencale och på det fanns absolut inget att klaga på.

  Uppdatering 2013. J&B´s är numera stängt och vi väntar på att en ny restaurang, Kon Tiki, skall öppna i lokalerna. Vet inte riktigt vad det är för problem men vi har väntat hela säsongen på att det skall öppna och nu skriver vi mars 2013 och det är fortsatt stängt. Synd.

  Tre Hjärtan,San Agustins shoppingcenter. En populär klassiker. Det är som att åka tidmaskin tillbaka till 1975. Menyn innehåller alla de där rätterna som var populära 1975. Stora portioner med sås och potatis. Även restaurangens inredning för tankarna tillbaka till 70-talet, lite av Öviks sStadshotell 1976. Äldre publik som trivs och känner sig hemma med både maten och miljön. Ganska dyrt.  Restaurante Magasinet, Calle Barcelona 1, Bungalows Santa Barbara i Playa Inglés. Av en ren tillfällighet så kom jag förbi den här lite undangömda restaurangen för ett tag sedan. Fräscht, modernare meny och snygga moderna uppläggningar. Nu såg jag bara dagens lunch och förutsätter att det blir ännu elegantare på kvällen. Håller tummarna för att det skall gå bra trots det lite undangömda läget.

  Café de Paris, finns på ett par ställen i Playa Inglés, ett vid IFA Faro och ett i Meloneras. Nämner det här eftersom det är den svenska Familjen Larsson, som nu är inne på den andra genrationen, som driver cafeérna sedan säkert 30-40 år tillbaka. Eget bageri och mycket goda bakverk, men riktig grädde!

  Budget

  Asiatiska buffeér. Hittar man runt om på ön, med priser typ 6.95 Euros. Har ätit det någon gång och man får väl anse det ok när man tar hänsyn till det pris man betalar. Men inget jag rekommenderar.

  Meny restauranger. Är ett fenomen som jag har en känsla är rätt mycket koncentrerat till Shoppingcentrat i San Agustin. Restaurangerna verkar främst slåss med priset som argument och det är verkligen billigt! Priser från 7.95 och då får man tre rätters middag, vin och kaffe! Uttrycket, man får vad man betalar för, passar verkligen in här. Maten är festvåningsmat, dvs. den är gjord tidgare under dagen och värms i ugn eller micras innan servering. Självklart är det inte sjötunga i Sjötunga Walevska, eller oxfile i Oxfilé på planka. Men visst är det billigt, osannolikt billigt egentligen.

  För att nämna några i San Agustins centrum. Tony´s Grill störst och populärast verkar det om man ser på antalet gäster på kvällarna. Kanske för att man är generös med spriten, en snaps och Irish Coffe ingår här, sådant imponerar på oss svenskar. Andra restauranger med menyer är Restaurang Mälaren, som liknar Tonys. Restaurang San Agustin, drivs av en polack och här har man också menyer, men jag rekommenderar deras revbensspjäll. Sedan har vi ju Vietnamesen, som står ute i gången och försöker locka gäster. Där har jag ätit en gång, beställde pepparstek och fick en konstig variant av den rätten, kanske var det en Vietnamesisk Pepparstek? Har i alla fall aldrig varit tillbaka.

  Uppdatering efter besök på Tony´s Grill den 30 mars 2013.

  Åt en av deras menyer, Toast Skagen som förrätt, liten och väldigt god. Till varmrätt valde jag pepparstek och det var en otroligt mör och god oxfile som jag fick serverad. Mycket hög kvalit
   
 7. Anlott

  Anlott Medlem

  Tack alla snälla! :)
   
 8. Anlott

  Anlott Medlem

  Uppdatering: Vi hamnade pa restaurang La Aquarela (Hotell Aquamarina) i Patalavaca. Enormt bra mat o service! Rekommenderas!
   

Dela sidan

 1. Hej! På den här webbsidan används kakor (cookies). De används för att göra användarupplevelsen bättre och för statistik. Om du fortsätter att använda webbsidan så samtycker du till användningen av kakor.
  Stäng notis