Soleksem?

Diskussion i 'Prat om Gran Canaria' startad av Bumpen, 25 januari 2008.

 1. Bumpen

  Bumpen Medlem

  Hur blir man av med soleksem?

  När jag for på min första resa till Kanarieöarna (Puerto Rico de Gran Canaria) så var jag tuff och körde kokosolja från start. Men man hade solfrossa nån kväll efter :)

  Men så tänkte man efter lite och började köra med sololja med solskyddsfaktor. Efter det får jag alltid soleksem. Så jag provade något nytt till denna resa. "Jag gör som i min umgdom och skiter i alla krämer." Men nu är jag ett enda stort soleksem!

  Är det någon som känner som jag? Och vad gör man för att slippa det?

  Förmodlingen får man lida för när man var ung och kung och sket i att det fanns solkräm med faktor? Men det var inte så inne då...

  Den stora frågan är hur slipper man soleksem? Eller hur mildrar man dom? :)

  Mvh Benny alias Bumpen
   
 2. AnneliH

  AnneliH Medlem

  Köp AloeVera och smeta på ....det funkar jättebra!;)

  AnneliH som längtar till solen
   
 3. Bumpen

  Bumpen Medlem

  lol vad är det?! Var jag än går i Playa del Ingles så gör dom reklam för AloeVera?

  Mvh Benny
   
 4. AnneliH

  AnneliH Medlem

  Eller så går du till Farmacian och ber att du får något mot (contra eritema solar) solexem...du får väl peka och visa:D:D;)
   
 5. Riggan

  Riggan Medlem

  Så tråkigt Benny!
  Jag brukar också få solexem, trots att jag smörjer med hög solskyddsfactor och det kommer alltid de sista dagaran.
  Men förra året åt jag Betakaroten i 3 veckor innan jag åkte.
  Konstigt nog fick jag inte solexem[8D]. Så igår var jag och inhandlade det för att börja ät. Det är ju "bara" 3½ vecka kvar nu tills vi åker.
  Året innan fick jag exem och köpte då på Apoteket därners någon form av hydrocortisonsalva som lindrade.
  Det går fort att få det men tar sin tid att bli av med.

  AnneliH: Vilken sort av Aloe Vera ska man köpa. Utbudet är ju väldigt stort??
  Riggan som längtar efter sol och värme
   
 6. n/a

  n/a Medlem

  Jag vet att det kanske inte alltid är så kul att vara i skuggan, men jag skulle rekommendera tunnare kläder som skydd - även vid badning. En tunn T-shirt eller liknande och kanske en solhatt??

  Om soleksem uppkommer så är det nog bäst att försöka vara i skuggan en tid, särskilt mellan kl 11-15 då solen är som starkast enligt artikeln solskydd och solkräm för Kanarieöarna som är full med tips.

  Soleksem kan man lindra med att smörja receptfritt hydrokortisonpreparat över eksemet. Även kylbalsam torkar ut eksemet samtidigt som det kyler ned det.
  Krämer som innehåller zinkoxid och titanoxid är extra bra att använda då de reflekterar solstrålningen och ger ett bättre skydd än övriga krämer (sa min läkare en gång).

  Beror också på vad det är för ett eksem, över hela kroppen eller...jag brukar få i ansiktet runt näsan..som jag behandlar med hydrokortison på kvällen efter solning..funkar bra...

  Men tänk på att cortison inte får användas om du är i solen.
   
 7. Jenny

  Jenny Medlem

  Soleksem är inte kul att få :( Hydrokortison är bra för att dämpa rodnad och klåda. Aloe Vera funkar oxå bra, det är väl lite mer "svalkande"[?] Kylbalsam dämpar väl oxå lite!


  ~Jenny~
   
 8. AnneliH

  AnneliH Medlem

  Jag brukar köpa den som finns på marknaden...där har jag fått jämföra med den "riktiga" växten...helt otroligt hur bra den svalkar.[:p]Den är mycket billigare än här hemma i sverige...som inte alls har den höga % av AloeVera i produkterna som säljs här. Jag bara längtar så jag kan köpa på mig mer ...men det väger ju lite när man ska hem det är väl nackdelen...

  AnneliH
   
 9. Riggan

  Riggan Medlem

  Jag får kolla bättre när jag kommer ner.
  Köpte en hudkräm för ett par år sedan med Aloe Vera men parfymen i den var jag allergisk mot så jag fick ge bort den.

  Att man inte får ha hydrocortison i solen glömde jag att skriva. Det är så självklart för mig.
  Men att smöjra in när man går och lägger är det bästa så det får verka under natten.
  Idag regnar det och blåser så längtan till GC är svår idag.
  3½ vecka kvar
   
 10. sussie

  sussie Medlem

  Din stackare det är inte roligt med soleksem jag brukar också få det i ivern att bli brun fort. Då har jag gått till apoteket och köpt Fluocid Forte ena gången och det hjälpte på ett par dagar andra gången så kom jag inte ihåg vad jag köpte första gången så då fick jag en som heter Polaramine och den hjälpte mig lika bra. Två dagar shopping under läkningstiden var inte fel bara dyrt.
  Lycka till!

  Sussie
   
 11. tindaya

  tindaya Medlem

  Hej alla!

  Min syster som bott många år "i solen" började få eksem på bröstet efter ett tag i solen. Hon köpte på apoteket 'bioselenium' här i Spanien och har använt det nu i många år. Enligt henne det bästa som finns mot soleksem. Tar både bort klådan och de s.k. plitorna. Aloa Vera använder hon också liksom jag.
  Personligen är jag (som jag nog skrivit tidigare) helt förundrad över Elisabeth Ardens 8 hours. Har sett allvarliga brännskador, eksem, irriterad torr hud, insektsbett etc etc bli "friska" efter den cremen. Tänk den började bli känd för ca 30 år sedan som fotvårdscreme och är idag tror jag något man bara "måste ha" i sitt husapotek.
   
 12. Bumpen

  Bumpen Medlem

  Tack för alla råd i ämnet! Får nog uppsöka ett Farmacian! :)
   
 13. klara

  klara Medlem

  Köp den Aloe veran, som har orange hatt. Den är kanon. Jag skulle testa en billigare variant i höstas när jag var nere och hade då fått eksem under armarna. Det kliade, så jag trodde jag skulle bli helknäpp. Tydligen så var det någon tillsats i den sorten som jag inte tålde, utan blev allergisk. Jag fick då lägga på kalla kompresser indränkta i vatten+olja. Det hjälpte för stunden. Jag gick sedan tillbaka och köpte den riktiga aloe veran med orange hatt på. Den var ok. och den hjälpte. Det blev ett dyrt kapitel, men det var väl värt pengarna.

  Klara
   
 14. Cina

  Cina Medlem

  anti-allergimedicin som Loratidin eller Cetirizin hjälpte mig ,klådan försvann efter någon timme. En hudläkare rekomenderade det till mig en gång.
  Nu brukar jag börja äta Betakarotin tabletter i maj ,det är toppen och har inte haft soleksem på många år.
  Och alltid ha en Elisabeth Ardens 8 hours kräm. Den är bra till allt.
  // har slutat att sola så mycket en stund på morgonen fram till 12 och åter till solen vid 4- 5 tiden..vill inte bli ett russin i förtid. // Cina
   
 15. Bumpen

  Bumpen Medlem

  Jag hittar inget Farmacia i Kasbah.

  Kan någon ge mej en AloeVera kurs? Jag har aldrig tittat efter det förut på mina resor. Men nu ser jag det överallt :)

  I flaskor, tvålar och i burkar. Sen after, night, day, before. Och i gröna, blåa, vita, rosa fäger :)

  Den jag sett mest är en burk som är vit med grönt lock för några EUro. Men det var för billigt för att vara en underverkssalva?
   
 16. mysan

  mysan Medlem

  Jag slog till på planet hem o köpte denna kräm:D.

  Hrmm, fick ge bort den sen. Jag har eksem sedan tidigare på händerna. Vet sedan jag ammade mitt andra barn att jag inte tål Helsoansalva (fick såriga bröst som skulle smörjas med helosan och som i sin tur resulterade i brännsårsliknande sår. Sen vart det behandling för brännsår i stället för söndergnagda bröst)

  För att återknyta till Elisabeth Ardens kräm så tror jag att den innehåller någon substans som är samma som Helsoanen[xx(]. Lukterna påminner lite om varandra och jag fick så fruktansvärt ont i mina eksem som började blöda. Gav den ändå en chans någon dag extra eftersom jag hört så mycket bra om den. Men icke sa Nicke, den fick jag ge bort.:(
   
 17. AnneliH

  AnneliH Medlem


  Du hittar en Farmacia på bottenplan på ccFaro2, (vid taxistationen snett ned mot lekparken)... i San Fernando och i köpcentrat vid fyren vid Maspalomas. Tror säkert att de har AloeVera där också. Jag brukar köpa den som har orange kork. En "plastflaska", du stryker helt enkelt på Aloen på de områden där du har besvär...så ofta du vill.
  Lycka till! Ha en fortsatt trevlig semester.
   
 18. cattis2

  cattis2 Medlem

  Det finns ett apotek vid hotell Bronce Mar och ett på Yumbocenter.
  FARMACIA BRONCE MAR
  FARMACIAS.


  Av. Italia, 18
  35100 SAN BARTOLOME DE TIRAJANA (GRAN CANARIA) - LAS PALMAS

  Tel: 928 762 183


  Ver mapa - Añadir a mi agenda
  Cattis
   
 19. n/a

  n/a Medlem

  Hejsvejs! Hade oxå sol eksem i bland när jag var yngre.

  Det beror ju ofta på att man helt enkelt solat för mycket och då är enda botemedleta tt skydda stället från sol i ngr dgr, tråkigt men sant.
  Men sen kan eksemen komma i kombination av värmen och feta solcremer/oljor som täpper till porerna och det blir ngn slags jästsvamp. Det blir knottror å kliar som tusan!!!

  Jag rekomenderar att köpa solcremer utan mineraloljor och parrafin mm.
  Ni vet väl hur parraffinet lägger sig i en syltburk. samma blir det på huden, porerna täpps till av parafinnet. jag har slutat med produkter som innehåller mineraloljor och sånt "rammel" och de flesta hudcremer innerhåller faktiskt parraffin mm.

  Lycka till med solandet! MVH Sussi

  Ps nu vet jag att jag inte kom med något bra sätt att bi av med de förbaskade soleksemen, men kanske kan hjälpa ngn att förebygga dem. ds
   
 20. tindaya

  tindaya Medlem

  Just 'bioselenium' som jag har nämnt ovan är just för svamp, jag tyckte det var konstigt att det skulle hjälpa . . . men det stämmer kanske då.
   

Dela sidan

 1. Hej! På den här webbsidan används kakor (cookies). De används för att göra användarupplevelsen bättre och för statistik. Om du fortsätter att använda webbsidan så samtycker du till användningen av kakor.
  Stäng notis