Sunwing Arguineguín Seafront

Diskussion i 'Prat om Gran Canaria' startad av anneghost, 4 april 2014.

 1. anneghost

  anneghost Medlem

  Är det någon som har bott på Sunwing Arguineguín Seafront? Hittade en resa nu i början av juni för mig, mellersta sonen (20 år) och Mattias 10 år, en vecka för 10195 kr på det hotellet, en enrumslägenhet vån 4-8 och med havsutsikt. Jag har bokat den......... :)

  Annelie
   
 2. xerxses

  xerxses Medlem

  Hej Annelie..:)

  Ska du iväg igen vilken härlig kvinna du är.
  Snittbetyg på sajterna 4.4 av 5. säger en del om stället.

  Tyvärr har jag inte bott där. Bodde på Capri i Maspolamas för några år sen flyget pajade på Arlanda som skulle ner med lite boskap (läs turister)och ta oss hem på hemvägen. Bussen körde oss just till ditt ställe där vi fick lunch och vila för att invänta planet ner som saknade en reservdel. Fungerade som en uppsamlingsplats för ving resenärer så att vi inte skulle svälta ihjäl.

  Såg okay ut omgivningar med barn borde fungerar finfint. Däremot så är poolen mindre i verkligheten än på bilderna. Kändes crowded. Kan tyvärr inte säga nåt om lägenheterna

  Nu är jag ingen fan av Arguineguin för lugnt och allt känns narrow trångt ingen space och endast en sömnig fiskeby i närheten. Men ska du bara vara på hotellet så ok. Kanske någon kan ge en mer utförligare rapport en mig.

  Fast det verkar som pesten dragit fram här på forumet eller så tillhör man själv arten utdöende Gran Canaria fan. Man tillhör säkert en art de kommer gräva upp om en sådär 500 år med malignt melanom och en paraplydrink i näven.
   
 3. Emtehed

  Emtehed Medlem

  Sunving Arguineguin är ett livsfarligt ställe att bo på. Vi bodde där 1994 när vi blev pålurade att köpa en TimeShare-lägenhet på AnfiBeachClub. Har ångrat oss varenda sekund sedan dess,
  att vi bara köpte enda en(1) vecka och inte fler ;)

  Jag tror ni kommer att trivas på SunWing, jätte bra när man har barn (Emma var knappt 7 år då).

  Hotellet är renoverat ett par omgångar sedan dess o ser fint ut, fin havsutsikt med solnedgång från de flesta lägenheterna.

  Arguineguin var/är en ganska charmig o lugn by (kanske för lugn för mellan sonen?)
  Lagom promenad till Anfi-stranden, (hotellet saknar egen strand)
  Bra bussförbindelser med direktbuss till LP
   
 4. anneghost

  anneghost Medlem

  Jag är inte orolig att jag får tråkigt i den byn. Tycker mycket om det stället, mysigt med byborna som blir så glada när jag kommer och pratar och fotar dem :) Sedan finns det bra ställen att vara ute och gå på och att fota :)

  En fredag som igår tillbringades lite tid på få och ännu mer tid på gymmet med äldsta sonen :)

  När skedde den resan där planet gick sönder och ingen reservdel fanns? Jag var nämligen med om en likadan händelse för några år sedan* tror det var 2011. Blev körd till Bahia Feliz där man fick tillbringa hela dagen och kom sedan hem till sverige runt 2-3 tiden på natten.

  Annelie
   
 5. anneghost

  anneghost Medlem

  Jag kommer inte köpa någon timeshare lägenhet ;) men gärna en egen lägenhet i byn :)

  Tänkte att det var perfekt för min son, skulle nog inte välja det hotellet om jag åkte själv. Vi kommer ändå inte vara så mycket på hotellet om jag inte lämnar in Mattias till alla barnktiviteter och drar ut på egna äventyr ;) nä han gillar att vara med på mina äventyr också :)
   
 6. Emtehed

  Emtehed Medlem

  Annelie:
  Min favorit restaurang är Marino Chico i CC Ancora (ganska högt).
  Ett familjeföretag med härlig personal, deras Pescado del Dias. Hälsa gärna från oss:)

  Längst upp finns även en bra restaurang som är otroligt billig, drivs av en canarie som talar norska (=många norrmän där). Tror den heter Sol de Mar.

  Ni är sååå värda att trivas o njuta i Arguineguin;)

  JanE som verkligen trivs i Arguineguin/Patalavaca sedan 1994[8D][^]
   
  xerxses gillar detta.
 7. xerxses

  xerxses Medlem

  Annelie bra fråga..

  Reste två gånger om året ett tag och har varit på ön ca 13 gånger.
  Jag vet jag är lättviktare mot er många andra men har som ni vet haft svårt att få med mig folk till Gran Canaria som ansetts mossigt och ute. Tror det var 2007 eller 2008 minnet sviktar. Jag kanske inte är rätt man att uttala mig men tror inte det hänt så mycket med hotellet

  Minns att jag bara satt och stöna när bussen körde inte mot Gando utan mot motsatt håll. Vi fick ingen information och alla satt som fågelholkar.

  Jag somnade i en av receptionens soffor de var sköna kan jag intyga. Vilken resenär va...:)

  Minns att vi fick en uppdatering på eftermiddagen att planet forfarande inte lyft från Arlanda (stöön). Vi kom hem nattetid vi med eller mer morgonkvisten det var hemskt minns jag. Om du hamnade på Bahia så åkte du med Fritidsresor.

  Jag behöver inte nämna att vi hade haft en trevlig sen dansant kväll innan så man ville bara hem så fort som möjligt.
   
 8. Nillague

  Nillague Medlem

  Jag har bott på Sunwing i Arguineguin men det är länge sedan. Tror det var 2005. Vi bodde där utan barn vilket inte var helt opitmalt (men billigt!)...men stället fungerade utmärkt. Servicen var på topp. Tror det är alldeles utmärkt för en tioåring. Hoppas ni får en trevlig resa!
   
 9. Rson

  Rson Medlem

  Sunwing i Arguineguín är helt ok, om man reser med barn. Nyligen renoverat och promenadavstånd både till Anfi (ca 20 min) och byn (ca 5 min). Håller med Emtehed om restaurangen i köpcentrat, Marino Chico. Men min favorit är Julia på väg till hamnen. Alltid god mat och gott vin! Prova t.ex. kalvkött eller grillspett. Kostar under 10 euro!
   
 10. anneghost

  anneghost Medlem

  Rson, jag var till Julia nu i mars och åt. Men tycker att väntetiden var alldeles för lång. Vi fick nästan vänta 1 timme på maten. Och vi fick inte ens in förrätten utan den kom med huvudrätten. Åt där för några år sedan men minns inte om det var likadant då. Sedan var maten ok men inte så att det övervägde väntetiden.

  Det var lite roligt för det ligger tre restauranger före Julia och de var tomma, på Julia var det fullt. Alla hade mat på borden när vi kom så egentligen så var det inte några beställningar före oss. När vi hade ätit och gick därifrån var det lika tomt i de andra restaurangerna och lika fullt på Julia så de andra tre resturangerna måste vara riktigt dåliga i jämförelse till Julia..
   
 11. Rson

  Rson Medlem

  anneghost-tror att du hade otur på Julia. Deras problem har blivit att köket inte alls är dimensionerat för det stora intresse som numera finns att besöka restaurangen. När vi är i Arguineguin äter vi 2-3 ggr/vecka hos Julia och aldrig har vi blivit missnöjda med mat eller service. Pröva deras heta räkor som förrätt nästa gång! De tre restaurangerna som ligger före Julia har verkligen ojämn kvalitet utom Marino, som är helkass! Kolla för övrigt på www.tripadvisor.se och restauranger i Arguineguin. Finns många tips!
   
 12. anneghost

  anneghost Medlem

  Tack Rson, testar dem igen nu när jag åker i juni :)
   
 13. Emtehed

  Emtehed Medlem

  OBS!!
  Marino (som är en annan restaurang) får inte blandas ihop med
  Marino Chico i CC Ancora!!!
   
 14. Rson

  Rson Medlem

  Emtehed-Mycket viktigt förtydligande betr. Marino! Marino Chico i CC Ancora=god mat och perfekt service. Marino II, som den andra heter, är inte värda ett besök.
   
 15. anneghost

  anneghost Medlem

 16. rogman

  rogman Medlem

  Anneghost: Har inte bott där sedan de bytte namn (å la till Seafront) efter ombyggnationen. Senast var 2010...men deras kvällsshower kan man ju gå och se ändå, utan att bo där. Speciellt Abba showen.
   

Dela sidan

 1. Hej! På den här webbsidan används kakor (cookies). De används för att göra användarupplevelsen bättre och för statistik. Om du fortsätter att använda webbsidan så samtycker du till användningen av kakor.
  Stäng notis