svensken

Diskussion i 'Prat om Gran Canaria' startad av brassa, 20 oktober 2012.

 1. brassa

  brassa Medlem

  Ja nu skall man ner 6 mån och man kommer ju att sakna lingon zoegas herrgårdsost o greve. Var köper vi det på gran canaria, skall bo i porto rico Mvh Bosse o Siri.
   
 2. southstar

  southstar Medlem

  Hej
  Bor i San Agustin Här finns en specialbutik för "svenska" produkter
  Gottegrisen strax intill Svenska Kyrkan
  Sen har ju IKEA en hel del o till Bra priser
  Har hittat Felix rårörda lingon i min standardbutik här.. ostar som påminner om dom hemma hittar Ni lätt
  Sen apropå Zoegas kaffe så passar det bäst till vattnet i Skåne [8D]

  Hoppas Ni får det Bra
   
 3. LaSirena

  LaSirena Medlem

  Hej,
  Vi ska ner om 3 veckor till Puerto Rico för andra vintern. Förra året handlade vi Skandinavisk mat i Norska butiken i Arguineguin. När vi är på IKEA brukar vi passa på att handla där för de har en hel del svensk mat till rimliga priser. I PR handlar vi mest nere i centrum priserna är billigare där än i EuropaCenter. Det är svårt att få tag i bra kött i PR men vi har hört att det finns en Dansk slaktare i Arguineguin cirka 200 meter ovanför Ankora centrum.
   
 4. tindaya

  tindaya Medlem

  Kan bara inte låta bli, försök pröva spanska produkter under den tiden ni är där, ok jag förstår om man stannar en längre tid. Minns själv när jag fick riven pepparrot på tub dit/hit när jag bodde där, bad om två tuber, en tryckte jag i mig på studs så tårarna rann, den andre sparade jag. Mina föräldrar kom t.o.m. en gång med ett par flaskor svenskt kranvatten :)Skånsk senap bad jag om, Zoegas kaffe blev jag glad för om jag fick/får den något år nár någon kommer ner. MEN att åka från Sverige ett par veckor och planera var man kan köpa svenska varor kan jag inte, absolut inte begripa! Spanien har så mycket att erbjuda med spännande saker, så även kaffe, ostar o jag vet inte allt, mest allt [:eek:)]- njut av det okända och glöm "gamla vanliga matvaror" ni överlever nog utan dem och så smakar de ju så gott nár man är tillbaka[:p].

  Och så har man ännu en gång skrivit rakt ut i luften och vet inte om någon begriper vad jag skriver, det var länge sedan jag gjorde det[:eek:)]

  Kram på er alla nya som gamla [:X]

  Anette:) Som fått skånsk senap hit, och KRYDDPEPPAR, som jag inte hittar här, kanske en bra present till en spansk familj som inte har en aaaaning om vad det är, men glöm inte att tala om att inte hälla i för mycket i grytan.
   
 5. tindaya

  tindaya Medlem

  På tal om IKEA är vi många utlandssvenskar som är "ilskna" för de tagit bort de matprodukter som vi längtade efter då och då, personligen gillar jag inte IKEA i stort, har för mycket minnen av när man i Sverige för typ 40 år sedan måste det vara, såg alla kompisars hem likadana, skillnaden var bara färgerna på möblemanget. Det ligger djupt i mig så när mina döttrar och kompisar lyckas få mig till IKEA, blir jag bara ilsk när jag skall följa pilar och gå i evigheter, MEN förr kunde jag hitta godsaker i matavdelningen, inte så mycket nu, men de lär ha ändrat sig lite sägs det. Och jag lyckas ibland hár i Málaga lura dem o ta hissen ner till matavdelningen o komma ut utan att följa de jákla pilarna. Det var bara en liten kommentar [:eek:)][:eek:)] Tydligen skrivgalen idag[:p] En utlandssvensk skrev någonstans att "nu slipper man åka till IKEA, eftersom de inte har maten de brukar har så behöver man inte gå runt och ev. handla annat än mat utan det kan man handla någon annanstans". Tror det var från Australien eller något sådant. Och nu är jag helt ute ur lánken, tänk vad man kan bli "upphetsad" för ingenting[:eek:)]

  Anette :) som, som vanligt inte läser igenom vad hon skrivit.
   
 6. Emtehed

  Emtehed Medlem

  Ja du tindaya, nu hann du före mig med ett tyckande
  (precis som i "gamla dar");)
  Du skrev, i stort sett, exakt det jag tänkt skriva.
  Har ju visserligen inte ännu provat på riktigt långtidsboende,
  men tror inte jag skulle få behov av en massa "svensksmaker"
  och om, ja den tiden den sorgen[:eek:)].
  Bosse o Siri, skulle ni vilja "uppleva" lite svenskt är
  det inga problem, ta en tur till nåt av turistområdena där kan ni finna det mesta och IKEA har visst köttbullar.
  Jag är inte lite avundsjuk på er 1/2 års vistelse och önskar
  er all trivsel och att ni får det bra.

  JanE som hoppas att få till en 3-månaders nästa höst[8D]
   
 7. LaSirena

  LaSirena Medlem

  Hej,

  Vi ska vara nere i 5 månader och handlar vår mat i vanliga matbutiker. Där är det dyrt med skandinavisk mat så det har blivit så att vi testar oss fram bland varorna. Det kan vara riktigt spännande och kul ibland och säkert inte som Kanarierna lagar sin mat. Men ibland kan det vara skönt och äta något som man vet hur det ska bli. När vi är i byarna i bergen brukar vi ta in ropa vieja. Det är mums.

  MVH
   
 8. tindaya

  tindaya Medlem

  Ja du käre Emtehed, kul jag hant före dig:D och inte första gången vi har liknande åsikter om dock med vissa variationer antar jag;) vad jag nu menar med det. Men tror inte du/ni skulle få större huvudvärk av att ni inte hade det, eller så hade ni fixat det utan större besvär helt säkert. När man bor länge länge någon annanstans tror jag att man till slut inte tänker på vad man saknar förrän man har det framför sig - och dåå blir man helt galen och begriper inte hur man har kunnat vara utan det, precis som allt annat - inte bara vad gäller mat [:0][:eek:)]. La Sirena, "ropa vieja" är en underbar rätt tycker jag, en av mina favoriter och som du kanske vet är det ungefär som vår "pytt i panna", man tog förr vad man hade kvar helt enkelt i kylen eller i skafferiet. Nu finns det ju en hel del recept på "ropa vieja", har ni det inte därute skall jag leta upp och förmedla.

  Anette :), som tydligen idag tycker det är roligare att skriva av sig än att "arbeta" [:I]
   
 9. Rob

  Rob Medlem

  PÅ GC äter jag kanin och get. Det gör jag aldrig i Sverige.
   
 10. brassa

  brassa Medlem

  Siri o jag tackar för alla trevliga kommentarer, och det här med IKEAS pilar kan jag verkligen hålla med om.Vi skall försöka hålla oss så mycket som möjligt till spanska rätter,men ibland är det inte dumt med lite svenskt.Vi kör så gott som alltid självhushåll där nere när vi semestrar och skall göra så nu när vi skall stanna längre.Recept på spansk mat hade varit fint,men det tar nog för stor plats här inne på forumet. Kryddpeppar är ett måste för mig jag måste ha min kalops med rödbetor.Tack alla. Bosse o Siri.
   
 11. permis

  permis Medlem

  Ska åka ner om 3 veckor,har varit på GC många gånger men aldrig
  provat ropa vieja.Skulle jag kunna få namnet på någon restaurang
  i Las Palmas eller i söder som har bra ropa vieja.Tar tacksamt emot
  ett recept för att pröva själv.
   
 12. tindaya

  tindaya Medlem

  Hej Permis, har något recept liggande, det var länge sedan jag gjorde det så jag har inte allt i huvudet. Men har en kanarisk kokbok, skall översätta receptet och skicka det till dig[8D]

  Förresten på tal om kryddpeppar har jag alltid glömt att be folk ta det med sig ner, äntligen har jag fått det och gjorde en köttgryta häromdagen och slängde ner en hel del kryddpeppar. Det blev succé, ingen kunde gissa sig till vilken "ny" krydda jag haft i. [:eek:)]

  Bra söndag alla!
  Anette:)
   
 13. Emtehed

  Emtehed Medlem

 14. tindaya

  tindaya Medlem

  Vad braaaaa Emtehedatt du hant före:D, så slapp jag översätta haha. Var inne och tittade på länken, bra recept verkar det vara tillika!! Oj, måste nog snart göra ropa vieja. Om man nu inte har någon stek/kött kvar från dagen före kan man ju steka till vilket kött som helst som tåler att stå o puttra ett tag.

  Kram
  Anette :)
   
 15. southstar

  southstar Medlem

  Är lite stolt då jag hittat Kryddpeppar i butiken
  (VIVO cc San Agustin)
  den heter Madreclavo
  Tycker t.o.m den smakar mera än den man köper
  i Sverige
  Köpte även Heinz rödbetor(till kalopsen)
  Helt prima vara..
   
 16. brassa

  brassa Medlem

  Tack för den soutstar, du blev väl lite sugen på himmalagad kalops när vi skrev om det va. Ja nu längtar man riktigt ner till värmen, vi har haft några fina höstdagar här i skåne när träden börjar skifta i färgerna gult rött,men sen skulle kylan så smått vandra ner till oss men då sticker vi.Jag skall forsätta att kolla forumet här det var riktigt trevligt,skall berätta hur vi har det när vi kommer ner. Var rädda om er alla där ute vi hörs. Bosse o Siri.
   
 17. tindaya

  tindaya Medlem

  Madreclavo, det skall jag se om jag hittar här i Málaga! Tackar för det! Och det skall du vara stolt för att du hittade Southstar:DHar förstått att den kommer från Jamaica men här begriper då ingen vad jag pratar om. Skall genast börja leta! Vi brukar har roligt här på forumet Brassa[/b, eller brukade är kanske rättare uttryckt. Vi har nog blivit lite slöa;)

  Natti natti
  Anette :)
   
 18. tindaya

  tindaya Medlem

  Där ser man, finns tydligen en stor kryddbutik i Málaga och de har kryddpeppar fann jag ut när jag googlade "Madreclavo" [:I], 11 euro/kg. Man kan köpa ner till 1/4 kg. Och även via internet. Braaaaa[:p]
  Anette:)
   
 19. southstar

  southstar Medlem

  Köpte Madreclavo i en VIVO- butik fanns bland
  kryddor i en "vanlig" glasburk o märket var
  SPAR
   

Dela sidan

 1. Hej! På den här webbsidan används kakor (cookies). De används för att göra användarupplevelsen bättre och för statistik. Om du fortsätter att använda webbsidan så samtycker du till användningen av kakor.
  Stäng notis