Tjollans Hörna

Diskussion i 'Prat om Gran Canaria' startad av tjollan, 28 december 2007.

 1. tjollan

  tjollan Medlem

  Hej bara allihopa! Nu är man "tyvärr" hemma igen. Hade gärnat stannat bra mycket längret ill. Jag har tagit bort mitt första inlägg som såg så grötigt ut (jag var nykter när jag skrev det!!) och börjat om på nytt. I morgon eller övermorgon kommer jag med lite mera detaljer och infon om priser etc för den som är intresserad.
  Jag har dock till min fasa sett att det fortsätter att stängas affärer och restauranger och det blir mera och mera "tingel tangel" och indier som sliter och drar i en! Inget ont om indier men just dom som står i butikerna och sliter och drar eller blänger onda ögat på en om man inte köper direkt dom gör ingen nytta för ön enligt mig!
  Synd är och så att så många butiker har biträden som lever på att tuga citroner!! Sura som få. En vägrade till och med sälja från charken då vi frågade henne om en vara i mycket vänligt tonläge. Det var SPAR butiken på CITA.
  Nå ja mera kommer och mycket mera positiva tankar och så för Gran Canaria har ju alltid en speciel plats i ens hjärta.

  Har packat upp alla väskor och ska nu packa mig i säng är trött som bara den!
   
 2. tindaya

  tindaya Medlem

  Många många GRATTIS OCH LYCKA TILL TJOLLAN o MAKE - Visst är det härligt att gifta sig!!!!

  Säkert får ni en ljuvlig kväll på Casinot . . .

  En oslagbar creme för kräftansikte är Elisabeth Ardens 8 hours, jag har sett det fungera under många år på allt från solbrännskador till exceme (felstavat tror jag). Men betydligt billigare är att gnida tomat eller youghurt naturell i ansiktet, men det visste du kanske redan.

  Ville bara önska er bägge lycka till och ha en underbar "eftervigselyra" ;) som förhoppningsvis fortsätter länge länge :D

  Gott Nytt År i dubbel bemärkelse [:eek:)]

  Anette
   
 3. tjollan

  tjollan Medlem

  Hm jag ser att min stavning var inte den besta! Det sog jag i och for sig redan nar jag gjorde inlagget , men jag ides inte endra det. Var dock inte berusad even om man sa kan tro nar man laser texten!
  I dag har vi solat varit pa Roma resaurante och atit sett lite fotboll. Roma har besta pizzorna hitills av dom som jag har provat. Nestan som "vanliga" pizzor! Rekomenderas.
   
 4. tjollan

  tjollan Medlem

  Hej alla här kommer lite små plock och diverse prisinformationer på varor alltid kan det intressera någon. Har mest sparat kvitton et cför att ha i en pärm om bröllopet.

  Chips 1,3 E (Cirka 13 kronor jag räknar en tia rakt av för enkelheten)
  Paket med färdigskivad ost ementhal 7(?) skivor 2,55 E. Ost är dyrt i många butiker specielt färdigskivad.Kolla gärna dom små mera "fristående" butikerna i många fall var dom biligare men man utgår ju ofta från att kedjorna är billigare.
  Whisky JB 350 ml 6,94 E.
  Agua Alta 1,5 liter 0,49 E.
  Maltesers lten påse 0,5 E.
  Detta var från Super La Campana.

  Netto La Sandia på vägen mot Cita.
  Mjölk 1,25 E rätt dyrt igentligen.
  Carlsberg 0,79 E.
  Coca-Cola 33 cl 0,59 E.
  Vino Albali Reserva 2001 (finns på bolaget och så!) 3,99 E. Bra kurs!
  3 små flaskor Dubois mousserande vin i ett paket 3,59 E.
  20 Tampax mini 1,99 E. (Bra för kvinnor att veta.)
  Bagett/fralla 0,35 E.
  Spanska halstabetter dubbelverkande 0,78 E. Fisherman kostade 1,9 E!
  Bach Melot rött vin 6,82 E.
  Fullkorns croissant inplastad 0,65 E.
  Gouda ost 7-8 skivor 2,99 E.
  Solglasögon bra och äkta inga sandstranar saker 9,99 E.

  Kaffe paket 250 gram Tirma Mezcla (Spar på Cita) 1,69 E. Gott tyckte jag fans tyska samma vikt för runt 3-4 E.

  Ja nu är jag inte alltid så petig att jag kollar priser utan när jag är på semmester då köper jag det jag vill ha. Men om jag ser två saker mitt framför ögonen och ser att aha det skiljer 3 euro likt på kaffe då tar jag det billigare. Men som sagt det kan ju vara roligt att veta. Så summan av det hela är att mejerierna var dyra och vissa godisar. Vi storhandlade första dagen på Spar i San Fernando tyvärr glömde jag det kvitot men samma där vissa saker var billiga och vissa jätte dyra.
  Jag antar att dom äkta Kanarierna måste ha någon butik dom handlar i utan för "våra" områden där det är billigare. För vem betalar 27 kronor för 7 skivor ost i Sverige.

  Sen har jag lite tankar kring det kanariska varför får indierna "ta över" alla affärer och skräna och skrika och domdera så man nästan flyr istället för att shoppa? Och vars är alla "spanska" (kanariska souvenirerna nu för tiden? På Yumbo fanns det en asiatisk butik och massor av tingeltangel och porriga souvenirer men bara en hade lite mera kanariska saker med dockor etc etc. Jag saknar det som är kanariskt.
  Far folket till Thailand eller vad händer? Och vad gör dom styrande åt det hela? Tjejjerna i vissa butiker tittar över en och pratar med varandra när man handlar. Som om dom vill "kräkas åt turisterna. Som om att "jag bryr mig inte det kommer en ny kund när du farit hem". Vilket kan stämma men hur länge kan dom göra så när folk upptäcker andra ställen att fara till.
  Min oro är att canaria håller på att utarmas och dom gräver sin egen grop för även turister vill ibland ha annat än "supa och stöka" som en del verkar tro att vi bara gör.
  En taxi chaufför undrade vart vi kom ifrån om vi var från Tyskland nej sa vi Sverige, då sa han Swedish very nice Deutschlan no good.! Nu får det ju stå för han men det verkar som om tyskarna är rätt buffliga och "här är vi- iga!"
  Vilket jag i vissa fall och så kunde känna att dom var. Mycket tingeltangel och glida fram som om att dom var mer än vissa Kanarier.
   
 5. Bumpen

  Bumpen Medlem

  Jag håller med dej Tjollan!
  Första åren jag var på GC var det mest spanjorer i affärerna. Men nu har det blivit lilla asien. Och det räcker bara att gå utanför butikerna så blir man överfallen. Jag vill gå in och lugn och ro och har prislappar på sakerna jag tittar på. Direkt man säger att man är svensk säger dom "Bara titta" på svenska :)
  Och sen fattar jag inte varför flickorna i kassorna är så * sura. Dom tittar rätt igenom folk eller pratar dom med någon spansk polare.
  Sen skrattar man ju lite åt tyskarna. Dom förväntar sig att alla ska kunna tyska :D

  Mvh Benny
  Längtar alltid till holmarna!
   
 6. AnneliH

  AnneliH Medlem

  Vad bra med lite prisuppgifter Tjollan!:)

  Jag brukar också spara på lite kvitton[:I]... och jag håller med om din reflektion i affärerna. Expediterna borde gå någon charmkurs tycker jag. Det jag la lade märke till var att när vi handlade i Meloneras så var alla väldigt trevliga där och hjälpsamma...det resulterade i att vi gick tillbaka och handlade av just den expediten...eftersom de sätter någon slags lapp på varan som de slår in i kassan när man betalar. Kassörskorna i mataffärerna de verkar inte vilja dra på smilbanden i onödan precis.

  Tyskar finns det ju gott om på ön. Våran reflektion är att de är väldigt "buffliga" och högljudda. De har ju gott om "dinero"[B)]

  Jag tycker det är roligt att försöka prata lite spanska med dem i affärerna[:p]...(en del ler faktist och tycker det är roligt) det kan ju hälpa till att man försöker prata deras språk.

  Todo el mundo se cante....(Salsamania på Topradio.es)

  AnneliH som längtar till solen
   
 7. chica

  chica Medlem

  På tal om priser på livsmedel så vill jag som vanligt framhålla Mercadona, som är min favorit var jag än befinner mig i Spanien. Och precis som här hemma så är det företagets egna produkter som är billigast. Sitter och rensar plånboken och innan jag slänger kvittona så kom jag på att jag kan skriva ner några prisex. från december 2007; Cerveza 6-pack 1:80 E, 1 kg kanariska bananer 1:12 E, 1 flaska cava semi seco 1:69 E, 1 flaska vino rioja 1:69 E, paket Cafe filtro 1:53 E, 12 ägg (L) 1:60 E, formfralla fiber 0:88 E, 1,5 kg apelsiner 1:85 E, Ost Gouda 1:89 E, skinka 1:15 E, 4 små yougurt 1:17 E, 1,5 liter Cola light 0,55 E.

  När det gäller annan shopping så kan jag rekommendera shoppingcentret Bellavista i San Fernando där det bl.a. finns en skoaffär med mycket snygga och billiga skor, samt flera affärer med prisvärda dam/tjej kläder. Man kan även äta god grillad kyckling billigt eller ta en kaffe. En liten bit av det genuina Spanien som motsats till Yumbo m.m. Noterade när jag var nere nu att vissa affärsidkare i tex. Yumbo har en trist inställning till svenskar. Jag menar vem vill höra "snåla smålänningar" när man frågar om priset på en icke prissatt vara. Men OK de kanske inte förstår riktigt vad de säger utan tror att det är något vi uppskattar eller tycker är trevligt?! Flera i mitt sällskap handlade i alla fall klockor riktigt billigt i en stor affär i Yumbo som ägdes av trevliga indier. De med mest aggresiva affärsmetoderna verkar vara de som har affärer som saluför elektronik och dem håller jag mig borta från. Själv shoppar jag mest i "riktiga" affärer men tycker ibland att det är skoj att titta på alla tokiga saker som finns i köpcentren och ibland hittar man något kul.
   
 8. Bronzom

  Bronzom Medlem

  Tjollan och Chica !:)

  Tack för prislistor ! Otroligt informativt och intressant. All heder åt er och de jobb det är att plita ner allt. TACK !!!;)
   
 9. n/a

  n/a Medlem

  Hej Tjollan
  Jag undrar bara om det verkligen ár indier som har mataffärer i syd.Normalt Äger indierna,som för övrigt är en stor och vÄlansedd grupp hár pa öarna,allt inom parfymeri och electronik.
  Alla stora parfymkedjor som Fundgrube osv ägs av indier. Indierna här är oftast válbárgade,talar engelska och har sina barn i engelska privatskolan.De bor blandade med kanarierna och andra pa "bra" omraden.Däremot sa finns det manga marokaner som har affärer där i P.Rico och överallt pa köpcentren.De säljer skor eller turistkrimskrams och blir sura när du provar en hatt o inte köper den.De skriker váldigt hógt nár de pratar och verkar arga även om de kanske inte är det.Marokaner är vál inte speciellt daligt sedda i Sverige men hár Är manga väldigt rasistiska mot dem.
  Pa Yumbo ägs alla elektronik butiker av indier och tex Visanta ár indisk,i allafall i Las Palmas.
   
 10. tjollan

  tjollan Medlem

  Ja nu talade jag inte om matvaruaffärerna utan tingeltangel affärerna. Och ja det är indier utan tvekan. Jag talar om dom indier jag mött där inte dom jag mött i Indien . Men det är bra synd att dom beter sig som dom gör.
   
 11. tjollan

  tjollan Medlem

 12. chica

  chica Medlem

  Vilken fin bild! Önskar Er all lycka och många sköna GC-semestrar.

  Kramis!
   
 13. LaSirena

  LaSirena Medlem

  Ni är super fina!! Tack för ett snabbt Mail svar. Har varit inne och tittat mera på SKUT, fanns en hel del info. Tack!!

  mvh
  LaSirenas dotter...
   
 14. tjollan

  tjollan Medlem

  Tack tack. Skulle vilja lägga ut mera bilder men maken är inte lika ivriga att synas över allt.
   
 15. AnneliH

  AnneliH Medlem

  Åh...vad fina ni är! Önskar er all Lycka!

  AnneliH som längtar till solen
   
 16. Riggan

  Riggan Medlem

  Grattis än en gång , tjollan, till giftemålet.
  Gud, vad fina ni är på kortet.
  Önskar er all lycka i världen.
  Den 20 februari åker min man och jag till San Augustin, gissa om jag längtar till sol coh värme
  Kramar


  Riggan
   
 17. Grattis till er båda. Ni var jättefina på kortet.
  Ewa som längtar till den underbara ön.

  .
   
 18. Cina

  Cina Medlem

  [violet]ENHORABUENA ...EN EL DIA DE VUESTRA BODA..GRATTIS PÅ DEN STORA DAGEN..NI VAR SÅ FINA[violet],,KRAMAR Cina
   
 19. anamogán

  anamogán Medlem

  Åhhhhh vad fina ni är på kortet!!!!!
  Det var verkligen jätte, jätte fint!!!

  Lyckönskningar till er båda från mig! :)

  /Anna :)
   
 20. tjollan

  tjollan Medlem

  Tack! Ska hämtar mamma och pappa i em från KLX som kommit hem från Playan igår. Och det har snöat så dom får nog en aklimatiserings chock.
   

Dela sidan

 1. Hej! På den här webbsidan används kakor (cookies). De används för att göra användarupplevelsen bättre och för statistik. Om du fortsätter att använda webbsidan så samtycker du till användningen av kakor.
  Stäng notis