Turrón

Diskussion i 'Prat om Gran Canaria' startad av sussie, 20 januari 2008.

  1. sussie

    sussie Medlem

    För oss som gillar Turrón och som inte kunde åka ner och köpa själva.
    För första gången så har jag hittat Turrón=spansk nougat/julgodis i sverige. Lyckan var total när jag var inne på Lidl och hittade en hylla med massa olika sorter bl.a. favoriten Blando som även går under beteckningen Jijona i alla fall på Gandos flygplats. Om att ifall det finns fler Turrónälskare så vet ni.. För er som inte känner till denna speciella variant av nougat och blir nyfikna så fanns det en kartong med blandade sorter för att hitta sin favorit.
    Hoppas den inte tagit slut nu efter det att jag varit i farten.

    Sussie
     
  2. Cina

    Cina Medlem

    I Stockholm finns en affär där du kan handla Spaanska Varor.

    http://www.salmantinos.se/

    Det är gott med Turron eller hur..
     
  3. sussie

    sussie Medlem

    Mmmmm det är smarrigt...
    Finns det någon liknande affär i Göteborg med allt det där tro???? Tänk en med färskskivad Pavo som den smakar där nere....mmmm gott

    Sussie
     
  4. bo-ek

    bo-ek Medlem

    sussie:
    Om du har tillgång till en hushållsassistent samt en termometer kan du tillaga nougaten själv. Det fungerar även med en bra elvisp och en god vän som assisterar i vispandet.

    Är du intresserad, svara här så skriver jag in receptet, som kommer från frilansande kocken Tove Nilsson genom vintidningen La Bottiglia.

    mvh bo-ek
     
  5. Emtehed

    Emtehed Medlem

    bo-ek
    Jag är väldigt intresserad av receptet och vill gärna
    att du skriver in det i ditt nästa inlägg.

    Jan E som är en riktig gottegris och köper alltid Torron
    när vi är nere
     
  6. bo-ek

    bo-ek Medlem

    INGREDIENSER:
    6 dl socker
    1 dl vatten
    60 g glukos
    3 äggvitor
    2 tsk vaniljsocker
    2 dl blandade, hackade nötter
    (pistage, mandel, hasselnöt)

    Koka upp socker, vatten och glukos till 145 grader. Vispa under tiden upp äggvitan. Häll ned den heta sockerlagen i en tunn stråle i äggvitan under kraftig vispning. Fortsätt vispa tills marängen svalnar, ca 10 minuter. Vänd in nötter och vaniljsocker, häll i en folieklädd och oljad form. Låt svalna och täck med folie i ett dygn.

    Sen har jag bara att lycka till till er som fixar den här godsaken.

    bo-ek
     
  7. sussie

    sussie Medlem

    Men det här här ju alldeles lysande att få ett recept på Turrón är ju mer än guld värt.
    Tusen tack!!!!!
    Nu återstår det bara att prova men innan jag börjar... Glukos???


    Sussie
     
  8. Emtehed

    Emtehed Medlem

    Sussie:
    Glukos är en socker art, finns att köpa på t.ex. Apoteket
    (innan det ev. privatiseras, OBS liten politisk vinkling[:eek:)])

    Jan E som inte har något emot monopol som fungerar:)
     
  9. sussie

    sussie Medlem

    Ok Tack igen, bäst att jag skyndar mig nu då medan jag vet var den finns.
    (monopol är bra, så länger jag har hotell på Norrmalmstorg)

    Sussie
     

Dela sidan

  1. Hej! På den här webbsidan används kakor (cookies). De används för att göra användarupplevelsen bättre och för statistik. Om du fortsätter att använda webbsidan så samtycker du till användningen av kakor.
    Stäng notis