Västra Gran Canaria

Diskussion i 'Prat om Gran Canaria' startad av Kicki, 3 januari 2011.

 1. Kicki

  Kicki Medlem

  På lördag far jag till Las Palmas:). Jag undrar om någon kan berätta hur läskig vägen mellan Agaete och Puerto de Mogan är? Har ej besökt den sidan av Gran Canaria men vill det nu. Hade funderat att hyra bil men blivit varnad då vägen är otäck sägs det...
  Någon som kan tipsa om lätt-tillgängliga vandringsleder?

  mvh Kicki
   
 2. anneghost

  anneghost Medlem

  Jag har inte heller varit på den sidan av ön men det är min dröm att få göra det någon gång. Har också hört att det är ganska otäcka vägar.....Jag hoppas att du kommer iväg dit och då får du fota "ler"

  Annelie
   
 3. Björn

  Björn Medlem

  Vi får hoppas att någon som kört de beryktade vägarna på västsidan gör sig besväret att skriva om det, för det är nog fler som är nyfikna. [8D]
   
 4. reknyl

  reknyl Medlem

  Vägen är inte otäck numera. Asfalterad hela vägen. Kör GC200 från Mogan genom de trevliga byarna längs med vägen till Los Caseones sedan blir det lite backigt och kurvigt genom naturreservatet till Agaete (där för övrigt bilfärjorna till Teneriffa går) men inga problem att köra. Sedan är det hög standard till Las Palmas. Absolut en fantastiskt tur att åka med många trevliga platser att se men det blir ingen tid för vandring för det är absolut en heldagstur.
   
 5. Emtehed

  Emtehed Medlem

  Har inte själv kört den vägen men väl åkt buss och då den omvända vägen mot den reknyl beskriver. Håller helt med reknyl, vägen verkar fin om än kurvig vissa delar men om man stannar till på de uppmärkta parkeringarna så är utsikten bedövande vacker[^]. Stanna även till i åtminstone några av alla trevliga små byar man passerar.
   
 6. Kicki

  Kicki Medlem

  Tackar för svar!! Låter inte så läskigt då, har kört i inlandet för några år sen och det gick bra :). Då vi ska bli i tre veckor ska vi nog hinna kolla in lite småbyar och även hitta någon vandringstur. Lite sugen att pröva ett lanthotell en natt, tar gärna emot tips om det också.

  Kanske det finns någon som besökt stränderna; Veneguera, El Perchel, Tasarte, Güi-Güi, utanför Mogan...
   

Dela sidan

 1. Hej! På den här webbsidan används kakor (cookies). De används för att göra användarupplevelsen bättre och för statistik. Om du fortsätter att använda webbsidan så samtycker du till användningen av kakor.
  Stäng notis