Vilka hotell skulle ni rekommendera!?

Diskussion i 'Prat om Gran Canaria' startad av Bumpen, 30 mars 2015.

 1. Bumpen

  Bumpen Medlem

  Efter 19 resor till Kanarieöarna och 15 till Gran Canaria. Så har jag några att rekommendera till er!

  Alla hotell jag nämner har en utförlig recension i kategorin "Boende på Gran Canaria"

  Puerto Rico

  Balcón del mar
  skulle jag rekommendera till barnfamiljer. Ligger nästan längst in på toppen av berget mellan Puerto Rico och Amadoresdalen. Men allt man behöver utanför hotellet finns i CC Europa (400 meter gångväg)

  Även Colina mar (Min recension) ligger lite närmare CC Europa uppe på berget. Det rekommenderar jag till alla kategorier av resenärer. En underbar utsikt och allt man behöver på hotellet.

  Apt. Florida (Ving) Rekommenderar jag till alla utan barnfamiljer Som ligger på andra sidan mot det stora köpcentrumet i Puerto Rico. Väldigt nära det centrumet!

  Las Palmas

  Här rekommenderar Miami (Fritidsresor) och Marmoral (Ving) till alla utom barnfamiljer. Små lägenheter men perfekta lägen!

  Playa del ingles

  SunPrime Atlantic View
  (Ving) är rätt dyrt men helt nyrenoverat och nästan allt ingår gratis. Men är ett hotell för vuxna. Och är väldigt prisvärt i Maj/juni och Augusti/September.

  Apt. Guinea (Ving) ligger en gata upp från strandpromenaden och hamnar man högt upp har man en underbar utsikt. Funkar nog för alla och hotellet och poolområdet är ned sänkt 3 våningar. Så det är vindstilla vid poolområdet.

  Farilaga (Ving) bodde jag på 2006 och funkade då för alla. Och har hört att det är bra nu också!

  San Agustin

  Isabel Maria
  ett litet hotell med Grand lit en underbar utsikt och 100 meter till Las Burras stranden. Stora härliga balkonger med en underbar utsikt och bara 200 meter till CC San Agustin!

  Skriv gärna in hotell ni rekommenderar! :)
   
  elsueco gillar detta.
 2. Bumpen

  Bumpen Medlem

  Sen lär jag säga vilka två hotell jag inte rekommenderar. Canaima (fritidsresor)i Puerto Rico urusel städning och väldigt slitet hotell. Och ligger långt från ett köpcentrum via en jävulstrappa

  Och Playa Bonita (f.d. Los Salmones) (Fritidsresor) i Playa del ingles. Det är nyrenoverat men läget på 2 av byggnaderna och poolområdet ut mot GC-500. Ger ett väldigt oväsen och avgaslukter om man hamnar i fel byggnader och läge på balkongen.
   
 3. naranja

  naranja Medlem

  Jag tänkte börja med att svara med någon sorts motfråga, men så jag såg jag att Bumpen själv hade gjort det.
  Det borde enligt mina begränsade erfarenheter ( < 15 besök på de olika kanarieholmarna, tror jag. jag är på väg att tappa räkningen ) vara mer motiverat att säga vad man tyckte var direkt dåligt på olika ställen!

  Jag vill tillägga att av alla ställen jag har bott på nyligen, har det alltid funnits något bra.
  Angående boenden jag bott på > 7-8 år tillbaka tycker jag att ni skall glömma de flesta.

  Av nyare kan jag nämna bl.a. följande ( av det som var dåligt )

  Sängarna på Ataitana Faro i Sonnenland exempelvis.
  Sådant kan ju i och för sig variera mellan olika lägenheter, men ett äldre par från samma land ( Sverige ) som jag, minns jag klagade på sängarna.
  Bortsett från det, och att temperaturen i poolen var som i Östersjön före midsommar, så var det riktigt bra och prisvärt.
  Men, wifi fungerade bara i närheten av receptionen. Men, det visste jag ju innan jag åkte dit.
  Ursäkta ni på Ataitano Faro, om det låter som om jag klagar på något. Bättre sängar och jag åker gärna dit fler gånger.
  Alla var väldigt snälla och hjälpsamma av de som jobbade där ( och minst en av dem ägde det hela fick jag uppfattningen ).

  Ett annat exempel från närområdet.
  Om man väljer ett annat lågprisboende i närområdet ( Capri ) så kan man ju definitivt inte klaga på att den lilla uteplatsen har gräs. Just detta upplever jag är värt riktigt mycket, gräs vill säga.
  Om de förbättrade lite annat där, så skulle väl de som äger lägenheter där kunna snudd på dubbla priset, typ.

  Och ännu bättre och närmare till det första boende jag nämnde vill jag rekommendera Vista Dorada ( tror jag att det hette ). Uteplats med gräs. Enda gången jag bott där hade jag turen att få en lägenhet lägst ut på kanten. Min uteplats var säkert dubbelt så stor som andra lägerheter med uteplats. Tyvärr har jag inte hittat någonstans att boka en lägenhet där senare. Kanske lika bra det. Det är nog bättre att bo lite lägre ner, mindre blåst.

  Som synes, så finns det alltid det som är bra och det som är exceptionellt dåligt.

  Av mina erfarenheter, ni kan se antalet ovan, så känns det som att på södra Gran Canaria, där vädret brukar vara som varmast januari/februari, är man mest på hugget att höja priset.
  Delar av Teneriffa och Lanzarote kan man hitta betydligt bättre boende för samma peng, om man inte har något emot några grader lägre temperatur och regn någon gång per vecka.

  Ursäkta om det här blev någon sorts reklam för andra öar.
  Men om några fler än jag provar södra Teneriffa eller Lanzarote samma tid på året då vi tidigare föredragit Södra Gran Canaria, ja då kanske saker och ting förbättras på södra GC?

  Lär av Bert C. 'Follow the money', eller vad säger de i Amerikat?
  Det sista får ni nog censurera.
   
  Bumpen gillar detta.
 4. Bumpen

  Bumpen Medlem

  naranja nästan alla hotell jag bott på sedan 2009 har jag gjort en recension på i avdelningen "Boende på Gran Canaria" på forumet. Och då tar jag upp dem dåliga sakerna och dom bra :) Men det är bra standard på det mesta nu. På dom 4 resor från oktober 2014 så har det varit nya och bra sängar. Och det verkas bytas ut överallt nu.
  Men ett par som bodde på Capri över jul och nyår. Tyckte det var det sämsta ställe dom bott på. Och man fick betala för nästan allt löst i lägenheten.

  Och efter den kallaste vintern sedan 1967 har det varit kalla Calimor på GC. Och det i långa perioder tyvärr. Det är det sämsta vädret jag haft på Kanarieöarna sedan jag började åka dit 1999. Och vill man ha bäst odds på bra väder. Tycker jag det är Puerto Rico med omnejd som gäller. Men även Americas med omnejd är det ju bra väder

  Men jag åker gärna till Teneriffa och Lanzarote. Men tycker jag alltid får bästa priset på GC när jag åker själv. Om jag vill hamna på södra Teneriffa eller i Puerto del carmen på Lanzarote. Sen har ju Playa del ingles något för alla flera ggr om. Men jag gillar även Puerto Rico med det stora köpcentrumet nere i byn och CC Europa uppe på berget. Jag tyckte alla ställen låg så utspridda i Americas och Puerto del carmen. Men är samlade i stora köpcentrum på GC.

  Och sen min första utlandsresa till Mallis 1988. Så tycker jag priset för 2 veckor höjts så mycket. Jag betalade 5 500 Kr när jag for till Mallis. Och åker jag när det inte är Jul/Nyår och när det är skollov. Så betalar jag drygt 6000 Kr 2014-15 för två veckor :)
   
 5. Emtehed

  Emtehed Medlem

  Eftersom vi numer alltid hyr privat har jag ingen bred erfarenhet av hotell.
  Vårt favoritområde är Arguineguin/Patalavac och några hotell som vi prövat o trivts med är:
  + Naturligtvis SunWing, mycket bra för barnfamiljer!!! :)
  + Dorado Beach, centralt i Arguineguin, men har numer All Inclusive som jag INTE gillar :-(
  + Balito Beach/Marina Elit (som är "samma"),Lägenhetshotell o trivsamma Bungalows, ligger lite "avsides"
  men med Anfi-stranden på kort promenadavstånd och nära härliga vandringar i bergen.
  Även promenadavstånd över åsen till Puerto Rico. Och bara dryga kilometern in till Arguineguin. :)
  Har även bott på lyxiga Radisson Blu, Arguineguin. Mycket bra men DYRT!
   
  Bumpen gillar detta.

Dela sidan

 1. Hej! På den här webbsidan används kakor (cookies). De används för att göra användarupplevelsen bättre och för statistik. Om du fortsätter att använda webbsidan så samtycker du till användningen av kakor.
  Stäng notis