Vilket sjukhus skulle ni välja?

Diskussion i 'Prat om Gran Canaria' startad av Zingo, 3 februari 2009.

 1. Zingo

  Zingo Medlem

  Om man har otur under sin vistelse på Gran Canaria och behöver sjukhusvård. Vart skulle ni vända er?
   
 2. fbkmarie

  fbkmarie Medlem

  Vet inte så mycket om vårdcentraler, men min make blev sjuk med akut bukspottkörtel inflammation och hamnade på Clinica Roccas i San augustin, och där vad det fantastisk vård, vet ej dock om dom har vanlig vårdcentral där, men tror det.

  Hans vård täcktes i alla fall upp av vår extra försäkring som ingår i vår hem försäkring, och tur va det för han blev kvar på sjukhuset i nio dagar.

  Så läs också:
  Frågor och svar om reseförsäkring och hemförsäkring på resan

  Hälsn. Marie:)
   
 3. elsueco

  elsueco Medlem

  Skulle du verkligen bli sjuk, allvarligt alltså..... ja, då är det ingen tvekan om min rekommendation. De statliga sjukhusen, dvs Insular eller Dr. Negrin.

  Stukade fötter, rosslig i halsen eller magsjuk, ja då funkar de privata sjukhusen, som t.ex Clinica Rocas och San Roque.
   
 4. coconut

  coconut Medlem

  Mamma blev ju skadad i somras vilket innebar sjukhusresor i 3 veckor...vi åkte till det sjukhuset som ligger i maspalomas...nu minns jag inte va det hette men där va det bra...
   
 5. fbkmarie

  fbkmarie Medlem

  Hej igen zingo,

  Om man söker på forumet här i tidigare inlägg, finns det mycket info även där, råder nog lite olika meningar tror jag om vad vi olika medlemmar har för erfarenheter.

  Men både jag och maken fick väldigt bra info på Clinica roccas, dessutom pratade dom både svenska och norska, och kom alltid upp till mig när jag va där och besökte maken för att tala om hur läget va från dag till dag, och jag kan tala om det att han va väldigt väldigt sjuk, och va inlagd med intensiv vård i 4 dagar innan han fick komma till en vanlig avdelning. Den erfarenheten har vi i alla fall, men kanske vi hade tur, vet ej

  Marie:)
   
 6. Riggan

  Riggan Medlem

  För en stund sedan ringde en väninna och berättade om en släkting med tonårsbarn som åkte ner till San Agustin. Sonen fick svåra smärtor i höften och hamnade på Clinca roccas (blodförgiftning i höften)

  Han låg 2 veckor i San A och under den tiden fanns det ingen skandinavisktalande och de kunde inte mycket engelska.

  Men tack vara SOS Alarm i Köpenhamn fick de tag på en tjej som kunde tolka åt dem. Efter 2 veckor blev han förflyttad till Las Palmas. Han kom hem i lördags så det har varit jobbigt för mamman som stannade kvar hos snonen.
   
 7. fbkmarie

  fbkmarie Medlem

  Va konstigt, för när en vän låg där för förra sommaren, så var det det varje gång jag va hos honom, sedan va det ju både spansktalande och engelska, men det va alltid med en personal som översatte den spanska läkaren, dessutom hade dom svenska manliga sjuksköterskor.
   
 8. Solgott

  Solgott Medlem

  Vi fick åka ambulans med vår 4-åring till barnsjukhuset i Las Palmas (från Arguineugin). Där fanns det ingen scandinavisk personal och bara en relativt ung läkare som kunde halvbra engelska.
  Hur som helst så fick vi ändå rätt diagons och bättre medicin än vad vi tidigare fått hemma i Sverige.
   

Dela sidan

 1. Hej! På den här webbsidan används kakor (cookies). De används för att göra användarupplevelsen bättre och för statistik. Om du fortsätter att använda webbsidan så samtycker du till användningen av kakor.
  Stäng notis