Finare restauranger

Diskussion i 'Prat om Gran Canaria' startad av Fiamia, 12 februari 2007.

 1. Fiamia

  Fiamia Medlem

  Hallå!! Någon som kan tipsa om lämpliga restauranger att fira jämn födelsedag på? Vi bor i San Augustin, men kan såklart tänka oss att äta var som helst på ön. Det viktigaste är att maten är supergod och servicen på topp!
   
 2. ante

  ante Medlem

  hej. det finns en restaurang högst upp i hotell Gloria Palace, med en helt fantastisk utsikt. Maten var helt ok, men inte mer. Service perfekt. Annars ta en taxi till någon lokal restaurang utanför turiststråken. Fråga där nere. mvh Ante.
   
 3. stalle

  stalle Medlem

  Hej!

  Ville bara passa på att berätta om den mardrömsresa som vi hade till Gran Canaria och Bahia Feliz(Monte Feliz) för ett par veckor sedan.
  Det otäcka i sammanhanget är att vissa i detta forum verkar tycka att det är ett bra område att bo på. Här kommer sanningen:

  - De restauranger (provade 3 stycken)som finns på området är helt värdelösa och jag fick skicka ut maten varje gång.Antar att de går runt för att folk inte bryr sig eller har koll på bra mat. Vad bi än gör så akta er för all forma av spansk mat för ni får bättre tapas i Bredäng än här.

  - Frukosten är under all kritik...Vem vill sitta bland 100 andra familjer och äta skitmat med enorm ljudnivå, otrevlig personal och samtidigt betala för det. Vi var nere en gång(trots att vi hade betalat för hela veckan)och sedan köpte vi egen mat och åt på rummet.Det fans bara barnstolar till ett fåtal familjer.

  - Stället (Bahia Feliz) ligger helt fel till och hyrbil varje dag är ett måste för att kunna lämna dekadensen.

  - Klimatmässigt ligger det helt fel och vi åkte till västra Gran Canaria där det var varmare och inte stormade som det ju gör runt Bahia Feliz, det är ju en annan klimatzon.

  - Stranden(?) är ett stort skämt och består endast av stenar och klippor och det är helt omöjligt att bada med barn här.

  - Skicket på hotellet är uruselt och rummen trista och det ingår inte städning varje dag.TV kanaler kostar skjortan i extraavgifter. Hela känslan är "miljonprogrammet"

  - Allt som går att köpa i området är extremt dyrt(det är billigare hemma i Sverige)

  - Hyrbilsfirman som samarbetar med Fritidsresor är mycket dålig och vi fick tjata för att få hjälp att installera med den barnstol vi hade beställt hemmifrån. Den anställde mannen svor för att han var tvungen ätt lämna sin stol och verkade hata sitt jobb.

  - Backen som folk tidigare klagat på var det bästa med området då man iaf fick lite kondotion på köpet.

  - Gymmet som hotellet samarbetar med är svindyrt och utrustningen dålig eller trasig.

  - Det välkomstpaket som vi hade beställt i förväg var riktigt trist och kanske värt 30 kr trots att vi betalat 175 kr.

  - Varje morgon så stod folk på rad för att roffa åt sig de solstolar som finns runt poolen för att sedan gå och äta eller återgå till sängen med följden att inga solstolar finns kvar.

  - Shower och barnaktiviteter håll låg nivå och träning i poolen kunde plötligt bli inställt utan att meddela detta det slutade med att min mamma som sett fram emot lite poolgympa inte fick någon träning alls.
  Fritidsresor hade ingen ursäkt.

  Enda behållningen med resan var att vi kunde ta oss därifrån och åka till Puerto Mogan som var riktigt trevligt!!

  Så lyd mitt råd - Boka av!! Låt Bahia Feliz gå samma möte som det vidriga området bredvid (San Agustin) som numera är helt dött och övergivet.
  Om ni rest till andra ställen(ex. Thailand, Sydamerika, Sydafrika)så kommer ni att avsky Gran Canaria i jämförelsen.

  Till saken hör även att vi hade regn och kallblåst 5 dagar av 7 vilket kanske spätt på lite av kritiken ;) men så här års är det ju vädret extremt instabilt.
   
 4. lillakarin

  lillakarin Medlem

  Hej på er. Tråkigt att du inte var nöjd med din resa. Men Bahia Feliz ligger ju lite på sidan om.
  Vi åker alltid till San Agustin och där trivs vi, så visst kan man tycka olika om det stället.
  Nu till frågan om ställen med bra service. Vi åt på Tre Hjärtan längst upp i köpcentrat när jag firade min 50-årsdag. Vi förbokade maten så allt var klart när vi kom med våra gäster. Jag tyckter att personalen och maten på Tre Hjärtan är toppen. Sen tycker vi om att dansa så då passade det bra att fortsätta kvällen på samma ställe. När vi åker ner i maj för att fira samons födelsedag har dom inte öppet för säsongen så då tänkte vi pröva Gorbea för första fången och det blir ju spännande.
  Ha en bra Alla Hjärtans Dag alla besökare på forumer.
  Karin
   
 5. xerxses

  xerxses Medlem

  Hmmmm....:)

  Du har säkert rätt i mycket du skriver om din resa..jag vet också att det finns många fans av Bahia Feliz..här.
  Det märkliga i kråksången är att stället är byggt på gammal industrimark..som ni säkert sett så finns det inga semesteranläggningar österut utan de flesta ligger mer åt syd sydväst..där vädret är soligare och stabilare..således så skiljer sig lokaliseringen av Bahia åt mot de flesta andra semesterorter på Gran C som är byggt på lite senare tid...att det heller inte finns en riktig strand är också lite konstigt..att Bahia är en vild chansning som verkar gått hem eftersom många gillar stället....själv har jag varit med om mardrömsresor till Gran C (läs vädret) men också många riktigt nice upplevelser...[8D][8D]

  Förövrig tycker jag att ETA kan spränga San Augustins centrum i luften riv skiten och bygg något mysigare..närmare miljonprogrammet här hemma kan man inte komma..gäller delar av PDI med..[}:)]

  Kanske får vi den utvecklingen som på Mallorca många turister flydde ön men där ryckte man upp sig och Mallis är nu på tapeten igen..[8D]

  Kostnadsläget är också en gåta som jag tidigare skrivit om..att tyskar och engelsmän med starkare valuta som driver upp priserna är inte hela sanningen inte heller övergången till euron..priserna ska vara lägre pga av Gran C är en ekonomisk frizon..så som jag tidigare skrivit..vart försvinner mellanskillnaden...dessa priser slår bara igenom på sprit cigaretter och bensinen...den som vet mer om detta mysterium skriv gärna....:)
   
 6. anamogán

  anamogán Medlem

  Xerx = :)
  Håller helt med dig ang ETA (var får du allt ifrån?....???) Spräng och bygg nytt!!!

  Jag är ofta på Mallorca och där är det precis som du säger Xerx uppgång med turister. För ett X-antal år sedan var det också nedgånget och slitet men jag måste säga att ön verkligen har ryckt upp sig och det känns mycket fint och trevligt där nere. Vi får hoppas att de håller efter nu när ön har lockat till sig turister och blivit inne igen.

  Hoppas, hoppas att samma kommer att hända med G.C. och då tänker jag främst på Playa del Inglés och San Agustín.
  En annan sak som jag tror är ett stort plus på Mallorca är att det inte finns så många inkastare och liknande som det finns på G.C. I alla fall som jag upplever det. Visst finns Palma Nova/Magalluf men jämfört med Playa del Inglés tycker jag att det känns mycket trevligare i tex Magalluf än Playa del Inglés.

  På Mallorca kan man också strosa fritt från dessa irritationsmoment = inkastare, timeshare "ta en lott...." etc. som finns överallt på G.C. Varför inte upphöra med dessa inkastare och liknande i södern??? Visst ungdomarna kanske gillar det men jag tror att G.C. skulle vinna på det i längden. Nej bygg nytt-renovera-rensa upp så G.C. får bättre status för det är verkligen en underbar ö med härligt klimat och underbara människor trots allt!!!

  /Anna :)
   
 7. xerxses

  xerxses Medlem

  Allt du skriver blir så vackert Anna..:)

  Du utrycker dig så bra och sakligt din analys är förträfflig..[8D] hmm..blir mycket skrivet idag med min influensa alla är sjuka på jobbet även jag så då passar det bra att sitta hemma och rita ner lite här i brist på annat..[|)][xx(]
   
 8. anamogán

  anamogán Medlem

  Vad gulligt sagt Xerx ;) Men du är och förblir King här i alla fall Xerx!!

  Jag är också hemma och sjuk...är super duper förkyld...inte roligt alls. (Bara en liten utsvävare som inte alls rör G.C. men om någon nu skulle vara intresserad :)).

  /Anna
   
 9. xerxses

  xerxses Medlem

  Här kommer en lite huskur..:)

  Rå vitlök massor av c vitamin och alvedon...kör allt i mixern..krydda med lite soliga minnen från The Paradise island Gran C...[8D][8D]
   
 10. anamogán

  anamogán Medlem

  Ska genast kurera mig med den kuren Xerx. Det är i alla fall inga svårigheter att krydda med soliga minnen från G.C....det har jag gott om...!Gracias! :)

  /Anna :)
   
 11. Fiamia

  Fiamia Medlem

  Hallå! Fokus. Bra restauranger handlar det om. Är det ingen av er vana Gran Canarier som kan tipsa om en fin restaurang att fira födelsedag på? (den måste ha öppet i slutet av feb också)!
   
 12. anamogán

  anamogán Medlem

  Hallååå!!!
  Förlåååt!!!
  Vi forumare kan "sväva ut lite då och då på trådarna förstård du..." Vet inte om du varit länge här på forumet men vi här inne har blivit som en kanariefamilj och då blir det lite prat om annat mellan raderna också förstår du......

  ...Hur som helst: Los Molinos på Avd. de Gran Canaria i PDI kan jag varmt rekommendera. Familjeägd liten mysig restaurang som serverar det mesta.
  Även La Casa Vieja som är en jätte mysig restaurang där de grillar på "öppen eld" och har levande canarisk musik. Den tycker jag är ett måste!!!

  /Anna :)
   
 13. Johanna

  Johanna Medlem

  Restaurang Tre Hjärtan i San Augustin och Faro Grill i Meloneras är två av våra favoritrestauranger som jag vågar att rekommendera till andra! På Tre Hjärtan kan Ni dessutom starta kvällen med en vinprovning i deras bodega bredvid restaurangen!
   
 14. AnneliH

  AnneliH Medlem

  Ett tips till:[:p]
  El CriolloAvenida de Italia 30. (om den finns kvar vill säga)[:I]
  Argentisk. Väldigt bra service. Vet inte om man måste boka bord.
  Hoppas du får många tips....annars är det väl bara att klicka på sök här i Forumet. Alla i forum"familjen" tror jag har lämnat massor av tips förut, om du söker på restauranger så tror jag att du får upp en hel del trådar.:D[8D]


  Anneli
   
 15. xerxses

  xerxses Medlem

  Hmm...det var Stalle jag hängde på den här tråden och sen vart det lite utsvävning i feberdimman...
  Sorry..men vi har skrivit hyllmetrar om rest här..inget fel att fråga men testa sökmotorn tror att du kommer att bli nöjd...[8D]:)
   

Dela sidan