Hjärtat klappar extra för Gran Canaria idag!

Diskussion i 'Prat om Gran Canaria' startad av Pellis, 14 februari 2007.

 1. Pellis

  Pellis Medlem

  Idag, på Alla Hjärtans Dag skickar jag en stor kram till alla GC älskare! Tänk om man hade fått sätta sig på planer ner idag, flygbolagen bjuder säkert på chokladhjärtan idag!!!

  Glöm inte bort Era Käresta!
   
 2. stalle

  stalle Medlem

  Hjärtat klappar lite mindre för GC efter hemkomsten tyvärr.

  Ville bara passa på att berätta om den mardrömsresa som vi hade till Gran Canaria och Bahia Feliz(Monte Feliz) för ett par veckor sedan.
  Det otäcka i sammanhanget är att vissa i detta forum verkar tycka att det är ett bra område att bo på. Här kommer sanningen:

  - De restauranger (provade 3 stycken)som finns på området är helt värdelösa och jag fick skicka ut maten varje gång.Antar att de går runt för att folk inte bryr sig eller har koll på bra mat. Vad bi än gör så akta er för all forma av spansk mat för ni får bättre tapas i Bredäng än här.

  - Frukosten är under all kritik...Vem vill sitta bland 100 andra familjer och äta skitmat med enorm ljudnivå, otrevlig personal och samtidigt betala för det. Vi var nere en gång(trots att vi hade betalat för hela veckan)och sedan köpte vi egen mat och åt på rummet.Det fans bara barnstolar till ett fåtal familjer.

  - Stället (Bahia Feliz) ligger helt fel till och hyrbil varje dag är ett måste för att kunna lämna dekadensen.

  - Klimatmässigt ligger det helt fel och vi åkte till västra Gran Canaria där det var varmare och inte stormade som det ju gör runt Bahia Feliz, det är ju en annan klimatzon.

  - Stranden(?) är ett stort skämt och består endast av stenar och klippor och det är helt omöjligt att bada med barn här.

  - Skicket på hotellet är uruselt och rummen trista och det ingår inte städning varje dag.TV kanaler kostar skjortan i extraavgifter. Hela känslan är "miljonprogrammet"

  - Allt som går att köpa i området är extremt dyrt(det är billigare hemma i Sverige)

  - Hyrbilsfirman som samarbetar med Fritidsresor är mycket dålig och vi fick tjata för att få hjälp att installera med den barnstol vi hade beställt hemmifrån. Den anställde mannen svor för att han var tvungen ätt lämna sin stol och verkade hata sitt jobb.

  - Backen som folk tidigare klagat på var det bästa med området då man iaf fick lite kondotion på köpet.

  - Gymmet som hotellet samarbetar med är svindyrt och utrustningen dålig eller trasig.

  - Det välkomstpaket som vi hade beställt i förväg var riktigt trist och kanske värt 30 kr trots att vi betalat 175 kr.

  - Varje morgon så stod folk på rad för att roffa åt sig de solstolar som finns runt poolen för att sedan gå och äta eller återgå till sängen med följden att inga solstolar finns kvar.

  - Shower och barnaktiviteter håll låg nivå och träning i poolen kunde plötligt bli inställt utan att meddela detta det slutade med att min mamma som sett fram emot lite poolgympa inte fick någon träning alls.
  Fritidsresor hade ingen ursäkt.

  Enda behållningen med resan var att vi kunde ta oss därifrån och åka till Puerto Mogan som var riktigt trevligt!!

  Så lyd mitt råd - Boka av!! Låt Bahia Feliz gå samma möte som det vidriga området bredvid (San Agustin) som numera är helt dött och övergivet.
  Om ni rest till andra ställen(ex. Thailand, Sydamerika, Sydafrika)så kommer ni att avsky Gran Canaria i jämförelsen.

  Till saken hör även att vi hade regn och kallblåst 5 dagar av 7 vilket kanske spätt på lite av kritiken ;) men så här års är det ju vädret extremt instabilt.
   
 3. Pellis

  Pellis Medlem

  Men oj oj vad det låter trist, tråkigt och avskyvärt! Nu vet jag inte hur många gånger du har varit på Gran Canaria men jag var väl nästan av samma åsikt som du efter första gången jag hade besökt ön.

  Ingen människa är sämre än att man ger saker och ting en andra chans, det gjorde jag i alla fall...

  Jag är ingen älskare av Bahia Feliz och absolut ingen älskare av maten på restuarangerna, dessutom är det på "egen risk" som man åker i januari.Enligt min mening är bästa tiden på Gran Canaria slutet av mars - oktober, de övriga månaderna är bonus om du har fint väder.
  Gran Canaria har mycket mycket mer att ge! Hade ni haft fint väder i 7 dagar tror jag din inställning hade varit annorlunda...
  Jag tycker synd om er, för det kostar ju trots allt en slant att åka i väg men mitt råd är att du till nästa resa tar reda på mer om stället ni tänker besöka och utökar tiden till 14 dgr, samt lägger till 20-30.000:- i reskassan så kommer ni mkt längre än till Gran Canaria och Bahia Feliz. Dessutom ett bra mycket bättre hotell/lägenhet.
   
 4. xerxses

  xerxses Medlem

  Joo du Pellis...:)

  du har helt rätt jag har också varnat för vädret under de kritiska månaderna därnere..(hade själv lite otur) reser aldrig med hela familjen den årstiden visst är det viktigt man blir så nedstämd... och speciellt vi nordbor som adrig får se solen under en tre fyra månader nästan....
  Stalle låter ungefär som de andra familjerna man hade sällskap med hem på planet..

  Men som sagt vi får väl varna familjerna här igen som vill boka att det är gambling med väder och vind dec jan feb speciellt..

  Själv drack jag mig glad i det dåliga vädret...solen finns i glaset..tequila sunrise t.e.x..oj nu tror alla att Xerxses är alkis...ja men bara därnere...:D[8D]:)
   
 5. anneghost

  anneghost Medlem

  Mars månad runt den 20 brukar jag åka och hittils så har vi haft tur med vädret, får väl se hur det blir denna gång :)

  Annelie Söderbo
   
 6. akoi

  akoi Medlem

  Det är ju lätt att deppa ihop om vädret är dåligt....men när vi var där var det ca:50% mulet och regn 50% sol.Dom dåliga dagarna hitta vi på annat,hyrde bil,for till Atlantico m m och eftersom jag inte direkt är nån stor solare så vart det faktiskt i slutändan ganska bra..skulle aldrig sitta å bli sur och deppig när man lagt ut 20-30 000 kr för resan..nää...finns alltid nått positivt att hitta på...o har man som jag bott större delen av mitt liv norr om polcirkeln så är väl inte lite regn och +15 grader fy skam..:)
   

Dela sidan