Resfeber

Diskussion i 'Prat om Gran Canaria' startad av Peter_W, 14 februari 2007.

 1. Peter_W

  Peter_W Medlem

  Nu börjar jag få resfeber, har aldrig varit på GC
  förut men det skall bli spännande. Jag är dock ingen
  stort FAN av att flyga. När jag flög till Kreta sist
  före midsommar förra året så var det obehagligt att flyga
  dit men hem var det ingenting, konstigt.

  Ju större plan desto bättre tycker jag undra vilken storlek
  det är tro? Jag har ju flugit några gånger till USA som är
  mitt favoritmål, älskar NYC. Jag var sist i Florida under orkanen
  Wilma som omkullkastade mina planer om att se Key West bl.a.
  (oj vad det blåste)

  Resfeber resfeber...[8D]
   
 2. stalle

  stalle Medlem

  Hej!

  Ville bara passa på att berätta om den mardrömsresa som vi hade till Gran Canaria och Bahia Feliz(Monte Feliz) för ett par veckor sedan.
  Det otäcka i sammanhanget är att vissa i detta forum verkar tycka att det är ett bra område att bo på. Här kommer sanningen:

  - De restauranger (provade 3 stycken)som finns på området är helt värdelösa och jag fick skicka ut maten varje gång.Antar att de går runt för att folk inte bryr sig eller har koll på bra mat. Vad bi än gör så akta er för all forma av spansk mat för ni får bättre tapas i Bredäng än här.

  - Frukosten är under all kritik...Vem vill sitta bland 100 andra familjer och äta skitmat med enorm ljudnivå, otrevlig personal och samtidigt betala för det. Vi var nere en gång(trots att vi hade betalat för hela veckan)och sedan köpte vi egen mat och åt på rummet.Det fans bara barnstolar till ett fåtal familjer.

  - Stället (Bahia Feliz) ligger helt fel till och hyrbil varje dag är ett måste för att kunna lämna dekadensen.

  - Klimatmässigt ligger det helt fel och vi åkte till västra Gran Canaria där det var varmare och inte stormade som det ju gör runt Bahia Feliz, det är ju en annan klimatzon.

  - Stranden(?) är ett stort skämt och består endast av stenar och klippor och det är helt omöjligt att bada med barn här.

  - Skicket på hotellet är uruselt och rummen trista och det ingår inte städning varje dag.TV kanaler kostar skjortan i extraavgifter. Hela känslan är "miljonprogrammet"

  - Allt som går att köpa i området är extremt dyrt(det är billigare hemma i Sverige)

  - Hyrbilsfirman som samarbetar med Fritidsresor är mycket dålig och vi fick tjata för att få hjälp att installera med den barnstol vi hade beställt hemmifrån. Den anställde mannen svor för att han var tvungen ätt lämna sin stol och verkade hata sitt jobb.

  - Backen som folk tidigare klagat på var det bästa med området då man iaf fick lite kondotion på köpet.

  - Gymmet som hotellet samarbetar med är svindyrt och utrustningen dålig eller trasig.

  - Det välkomstpaket som vi hade beställt i förväg var riktigt trist och kanske värt 30 kr trots att vi betalat 175 kr.

  - Varje morgon så stod folk på rad för att roffa åt sig de solstolar som finns runt poolen för att sedan gå och äta eller återgå till sängen med följden att inga solstolar finns kvar.

  - Shower och barnaktiviteter håll låg nivå och träning i poolen kunde plötligt bli inställt utan att meddela detta det slutade med att min mamma som sett fram emot lite poolgympa inte fick någon träning alls.
  Fritidsresor hade ingen ursäkt.

  Enda behållningen med resan var att vi kunde ta oss därifrån och åka till Puerto Mogan som var riktigt trevligt!!

  Så lyd mitt råd - Boka av!! Låt Bahia Feliz gå samma möte som det vidriga området bredvid (San Agustin) som numera är helt dött och övergivet.
  Om ni rest till andra ställen(ex. Thailand, Sydamerika, Sydafrika)så kommer ni att avsky Gran Canaria i jämförelsen.

  Till saken hör även att vi hade regn och kallblåst 5 dagar av 7 vilket kanske spätt på lite av kritiken ;) men så här års är det ju vädret extremt instabilt.
   
 3. rogman

  rogman Medlem

  Håller i stort sett med dig när det gäller Bahia Feliz...hamnade där en gång på en sistaminuten. Det bästa är som ni gjorde att köpa mat själva å äta ute ibland. Det finns dock vissa bra restauranger. Men visst känns det som ett turistgetto..kolla in min hemsida för lite mer uppflyftande storys.[8)]
  San Agustin är äldre (60 talet) behöver ses om å piffas upp lite...men det är långt i från BF. Här bor väldigt många svenskar...å dom verkar ju trivas.
   
 4. anamogán

  anamogán Medlem

  Stalle, det där lät inget vidare! Jag förstår att du är besviken för man vill ju ha en bra semester när man betalar pengar för det!

  Som ni kanske vet tidigare har jag ju bott på G.C. Flyttade hem till Sverige 1994. Redan då tyckte jag att många ställen som tex Playa del Inglés var mycket nedgånget. Jag hatade verkligen att strosa runt där i slutet för det var verkligen ett slitet och trist område. Jag tror verkligen att de måste göra någonting åt detta fort, fort om de vill att folk ska fortsätta bo där. Första gången jag bodde i Playa del Inglés var 1986, då kändes stället mycket fräscht i förhållande till hur jag upplever det idag.

  Nu förtiden när jag reser till G.C. föredrar jag att bo i Arguineguin, Puerto Rico eller Puerto de Mogán för jag tycker det känns mycket trevligare där.
  Till sommaren kommer jag dock att bo i Maspalomas för att ha nära till San Fernando där mina barns släktingar bor.

  Personligen har jag aldrig gillat Bahía Feliz, men jag har full respekt för de som på detta forum gör det. Alla kan ju inte tycka lika och det är säkert flera som föedrar det stället än tex som jag den västra sidan av ön.

  Pater W var på ön ska du bo?

  /Anna :)
   
 5. Peter_W

  Peter_W Medlem

  Jag skall bo här Arguineguin.
   
 6. anamogán

  anamogán Medlem

  Peter W Oh..vad underbart du kommer att få det där! :)
  Du vet väl att Anfi Beach bara ligger ca 20 min promenadväg från Arguineguin. Där finns en härlig strand med vit sand från Västindien!

  Tips: Cueva Pirata, restaurang i en grotta med inglasad terass som har havsutsikt. Här serveras goda fiskrätter. Både canarier och turister brukar äta här. Ligger vid huvudgatan mellan Arguineguin - Patalavaca.
  Bar Cofradia de Pescadores: Längst ner i hamnen. Här äter många canarier och stället är genuint och charmigt. Goda fiskrätter men även kötträtter finns.

  Och du...glöm inte marknaden i arguineguin på tisdagar. Gå tidigt när det inte är så varmt och de bästa sakerna finns kvar!

  Trevlig resa!

  /Anna :)
   
 7. akoi

  akoi Medlem

  Är inte hela GC turistgetto?...;) förutom småbyarna uppe i bergen.
  Men ett rätt så trevligt turistgetto:D
   
 8. Riggan

  Riggan Medlem

  Hej Peter W.
  Min man förstår det du säger om att flyga. Det är därför vi mest hamnar på GC.
  Själv var jag över 1999 och då han sonen och jag med en tur till Key West. skulle gärna åka dit igen.
  Första gången vi var på GC bodde vi i Patalavaca som ligger strax efter Arguiguin.
  Vi brukade promenera in dit för att äta pånågon av krogarna vid hamnen. Detta var 1998, så hur krogarna är idag vet jag inte.
  Vi älskade att ha så nära till min favoritstrand ANFI. Ett måste varje gång jag kommer ner.
  Vi åker den 21 och bor i San Augustin. Där hittar jag tystnaden och lugnet jag behöver med min Tinnitus.
  Eftersom vi är där i 2 veckor brukar vi ta lokalbussen till ANFI en eller två gånger.
  Kommer jag inte till ANFI känns det inte som om jag varit på GC. Så nära paradiset jag kan tänka mig!!!
  Vi kanske syns där??? Men vi känner ju inte igen varandra.[8)] Rogman "bokade" ju en solstol med svenska flaggan på så den måste jag bara hitta:D:D:D:D
  Kram till er alla i dag på Alla Hjärtans Dag
  riggan.  Riggan
   
 9. xerxses

  xerxses Medlem

  Kram själv Riggan...[:I]

  och vi verkar ha olika delar av ön som favviställen..och det är väl bra så kompletterar vi varann och täcker in hela ön..[8D][8D]
   
 10. anneghost

  anneghost Medlem

  San Agustin tyckte jag verkligen om. Visst är det nedslitet men det är mysigt och stranden är också mysig. Jag gillade San Agustin skarpt och skulle kunna tänka mig att bo där. Dit åker jag nog nästa gång som jag inte ska ha med mig familjen

  Annelie Söderbo
   
 11. lassekongo

  lassekongo Medlem

 12. Peter_W

  Peter_W Medlem

Dela sidan