Trevliga å billiga restauranger

Diskussion i 'Prat om Gran Canaria' startad av rogman, 23 mars 2006.

  1. rogman

    rogman Medlem

    Här kommer nu min lista på de restauranger med billig och god mat. Alla dessa är bra restauranger som även har en mycket trevlig personal. Priset på en kött/fiskrätt med en dricka till är ca 15 ( lite dyrare på vissa ställen )

    Las Palmas

    Chino Hakkiwon CC Las Arenas Långst upp längst bort, nära Mc Donalds (som för övrigt har en underbar god glas med hackade jordnätter och jordgubbssås)


    CC Yumbo

    Slow boat 2 god mat och väldigt trevlig personal

    Arguineguin

    Los Canarios uno, med underbar utsikt över staden. Här grillar de över öppen grill och sitter man nära köket så kan det bli hett. Rekomenderar de mexicanska kaffet som både är efter rätt och under hållnig. Ta med kameran. Har kan du behöva beställa bord.

    La Cueva Pirata på vägen mellan Arguineguin och Patalavaca. Personalen är den trevligaste på ön, som jag träffat på. Trevlig bar finns oxå i grottan.

    Busters sportsbarmycket sport i en liten pitoresk/sliten lokal men trevligt

    Patalavaca

    Chines slowboat ligger I Doñana huset med underbar utsikt over Anfi.

    Jukebox bar Här hänger mycket nordmen. De har storbilds tv å visar nyheter och sport samt har uppträdanden

    Puerto Rico

    Si Señor China restaurang trots namnet. Ligger längst bort i CC tredje våningen. Buffé kostar ca 7 och al á carté china mat från 9. Har svensk inkastare!!

    Harleys i Puerto Rico här kan det gå villt till :)

    Black and white

    Cristinas. Det ligger längst in hörnet till vänster upp för den stora trappan. Lite dyrare men mkt bra.

    Hoppas ni har nytta av denna lista och att fler lägger in sina favvo ställen.
     
  2. Webbred

    Webbred Medlem

    Rogman, krogguiden är suverän!. Mer sådant! (Själv kör jag ofta lågbudget då det gäller maten och har inte så mycket erfarenheter att dela med mig).
     
  3. elira

    elira Medlem

    Tack rogman för tips,häng på ni andra som har bra favoritrestauranger,så vi får en lista att välja ur.
    Här kommer några från mig.

    Balkon de san Agustin - där San Agustins strandpromenad slutar ligger denna restaurang med en fin plats alldeles vid havet.

    Grill Paco - denna gamla kultrestaurang i SA känner väl de flesta till.Deras spec är stora köttbitar serverade med två såser och kanarisk potatis.Jättegott och en härlig stämning,inne eller ute

    La casa vieja - kanarisk restaurang utmed vägen mot Fataga.

    El Marino 11 - Arguineguin med havsutsikt,där fick vi en första inblick i vad riktig härlig tapas är förnågot,läromästaren var svenskanariska dottern till restaurangägaren.


    /Elira
     
  4. rogman

    rogman Medlem

    Webred: tack för trevliga omdömet om listan.:)

    elira: kul att du har lagt till dina favvo ställen. Grill Paco låter som mitt nya favvoställe. :p Hoppas fler hakar på nu.
     
  5. anamogán

    anamogán Medlem

    LA CASA VIEJA - är precis som för Elira, en av mina favorit resturanger också. Kanariskt mysigt ställe där de grillar över öppen eld/grill. Jätte god mat till bra priser!! Känns mer "genuint" där då det är en bit bort från PDI mot Fataga.

    LOS MOLINOS - är en annan favvo restaurang som är liten, mysig, har bra priser och har jätte god mat! Ligger mittemot posten i korsningen Avenida de Tirajana och Avenida de Gran Canaria.

    /Anna
     
  6. n/a

    n/a Medlem

    MEN HALLÅ.....

    Ni har glömnt korvmojen vid rondellen nära Cita..om man bara vill ha något snabbt och lätt på dagen..stans bästa pepito...:)

    Förövrigt har man ätit på massor av ställen men tycker att det är ungefär samma stil många gånger och menyer..ena gången har det varit toppen sen nästa gång inte alls lika bra..så...det är väl vilket humör kocken är på....

    Tjoooflöjt detta var mitt hundrade inlägg en liten fanfar tut tut...det ska jag fira ikväll med lite rödtjut...:D
     
  7. elira

    elira Medlem

    HALLO själv....
    inget fel på en korvmoj,men har man semester så är det ju kul att gå ut och unna sig lite extra.Alla har ju sina egna små smultronställen,och genom forumet här kan man ju upptäcka nåt nytt.Något tips har du väl xerxes? Nåt romantiskt kanske?
    Grattis till de 100 kvidellivitt-jag skålar med ett glas vitt...
     
  8. n/a

    n/a Medlem

    Jodå Elira helt rätt...

    går man ut på kvällen med sin käresta och bjuder på en korvmoj så hänger väl smockan i luften fniss...

    Visst låter det larvigt men när jag kommer ner dit och vill ha något på dagen sådär när man är på språng s.a.s har jag blivit lite tokig på pepitos..[:eek:)] ungefär som när man kommer till Danmark och vill ha en röd pölser :) fast pepitos är ingen korv.
    Jo annars har jag skrivit lite om Sonnenlandhöjden med suverän utsikt mot havet och hela Maspolamas....finns ett flertal bra ställen där som jag varit på..[8D]

    Arguineguin finns också ett flertal ställen på klippan med utsikt över hamnen och där får man solnedgång på köpet...ställena ligger inte långt från hotell Dorada...tyvärr så har jag den egenheten att när vi hittar något trevligt så hoppar vi in jag lägger inte alltid restaurangernas namn på minnet..man får söka sig dit och strosa och se vad som verkar trevligt ...men de är fina ställen om man vill ha utsikt...[8D]osv...annars är väl menyerna lite av samma stuk överallt....kötträtter kolgrillat lite fisk...and so on...[:X]
     
  9. anamogán

    anamogán Medlem

    Håller med om att en pepito inte heller är fy skam! Den är SUPER god och mätt blir man också på den. Förr åt jag ofta när jag hade varit ute eller jobbat sent på baren San Francisco i Centro Comercial San Fernando en pepito. De är SUPER goda, särskilt sent på kvällen när man är sugen på någonting innan man går och lägger sig!! Är det någon som vet om San Francisco fortfarande finns eller har stället bytt namn??? Där hängde nämligen Anna ofta förr!!!!

    Gud...nu blev jag hungrig... hade smakat gott med en pepito nu för det var såååå länge sedan jag åt en!!

    Kram till alla härliga forumare!!!
    /Anna
     
  10. anamogán

    anamogán Medlem

    Jag läser nu mitt inlägg och det låter som om jag jobbade på San Francisco men det gjorde jag INTE. Jag hängde mycket där och ÅT pepitos. Bara ifall någon undrar....

    Hasta la vista!
    /Anna
     
  11. n/a

    n/a Medlem

    Vad kul....

    att fler gillar dom..en ännu fånigare grej var efter ett par trevliga kvällar på semester därnere och kvällar på olika ställen...så var vi trötta och hade ingen lust att gå ut på kvällen och äta (kan ju vara så ibland) så vi kila iväg och köpte pepitos och mumsade på hela kvällen..och satt i bungalowen..jag gick dit två gånger och handlade..den kvällen..lite som ett gift de där...he he..

    Kram själv till alla idag är det fredag så jag vinkar glatt och säger hej till publiken...
     
  12. elira

    elira Medlem

    Min man visste om korvmojen vid cita (tänk som det kan va)kanske ett nytt favvoställe ;);)

    Knappt att jag törs erkänna att jag inte vet...... men vad i all världen är pepitos?

    /Elira
     
  13. Pellis

    Pellis Medlem

    Elira, jag har inte heller en aning om vad PEPITOS är för någonting! Ja, nu vet jag att det säljs i någon slags korvmoj i alla fall! Vi äter inte ute så ofta men det händer...
     
  14. anamogán

    anamogán Medlem

    Det är mums fillibabba!!!

    PEPITOS är en baguette med ett slags kött i som är varmt då det läggs i baguetten (vad är det för kött egentligen, Ingen aning?? men gott), sedan är det sallad, tomat, alioli, salt, peppar samt olivolja.
    Ingredienserna kanske kan variera från ställe till ställe, men det är i huvudsak en JÄTTE fylld baguette med varmt kött, sallad och alioli i!

    Man kan även köpa pepito på barer i tex köpcentret i San Fernando så det behöver nog inte bara vara just en "korv-moj" där pepitos finns.

    Jag rekommenderar denna härliga baguette som ni bara MÅSTE äta när ni är där nere, säg bara pepito och de vet direkt vad ni vill ha!!

    Här hemma finns det ingen pepito så långt ögat når, men smörgåstårta är inte så tokigt det heller...

    Sköt om er!

    /Anna
     
  15. Riggan

    Riggan Medlem

    När vi var i San Augustin i år åt vi 2 gånger hos vår lille "kines" ( restaurangen snett imot Spar-butiken) Vi åt både entrecot o bigg steak. Vi fick sallad, huvudrätt , dryck ( vin el öl) och honungsrom för detta betalade vi 6:95 euro.Han har 5 olika alternativ att välja på Det kött vi åt bara smalt i munnen, men jag kan ju inte lova att det är så jämt men vi har ätit där både förra året och detta året. Det är ett bra alternativ när man vill äta billigt men god mat.
    Vi kallar han som äger restaurangen för "kinesen" han har alltid en röd skjorta med vita blommor på , man kan inte missa honom i San. Aug. shoppingcenter:)

    Riggan
     
  16. elira

    elira Medlem

    Ok! Då får vi testa en pepito i sommar då, aliolin spolierar förstås det hårt tillkämpade sommarmidjemåttet, men pepito låter gott, och är säkert värt en extra joggingrunda....strandpromenaden-San Agustin.

    /elira
     
  17. elira

    elira Medlem

    Det låter ju värt att testa, det är nära för vår del, om man blir akut hungrig. För våran del har det blivit lite så, att vi undviker SA CC, bara för att det är så trist att sitta därinne. Men "kinesen" som vi också säger är ju så gullig där han står och bugar sig nästan ända ner till marken, att man kanske skulle gå dit bara för den skull.

    Tror du att han har många röda skjortor med vita blommor på?

    /Elira
     
  18. rogman

    rogman Medlem

    Det där med pepito har jag missat helt å hållet. Låter lika farligt som gott. :p Har inte sett det här runt Arguinegin och Putte, där jag varit mest. Nån som vet om det finns i området?
    Kanske får ta en tripp till San Agustin å hälsa på kinesen oxå:D
     
  19. elira

    elira Medlem

    Testa Grill Paco först.

    /Elira
     
  20. rogman

    rogman Medlem

    OK då så här ser min checklista ut för resan

    1. Landa på Gando
    2. Packa upp
    3. Grill Paco för middag[:p]
    4. Ta en pepito, som efterrätt.....nja riktigt så blir det nog inte.:)

    Väntar nog till dagen efter i alla fall. Verkar som om jag ska sola i Maspalomas området varje dag tror jag. I alla fall om jag ska hinna med alla smarriga ställen ni föreslår.[:p]
     

Dela sidan

  1. Hej! På den här webbsidan används kakor (cookies). De används för att göra användarupplevelsen bättre och för statistik. Om du fortsätter att använda webbsidan så samtycker du till användningen av kakor.
    Stäng notis