Lanzarote

Diskussion i 'Prat om övriga Kanarieöar' startad av cattis2, 24 mars 2009.

  1. cattis2

    cattis2 Medlem

  2. Webbred

    Webbred Medlem

  3. chica

    chica Medlem

    Nationalparken Timanfaya tycker jag är ett måste eftersom den är utmärkande för ön. Finns även flera "naturfenom" på Lanzarote. Jag var nyligen i Arrecife och de har en utmärkt turistbyrå med mycket tjänstvillig personal. De kan garanterat ge bra tips! Om du har tid och möjlighet kan ett besök i Ceasar Manriques hus var lite skoj, som en skapelse ur en Bondfilm. Eftersom Manrique står bakom så mycket av stadsplaneringen och bevarandet av naturen på Lanzarote är det lite kul att få veta mer om honom och hans konst. Han har även designat havspoolerna i Puerto de la Cruz, om jag minns rätt. Ha det riktigt gott på Lanzarote!
     
  4. Bumpen

    Bumpen Medlem

    Själv tyckte jag Lanzarote var fint. Skiljer sig från dom andra kanarieöarna jag varit på.
    Vi hyrde bil en dag och for ön runt. Och det funkade bra för vi hade tid att besöka nästan hela ön! Det funkade inte på dom andra öarna!

    Ceasar Manriques har haft ett starkt inflytande på ön. Och ett besök till hans grotthem är ett måste http://www.panoramio.com/photo/5327028

    Sen var Mirador del Rio som han även skapat en höjdare. Med utsikt över ön Isla Graciosa på nordsidan.
    http://www.panoramio.com/photo/5326991

    Vi var även på den underbara stranden Playa del Papagayo. Som ligger mitt ute i obyggden på sydsidan. Men ska du dit måste du ha en hyrbil som klara terrängen. För vår hyrbil for nästan i bitar för vägen var urdålig

    Och här är en länk till Ceasar Manrique. Som tyvärr dog för tidigt i en bilolycka!
    http://www.cesarmanrique.com/
     

Dela sidan

  1. Hej! På den här webbsidan används kakor (cookies). De används för att göra användarupplevelsen bättre och för statistik. Om du fortsätter att använda webbsidan så samtycker du till användningen av kakor.
    Stäng notis