Lanzarote

Att upptäcka Lanzarote är en upplevelse med fantasisk bibehållen arkitektur omgiven av vackra sandstränder och häftiga vulkanlandskap. Ön anses av många vara en av de mest stilfulla eftersom husen på ön är influerade av den spanska konstnären César Manrique. Han jobbade med att motverka höghus och stora hotell för att behålla den ursprungliga charmen på ön. Därför består städerna och byarna av mysiga kvarter med vackra trädgårdar och pittoreska små vita hus med karakteristiska fönsterluckor i grönt och blått.

Lanzarote

Ön är den östligaste av alla öar och likt andra öar varierar klimatet mellan milda och heta sommardagar året runt. Lanzarote har det torraste klimatet av öarna, så regn behöver man inte oroa sig för.

Runt ön finns spännande utflykter och sevärdheter. den mest berömda är nationalparken Timanfaya där den vulkaniska berggrunden har skapat platser med otroligt speciell natur. När solen lyser på den kolsvarta jorden skimrar den i olika metalliska färger. Här finns också spännande underjordiska grottor att göra utflykter i.

Vid strandorterna erbjuds heldagsutflykter med båt ut på havet. Härifrån går segelturer som ger oss en dag av mjuka vågor, solens strålar och varma vindar. Den som har tur och håller utkik kan se både valar och delfiner leka i vattnet. Passar både familjen och oss äventyrliga vuxna.

Arrecife, huvudstaden

För att uppleva äkta kultur på ön är huvudstaden Arricife ett perfekt val. Staden är full av liv och här kan du ta del av sevärdheter, kultur och vackra kanariska monument som alla har en historia. Besök kulturcentret Centro Insular de Cultura El Almacén som är fullt med utställningar.

Shopping på Lanzarote

För den shoppingsugne är söndagsmarknaden i den gamla staden Teguise värd minst ett besök. Den färgsprakande marknaden med mängder av små stånd säljer fantastiska hantverk. Här finns inga fasta priser så pruta dig fram bland sidentyger, hantverk, väskor, skor och festliga souvenirer. Blir du hungrig finns det alltid matstånd med olika lokala delikatesser att smaka.

Soliga Puerto del Carmen

Vill du njuta av sol och bad med pulserande nöjesliv ligger Puerto del Carmen i ett fantastisk läge. Här finns en lång finkorning sandstrand för sköna dagar i solen med glittrande blått vatten.Puerto del Carmen

Ursprungligen var staden en liten fiskeby men har med tiden förvandlats till ett semesterparadis. Här finns riktigt bra hotell och restauranger och ett livligt nattliv för den som vill vara vaken in på småtimmarna. Vill du ha ett lugnare tempo är hamnområdet en harmonisk plats. Här finns de bästa fiskrestauranger som måste besökas om du bor i staden.

Playa Blanca

Byn Playa Blanca är en riktigt charmig och trivsam ort som passar bäst för den som vill slappna av och njuta av ledigheten. Hit kommer du som tycker om den avspända atmosfären och Lanzarotes allra finaste stränder. Längs stränderna kända som Papegojstränderna ligger både familje- och barnvänliga hotell men också femstjärnig lyxhotell. I den exklusiva båthamnen Marina Rubicón och omkring är atmosfären avslappnad med många mysiga restauranger, caféer och barer eller butiker för shopping. Här sitter man ned och njuter av nyfångad färsk fisk eller någon av de klassiska spanska tapas som serveras.

Sol och bad på Lanzarote

Artiklar och nyheter från Lanzarote

Strand på Lanzarote"Tecknad bild

Fyra bra badstränder på Lanzarote

Puerto del Carmen - Playa Grande. Den bästa stranden på ön med kilometer av gyllene strand och flera turistanläggningar och restauranger. Här finns också Playa Chica och Playa de la Barilla. Playa de Papagayo. Långa sandstränder som ligger mycket ödsligt. När tidvattnet står högt är det bra att bada här. Playa Blanca. Mycket långa vita och barnvänliga sandstränder, skyddade från vinden. Costa Teguise - Playa de las Cuchares. Sandstrand och saltsjöar. Barer och restauranger finns nära till hands och det är barnvänligt. Här kan du även vindsurfa.