Väder Kanarieforum Hotellguiden Resor & Flyg Hyr bil Golf Webbkameror Artiklar Kontakta oss
Vädret just nu

Hyr bil på Kanarieöarna

Den som bokar hyrbil före semestern slipper jaga runt på semestermålet och slösa värdefull semestertid. Det är både enklare, säkrare och billigare att hyra bil på nätet än att jaga runt när man är framme.

Garanterat bäst pris på hyrbilar på Kanarieöarna

Vi har startat ett samarbete med en av de största och effektivaste sökmotorerna som hjälper dig att hitta den billigaste hyrbilen under semestern. Rentalcars.com är en sökmotor som söker igenom alla uthyrare på den plats du valt. Unikt är att rentalcars.com ger prisgaranti vilket innebär att du alltid har lägsta pris på din hyrbil.

Några viktiga trafikregler i Spanien

Att köra och tala i mobiltelefon är förbjudet och blir mycket dyrt om polisen ertappar dig. Detta är bara ett exempel på trafikregler som är viktiga att veta när du hyr bil. Här följer några viktiga trafikregler du bör lägga på minnet.

Hastighetsgränser

På motorvägen - 120 km/tim
Landsbygden I byar - 50 km/tim
Vägar med två eller flera filer - 100 km/tim
Alla andra vägar - 90 km/tim

Mobiltelefon

Det är förbjudet att använda mobiltelefon för de som kör, böter kommer att ställas ut direkt om du blir påkommen. Höga bötesbelopp, upp till 300 euro. Använd endast handsfree om du ska prata i mobiltelefon

Alkohol i frafiken

Maximum tillåten promillehalt är 0,5 promille vilket motsvarar ca två öl. Rekommendationen är att över huvud taget inte dricka om du ska köra. Under senaste åren har trafikövervakning mot alkotest fått hög prioritet.

Varningstriangel och säkerhetsbälte

Det är lag på att ha två varningstrianglar och två reflexvästar i bilen. Om bilen får motorstopp eller om du hamnar i en trafikolycka, ska du sätta en triangel framför och en bakom bilen.

Bälte

Det är lag på bälte för både passagerare fram och bak i bilen. Små barn mellan 0 till 3 år måste sitta i baksätet i en fastspänd barnstol. Barn under 12 år får inte sitta fram i bilen.

Handikapparkering

Du kan använda ditt parkeringstillstånd som utfärdats i Sverige. Markerade parkeringsplatser för dig som har parkeringstillstånd finns på många platser, kom ihåg att lokala trafiklagar alltid gäller.

Använd blinkljus

Använd blinkljus, särskilt när du kör på motorvägen. Du kan få böta om du inte indikerar innan du kör förbi någon eller om du inte indikerar efter förbikörningen när du ska tillbaka in i filen.