Väder Kanarieforum Hotellguiden Resor & Flyg Hyr bil Golf Webbkameror Artiklar Kontakta oss
Vädret just nu

Hotell på Kanarieöarna

Man behöver inte åka till andra sidan jorden för att njuta av solen, äta gott och sova skönt. På Kanarieöarna finns allt du vill ha och uppleva med råge. Dessutom är det inte så långa flygtider och priserna är rättvisa.

En viktig sak när man åker på semester är hur man ska bo. Det finns så många alternativ, det kan kännas svårt att bestämma sig och veta vad man egentligen bokar. Här nedan kan du läsa vad du kan förvänta dig när du bokar olika typer av boende på härliga Kanarieöarna.

Lyxhotell

För dig som vill ha en lite lyxigare semester. Dessa hotell är femstjärniga och håller alltid hög standard. Det är inte ovanligt att hotellen har sina egna, små stränder som endast deras gäster får njuta av.

Ett lyxhotell har det där lilla extra som man gärna vill uppleva när man är ute och reser: spaavdelningar, egen restaurang med god mat, vackra rum, flera pooler så man inte behöver trängas (poolbarer hör också till det vanliga) och förstklassig service. Självklart måste man betala lite mer för denna upplevelse men det är det verkligen värt!

Barnvänliga hotell

Ska hela familjen åka iväg och leka i solen i en vecka? Då ska man se till att boka ett barnvänligt hotell. Bokar man bara ett vanligt hotell finns risken att familjen blir väckt varje natt då hotellets nattklubb kör igång.

Ett barnvänligt hotell är riktad mot familjesemestern. De har lite grundare pooler så barnen kan leka säkert, matmenyer som passar stora och små barn samt har de barnklubbar. På barnklubbarna sker det alltid roliga aktiviteter. Vuxna kan också vara med eller ta tillfället i akt att vila i solen en stund medan barnen leker av sig innan middagen.

Hotell för vuxna

Åker man till öarna för att festa loss, vara vaken hela natten och dricka färgglada drinkar i poolen, gör man bäst i att boka ett hotell som riktar sig åt vuxna. Maten är lite mer sofistikerad, du behöver inte hålla utkik efter barn (bara vuxna) som gör kanonkulan ner i poolen och underhållningen pågår dygnet runt.

Är du inte en partymänniska finns det vuxenhotell som riktar sig mer mot avkoppling eller som ligger nära bra restaurang- och shoppingstråk. Sådana hotell har en lugn och stressfri atmosfär där du kan släppa alla vardagsproblem och bara må bra.

All inclusivehotell

Det här med att betala för varje drink och behöva ta fram börsen efter varje måltid blir drygt efter bara några dagar. Det är mycket lättare när allting ingår i priset för boendet. Det får man om man bokar all inclusive.

Här är allting på hotellets mark inräknat i priset. Du slipper hålla på med växlingskurser när du ska äta och har alltid tillgång till hotellets alla faciliteter. Denna hotelltyp går att boka vare sig man åker med familjen eller ett gäng kompisar.

Spahotell/Wellnesshotell

En skön massage eller lite lerterapI? Vill man bara koppla bort vardagsstressen och känna lugnet så ska man boka in sig på ett spahotell. De har flera olika pooler och ett fullständigt spa med massager och behandlingar så man känner sig ompysslad under hela semestern. Dessa hotell är ofta barnfria för att skapa en lugnare atmosfär. En del hotell har även stora trädgårdar och erbjuder avkopplande yogapass. Passar er som vill åka på en riktig må-bra-semester!

Hyra lägenhet

Även när man är utomlands vill man gärna njuta av lite avskildhet. Det finns mycket att se på Kanarieöarna, men det kan vara skönt att få vara för sig själv, sitta i en soffa eller på balkongen och läsa en bok, helt ostört.

Satsa på att hyra en lägenhet! Du får tillgång till ett kök och vardagsrum där alla kan umgås. Du har större chans att få bo mitt i centrum och nära till allt. Hyr man en lägenhet kan man laga sin egen mat, perfekt för de som har speciella matkrav. Lägenheterna har ofta pooler kopplade till hyreshuset och ligger på gångavstånd till restauranger, shopping, träningsmöjligheter och nattklubbarna.

Homestays

När man åker på semester vill man gärna ta hem en del av kulturen, av människorna som bor där och lära sig något nytt. Det är inte så lätt på ett hotell fylld med andra turister och där alla stränder och shoppinggator befolkas av samma människor som du möter på hotellet.

Prova att boka ett homestay. Du hyr helt enkelt ett rum hos en värdfamilj i landet. Man hyr ett rum men har tillgång till resten av bostaden också. Här får du möjligheten att lära känna folket som bor på ön året runt, samt så kan du lära sig mer om kulturen och livet på Kanarieöarna.

Härlig Pool på hotell på Gran Canaria

Härlig Pool på hotell på Gran Canaria

Hotell på Gran Canaria