Väder Kanarieforum Hotellguiden Resor & Flyg Hyr bil Golf Webbkameror Artiklar Kontakta oss
Vädret just nu

Fuerteventura

När du reser till ön Fuerteventura möts du av milslånga gyllengula stränder. Ön är berömd för att ha några av Europas bästa stränder som sträcker sig runt nästan hela ön. Här är det lätt att hitta en privat plats för sig själv för lugna och fridfulla stunder. På ön finns också vattenaktiviteter för alla. Från vindsurfarens mecka i Corralejo på västsidan, de milslånga barnvänliga stränderna på sydspetsen i Jandia till Playa Cotillos vackra laguner och mysiga hotell.

Fuerteventura

Väder på Fuerteventura

"Ön med den eviga våren" är ett kärt smeknamn. Här är klimatet varmt och behagligt året runt. Med nästan 300 soldagar per år är det väldigt liten risk för regn. Temperaturen går upp mot härliga 27 grader på vintern och under sommaren kan det bli så varmt som 35 grader.

Puerto del Rosario

Vill du blanda avslappat strandliv med kultur är huvudstaden Puerto del Rosario värd ett besök. Här är turismen inte så utbredd utan innevånarna sysslar mest med handel. Det ger en möjlighet att uppleva den äkta lokala kulturen, till exempel på kulturcentret Casa De La Cultura. Där kan du se teaterpjäser, konserter med lokala musiker och utställningar. I huvudstaden finns också allting för den shoppingsugne så ta gärna en sväng ned i den gamla hamnen och strosa runt bland de kanariska gränderna där det finns gott om butiker, restauranger och barer.

Corralejo

Corralejo är ett resmål för alla. Den idylliska gamla fiskebyn ligger på Fuerteventuras norra udde. Trots att den är ett populärt resmål har byn lyckats behålla sin ursprungliga charm. Här trivs både barnfamiljer på bekväma familjeanpassade hotell och professionella vindsurfare från hela världen. Det finns gott om små stråk av butiker, restauranger och barer som är trevliga att promenera kring om kvällarna. Staden lockar även yngre resenärer med ett pulserande nattliv där klubbarna håller öppet sent på natten.

Corralejo erbjuder massor av vattenaktiviteter för den som gillar vattensport. Här kan både nybörjare och proffs utöva vindsurfing, vattenskidor, hyra en vattenscooter eller dyka. Det finns gott om vattensportcenter med kurser för att lära sig surfa, dyka eller för att hyra utrustning. För den som inte är så sugen på sport kan hela familjen åka till Aqua Water Park där alla badar och leker fritt i saltvattenbassängerna eller njuter av en drink i en skön solstol.

Naturen på ön

Las Dunas är som det låter en oerhörd naturupplevese med trettio kvadratkilometer enorma sanddyner som sträcker sig vackert så långt blicken når. Hit måste du nästan åka. Men Fuerteventuras landskap är mycket mer än bara stränder och sand. På ön finns platser av helt annan natur. I den lugna hamnstaden Ajuy får du se den otroliga kontrasten mellan den glittrande svarta lavasanden mot det azurblå havet. Staden Betancuria ligger i bergsområden omgiven av grönska. Härifrån är det lätt att ta sig till berget Mirador Morro Velosa med en fantastisk utsikt över hela ön.

Strand på Fuerteventura