Kanarieöarnas 10 bästa stränder

Osäker på var du ska åka på semester? Välj resmål utifrån den strand som passar dig!

Vi gillar alla olika saker när vi reser, så vi har listat 10 stränder som passar olika resenärer, från barnfamiljen till vindsurfaren.

Om du gillar varma vågor och sand under fötterna hittar du garanterat en strand för dig på någon av de 7 Kanarieöarna:

Stranden vid El Cotillo, Fuerteventura

Fuerteventura har några av Spaniens bästa stränder. Och frågar du lokalbefolkningen på ön kommer många att rekommendera en strand utanför den charmiga fiskebyn El Cotillo (uttalas Coatiljo).

Här kan du funna lugnet och ta långra promenader längst den milslånga gyllene sandstranden.

Du har hela tre ständer att välja mellan. Playa del Castillo är den mest kända och de flesta promenadstigarna leder hit. Men längre söderut finns också lite mer avlägsna Playa del Ajibe de la Cueva och the Playa del Aguila.

Här njuter du av långa dagar i solen. Om du vill vara i fred eller få lite extra vindskydd så lägg ut badlakanet mellan några av de svarta lavastenarna.

Vindsurfare älskar stränderna runt El Cotillo men när vågorna går höga måste du vara en erfaren surfare.

Stranden utanför staden Corralejo, Fuerteventura

Du behöver inte gå långt från ditt hotell eller favoritrestaurang för att nå stranden utanför Corralejo på Fuerteventura. Följ bara huvudgatan och dina fötter möter snart varm sand. Här går du rakt in i ett härligt naturreservat. Här möts gyllene sand och blått hav och i bakgrunden sanddyner som sträcker sig så långt ögat kan nå.

Vi gillar Corralejo för att staden kombinerar både bra hotell, restauranger och barer med skönt strandliv och utan att kännas packad med turister.

Famara, Lanzarote

Stranden Famara på Lanzarote ligger långt från de större turistorterna på öns nordvästra kust. Höga rosaskimrande klippor omsluter bukten och det känns både privat och skyddat. Hela området är en nationalpark och här finns också den lilla byn Caleta de Famara.

Många åker hit för att surfa på de härliga vågorna som uppkommer i den så kallade Chinijoskärgården.

Stämningen är otroligt avslappnad. Du är långt borta från stressen och andra turister här.

El Bollullo, Teneriffa

En riktigt häftig strand på Teneriffa. Helt täckt i den svartaste vulkansand som glittrar i solen. Många säger att det är den vackraste stranden på ön.

Du hittar den i en liten bukt ungefär fyra kilometer från Puerto de la Cruz på norra delen av Teneriffa. Ta dig hit antingen med bil eller en skön promenad på 30-40 minuter längst med kusten. Här störs du inte av några vattenskotrar eller kitesurfare.

Här finns också ett litet kafe på en klippa med utsikt över havet, som serverar tapas och andra smårätter.

Maspalomas, Gran Canaria

Ingen lista över de bästa stränderna på Kanarieöarna är komplett utan Gran Canarias strand Maspalomas. Här hittar du 17 kilometer av gyllene sand.

De populära charterorterna Playa del Inglés, San Agustín, Águila och Las Burras ligger nära så det finns ett stort utbud av restauranger, hotell och barer.

Maspalomas är väldigt populär hos familjer. Här finns mängder av aktiviteter för barnen och det populära vattenlandet Aqualand Maspalomas ligger nära om ni vill ta en paus från strandlivet.

Tänk på att vissa delar är också en nudiststrand för nudister så om det inte faller dig i smaken kan det vara bra att veta. Men med 17 kilometer att välja mellan kan alla hitta sin egen favoritplats.

Sotavento, Fuerteventura

Nudism och vindsurfing är temat på på Fuerteventuras strand Sotavento. Här mellan Morro Jable och Playa Barca på öns sydöstra kust kan du känna dig fri att slänga badkläderna åt sidan och bättra på solbrännan.

Vattentemperaturen ligger runt 21 grader celsius året runt.

Här njuter vind- och kitesurfare av perfekta vågor och vindar.

Till och med i högsesong kan du promenera längst med den fem kilometer strandremsan och njuta av relativ ensamhet.

För dig som vill sola finns det många skyddade platser i lä från sanddyner där du kan lägga ut handduk eller picknickfilt. För badälskaren kan det bli lite blåsigt. Men barnfamiljer uppskattar det mycket långgrunda vattnet.

Papagayo, Lanzarote

Så vacker! Papagayo är en otrolig strand på Lanzarote.

Du har hittat en hemlig del av paradiset skyddad av omgivande klippor.

Njut av kristallgrönt vatten och ett hav stilla hav utan stora vågor. Här ligger ytan lugn och passar perfekt för oss som älskar bara ligga och flyta i vattnet.

Många gillar också att ta med snorkel och simfenor och tillbringa timmar i vattnet.

Här trivs barnen, och föräldrarna kan känna sig trygga i Papagayos vatten är lugnt som en svimmingpool.

El Golfo, Lanzarote

El Golfo är berömd för sin Charco de Los Clicos, den gröna lagunen och sin svarta strand.

Stranden har bildats i en bukt skyddad av klippor och ligger nära den lilla byn med samma namn.

Fantastiska färger möter varandra. Ljudblått hav, den svarta vulkanstranden, klippor färgade i rött, orange, gult.

Och en unik grön lagun. Här ger speciella alger (Ruppia-Maritima) lagunen sin grönska. Den är ett skyddat naturområde så du kan inte bada i den. Men havet är fritt att njuta av.

El Golfo ger ett spännande vilt och otämjt intryck. Naturens krafter har skapat både den steniga stranden och de karga klipporna. Många fotografer vallfärdar hit för att försöka fånga den magiska känslan på bild.

Los Cancajos, La Palma

Lugn och vila utan stress är vad som lockar många till denna strand på La Palma.

Los Cancajos är en samling av tre stränder. Den närmaste erbjuder sköna solstolar och parasoll. Men bara tio minuters gångväg bort hittar du den mest "avlägsna" av de tre. Där njuter du av ensamheten och kan skymta de andra öarna över havet.

Vandra längst med palmerna som kantar promenadvägen och njut. Här är nära till allt för i Los Cancajos ligger också öns mest välbesökta hotell.

Valle Gran Rey, La Gomera

Följer du grönskan i Valle Gran Rey (stora konungens dal) ner mot vattnet möts du av en fantastisk strand på La Gomera.

Här är du långt borta från hotellkomplex och partyglada turister.

I Valle Gran Rey ligger flera härliga stränder nära. Alla med mäktig mörk lavasand och omgivna av idyllisk natur.

Hit åker människor för att njuta av stillheten.