Väder Kanarieforum Hotellguiden Resor & Flyg Hyr bil Golf Webbkameror Artiklar Kontakta oss
Vädret just nu

Hus med lägenheter att hyra på Kanarieöarna

Hyra lägenhet och hus på Kanarieöarna

Att hyra en lägenhet eller eget hus på Kanarieöarna är ett bra sätt att både göra semestern mer personlig och komma ner i pris.

Vi rekommenderar numera att söka boendet online.

Oavsett om du vill bo i en storstad eller i någon av resortområderna finns det ett stort utbud av bostäder på nätet.

Webbtjänsterna för att komma i kontakt med hyresvärdar har blivit allt bättre och säkrare. Risken för att bli lurad är väldigt liten, om du använder någon av de välkända sajterna:

Så hittar du bästa lägenheten eller huset att hyra

  1. Välj rätt uthyrningssajt: Om du hyr online så läs våra tips längre ner på sidan om två populära sökmotorer för semesterbostäder som vi rekommenderar och själva använder.
  2. Bli inte överraskad: Läs igenom beskrivningen av lägenheten noga. Om det är något speciellt du önskar, tvättmaskin eller diskmaskin kanske, kontrollera att det finns i bostaden du tänker hyra.
  3. Läs på om uthyraren. Läs hyresvärdens profil om de har en sådan. Ännu bättre om det finns referenser och recensioner från tidigare hyresgäster. Om de har ett telefonummer så ring gärna och ställ några frågor. Då lär du känna personen lite och kan lyssna på din magkänsla, känns det bra så kommer resan bli bra.
  4. Vad gäller om du avbokar? Varje hyresvärd och uthyrningssajt har olika regler. Läs igenom dem så att vet vad som gäller. Tips: en bra reseförsäkring täcker avbokningsavgiften, om du behöver avboka i sista stund.
  5. Skydda dina pengar: Betala helst inte direkt till hyresvärden via banköverföring eller paypal. Det bästa är faktiskt att betala via en uthyrningssajt med ett kreditkort. Då är du mest säker ekonomiskt.
  6. Hyr både för korta och långa resor: Du kan hyra både för några nätter eller för flera månader. Det är perfekt för både dig som vill byta bostad och resa mellan öarna under semestern men också för dig som vill bo hela vintern på Kanarieöarna .
  7. Fråga om resetips från hyresvärden. De har ändå bott i området och vet både de bästa restaurangerna, deras favoritstrand, vilka sevärdheter och utflyker de rekommenderar. Tänk på dem som en jättebra guide som vill hjälpa dig att göra din resa så bra som möjligt.
  8. Efter resan: Kom ihåg att skriva en recension efteråt, det hjälper de som funderar på att hyra en lägenhet och hus på Kanarieörna att välja bästa boendet i framtiden.

2 sajter för dig som letar semesterboende

Här är två tips om sajter för dig som letar semesterboende.

Den första har funnits länge och den andra är nyare.

Besök båda och se deras utbud som varierar mellan öarna.

Interhome

En sajt som funnits länge och hyr ut semesterbostäder är Interhome.

De har många lägenheter och semesterhus på alla öar och de flesta orter.

Varje lägenhet har också en standard upp till 5-stjärnor så det är lättare att välja. Tipset är som alltid att läsa recensionerna innan du bokar.

En stor fördel är att du betalar direkt på sajten och inte till hyresvärden, så du vet att dina pengar är i säkra händer.

De har också en svensk kundtjänst du kan ringa om du behöver hjälp med något på plats.

Så Interhome är ett riktigt bra tips när du söker lägenhet.

Besök Interhome.

Airbnb

Här är något som blir allt mer populärt: Hyra bostad via sajten Airbnb.

Airbnb förmedlar privata hyresvärdars lägenheter, hus och villor till hyresgäster över hela värden. Många finns på Kanarieöarna.

En stor fördel är att du kan läsa recensioner av hyresvärdarna och bostäderna som är skrivna av tidigare hyresgäster

Du betalar hyran via sajten som bara betalar ut den till hyresvärden om allt stämmer. Så du riskerar inte att förlora pengar. För att vara ännu säkrare kan du hyra av en hyresvärd som har redan har några positiva recensioner.

Det gör att du vet att du inte kommer bli lurad.

Vi rekommenderar starkt att du testar deras webbsida om du vill hyra semesterboende privat:

Besök Airbnb.

Kanarieforum och hotellguiden

Många har också använt vårt eget forum om Kanarieöarna för att hitta boende. Som medlem kan du skriva en egen "önskar hyra annons" helt gratis: Gå till Kanarieforum.

Söker du annan form av boende så finns en det en del, dock inte privat, att välja på via sökning från denna sida.

Hyr ut din lägenhet via Kanarieoarna.nu

Har du egen lägenhet, hus eller bungalow att hyra ut på Kanarieöarna så kan du nå tusentals intresserade via vårt reseforum om Kanarieöarna. Särskilt om du har bilder att visa.