Väder Kanarieforum Hotellguiden Resor & Flyg Hyr bil Golf Webbkameror Artiklar Kontakta oss
Vädret just nu

Teneriffa

Teneriffas landskap är fantastiskt. Från grönskande dalar till dramatiska bergsområden. Ön är den största av de sju öarna och mycket populär eftersom den är en plats där solen nästan alltid lyser. De få regndagarna gör bara ön ännu mer grön och vacker. I alla de små städerna med hotell kan du promenera bland äkta kanarisk arkitektur och äta god mat från både små och större restauranger.

Teneriffa

I de södra mest solsäkra delarna ligger orterna Playa de las Américas och Los Christianos med fina badstränder, massor med semesteraktiviteter och nöjen.

En av Teneriffas främsta sevärdheter både historiskt och naturskönt är vulkanen och nationalparken Teide. Teide är Spaniens högsta punkt och världens tredje största inaktiva vulkan. Landskapet på toppen av vulkanen är en häftigt kontrast till all den grönska som man annars ser på ön. Många beskriver färden upp till 2500 meters höjd som att landa i ett månlandskap där vackra stora stenblock och stenfigurer har formats av lavan.

Puerto de La Cruz

På den norra delen av ön kan du besöka eller bo i den historiska hamnstaden Puerto de La Cruz som ligger i den vackra Orotavadalen. Landskapet här är som ett vackert vykort, som att vara i en stor trädgård som växer upp på vulkanen Teides sluttningar. Här har stränderna glittrande svart sand som kommer av mjuk lavasand. Ta gärna med badsandaler för under den ständiga solen kan sanden bli het. Har du glömt sandalerna hemma kan ni åka till det berömda poolområdet Costa de Martiánez. Här finns stora havsvattenbassänger med en brilliant design av arkitekten César Manrique.

Puerto de la Cruz är berömd för de bästa restaurangerna på hela Teneriffa så för oss som gillar mat finns det matupplevelser med både kanariska och internationella rätter.

Puerto de La Cruz


Santa Cruz de Teneriffa

För en mer fartfylld resa med shopping, nattliv och självklart sol och bad är huvudstaden Santa Cruz ett måste. Här finns massor att se och göra. Promenera längs stadens små gator till den lokala saluhallen Mercado de Nuestra Señora de África och köp med godbitar till stranden.

De främsta butikerna och den bästa shoppingen hittar du längs gågatan Calle De Castillo. Här finns också spännande sevärdheter som det spektakulära operahuset, flera intessanta museer, mysiga parker och alla restauranger, barer och hotell som kantar de små gatorna.

Om du reser strax innan påsk kan du få uppleva världens näst största karneval. I den årliga färgsprakande karnevalen deltar nästan en miljon människor i en häftig upplevelse som pågår en hel vecka.

Playa Paraiso

Söker du en lugn och harmonisk semester för hela familjen är Playa Paraiso ett perfekt resmål. Ett tjugotal tjusiga hotell har allt inom räckhåll. Hotellen är ofta barnvänliga med pooler och barnklubbar där barnen kan leka. För oss vuxna kan vi bli bortskämda med lyxiga spabehandlingar.

Vill hela familjen åka på utflykt finns bra bussförbindelser till hela ön eller så kan hotellet ordna transport. För en mer självständig tur är det smidigt att boka hyrbil och köra runt för att utforska hela den fantastiska ön Teneriffa.

Playa de las Américas

För sol- och baddyrkaren är Playa de las Américas rätt resmål. Här kan du njuta av lata dagar på sandstranden på den solsäkraste av kuster. Efter en skön dag på stranden med sol och bad finns det många strandrestauranger att äta på. Där serveras alltid dagsfärsk fisk och skaldjur. Strosa sen längs barstråken och ta en Sangria på någon av barerna som håller öppet till nattens sena timmar.

Stranden Las Vistas på ön Teneriffa