Väder Kanarieforum Hotellguiden Resor & Flyg Hyr bil Golf Webbkameror Artiklar Kontakta oss
Vädret just nu

Europas häftigaste vattenpark Siam Park finns på Teneriffa

Ett av Europas största vattenland Siam Park finns på södra Teneriffa.

Under en familjesemester på Teneriffa är Siam Park ett utmärkt tips på aktivitet, speciellt som dagsutflykt för barnfamiljer. Här finns häftiga vattenbanor, vattenfall, en varm flod och surfning vid en sjö med stora vågmaskiner.

Hela äventyrsbadet är helt fantastisk och det finns något för alla åldrar, bebisar, äldre barn, tonåringar och vuxna (med och utan barnasinne).

Välj åkattraktion utifrån lust eller våghalsighet. Det finns allt från addrenalinfyllda vattenrutschkanor till lekland och lugnare relaxpooler.

Och här finns självklart också restauranger. Allt ligger mitt i en grönskande park med blommor och träd från de olika Kanarieöarna.

Vattenparkens tema är Thailand och det gör både byggnader och stämningen till något speciellt.

Åkattraktionerna har namn som

  • The Dragon, en vattenrutschkana med "fritt-fall känsla".
  • Mai Thai River som är en världens längsta uppvärmda floder du lugnt kan flyta nedför och njuta av det 24 gradiga vattnet.
  • The Lost City är leklandet för de minsta barnen.
  • The Wave Palace är en stor pool med konstgjorda vågor. För de äldre barnen och tonåringarna går det till och med att lära sig att surfa vågorna på surfbräda.

Men det är bara några exempel på vattenaktiviteter. Det finns många många fler. Anläggningen som kostat över 50 miljoner euro (c:a 500 milj.skr.) består av ett 25-tal byggnader och spektakulära vatten- och temaparker, allt på en yta av 185 000 m2.

Vattenparken ligger en bit utanför Costa Adeje på Teneriffa, men Siam Park erbjuder gratis bussar tur och retur från Los Cristianos, Playa de las Américas och Costa Adeje.

Priset för inträde ligger på runt 400 svenska kronor för vuxna och ca 260 för barn.

De häftigaste åkattraktionerna i Siam Park

Här kan du se en 8 minuter lång video med de häftigaste åkattraktionerna (ja det finns så många att välja mellan!).