Väder Kanarieforum Hotellguiden Resor & Flyg Hyr bil Golf Webbkameror Artiklar Kontakta oss
Vädret just nu

La Palma

La Palma är en underbar ö för den som vill tillbringa semestern i en orörd natur. Många åker hit för att vandra eller uppleva den ursprungliga kulturen bland charmiga småstäder och den vänliga befolkningen. Njut av den stjärnklara himlen när skymningen faller. Ön är känd för sin klara sikt som är så vacker att många av världens viktigaste astronomiupptäckter har gjorts här. Flera av stränderna är dramatiskt svarta i kontrast till det djupblå havet och minner om öns vulkaniska historia.

La Palma

Ön ligger längst i nordväst och är nästan outforskad av turister. Istället livnär sig innevånarna på export av bananer. När du åker längs vägarna är bananplantager en vanlig och vacker syn. Kulturen är präglad av jordbruket. På landsbyggden finns små pittoreska hus med jordbruksredskap utanför, allt från vinpressar, väderkvarnar till stall för hästar. Städernas arkitektur har influerats utifrån och här finns en mer kolonial stil med byggnader öppna mot havet. Oavsett om du vill bo på landsbyggden eller i en stad finns små hus att hyra eller mysiga hotell.

Atmosfären på ön är otroligt lugn och harmonisk och innevånarnas avslappnade livsstil smittar snabbt av sig på besökaren. Här blir man inbjuden till att njuta av en ö där ingenting är bråttom.

Vandra på La Palma

Den mest lockande aktivieten på resan är vandring. Här finns härliga vandringsleder för alla. De som gillar utmaningen kan vandra upp mot den kollapsade gamla vulkanens bergssida på 2000 meters höjd. Även den 24 kilometer långa vandringen Ruta de los Volcanes, Vulkanleden, är väldigt populär. Den går från norr till söder längst den långsträckta bergsryggen. Vandringarna är fantastiska naturupplevelser som går genom den vackra gröna naturen som breder ut sig över grönskande berg och svarta lavastränder.

Vandra på La Palma

Santa Cruz de la Palma

Här är en stad nästan opåverkad av turismen men ändå med riktigt bra hotell att välja mellan. Du möter det äkta lokala kanariska livet där barnen leker längs gatorna medan de vuxna unnar sig lång tid att handla i de små butikerna. Huvudstaden har många charmiga restauranger i en mysig miljö. Här njuter man av spanska delikatesser serverade med ett av La Palmas lokala viner. Vinerna har fått erkännande och omnämndes redan av William Shakespeare i hans verk.

Los Cancajos

Den största badorten Los Cancajos ligger på östra sidan, här är stranden mindre men det finns många olika hotell som passar alla att välja mellan. En resa hit gör också att du bor nära huvudstaden Santa Cruz.

Stranden Puerto Naos

Sol och bad

Trots att ön i första hand inte är ett resmål för sol- och badsemester finns här orörda sandstränder och kristallklart vatten. Stränderna är nästan obesökta och ger möjlighet att njuta i lugn och stillhet. Efter en lång dags vandring kan det vara skönt att vila fötterna i det varma azurblå havet. Den längsta stranden heter Puerto Naos och ligger på öns västra sida. Här krävs ibland lite försiktighet eftersom stranden ligger oskyddad och har utsikt över hela Atlanten. Det kan bli blåsigt och ge höga imponerade vågor.