Väder Kanarieforum Hotellguiden Resor & Flyg Hyr bil Golf Webbkameror Artiklar Kontakta oss
Vädret just nu

Gran Canaria

Gran Canaria är den mest populära ön, full av aktiviteter som passar alla, vuxna som barn. Upplev de fantastiska sanddynerna i Maspalomas, åk på äventyr i bergen i norr eller besök bananplantager och historiska städer. Ön har ett härlig klimat året runt både för bad och golf. Besök gärna den vackra fiskebyn Puerto de Mogan på öns västkust eller bo på ett charmigt hotell här under hela resan.

Gran Canaria

På Gran Canaria är det ett skönt och behagligt klimat under alla årstider. Sommaren är härliga 30 grader varm och på vintern är medeltemperaturen 20 sköna grader. Södra delen av ön har runt tre hundra soldagar per år så vädret är sällan ett problem.

Las Palmas, för den som vill ha allt

Huvudstaden på Gran Canaria heter Las Palmas och är en mycket vacker stad. Små bostadshus samsas med vackra hotell i en härlig kombination av stadsliv och strandliv. Ett guldläge för den som vill njuta av både sol och bad men också av stadens myller och nattliv. För den shoppingsugne hittas ofta riktigt bra priser här.

För den som inte vill gå till sängs finns ett pulserande nattliv, många små barer och större klubbar som håller öppet in på småtimmarna. Det äldsta kvarteret i Las Palmas är den gamla stadsdelen Vegueta som utsett till ett av UNESCOs världarv.

Puerto Rico

Ett litet semesterparadis som ligger på solkusten, den mest solsäkra orten på hela ön. I den lilla staden ligger hotellen längs bergskedjan som följer stranden med utsikt över havet och bukten. Här vaknar du till en härlig vy från balkongen omgiven av det glittrande havet och varma friska vindar.

Den vackra staden Puerto de Mogan


Arguineguin

På öns sydkust ligger den lilla idylliska fiskebyn Arguineguin. Trots turistmen har byn kvar den genuina kanariska karaktären. Hit reser ofta barnfamiljer för att bo på de familjevänliga hotellen där barnen kan leka fritt bland pooler, lekplatser med barnklubbar och massvis med roliga aktiviteter.

Playa del Ingles, strand och nattliv

Sol, bad, 8 km strand och nattliv som pulserar. En ort som många återvänder till år efter år.

Strand på Gran Canaria


Golf på Gran Canaria

Gran Canaria är den absoluta favoriten bland golffantaster. Här kan du spela golf på inte bara Spaniens äldsta golfbana, utan även Europas. Ön har åtta utmärkta golfbanor utspridda som vackra oaser. En golfrunda här blir en härlig naturupplevelse.


Strand på Gran Canaria i april

Semestra på en Parador Paradorer på Kanarieöarna

Gran Canaria har många golfbanor som håller hög klass. Både proffs och amatörer återkommer varje vinter för spel på dessa välskötta banor. Läs mer om Golfresor som arrangeras av charterbolagen

Golf På Gran Canaria


Visst är det sol och bad som lockar de flesta turisterna till ön men Gran Canaria är också en ö med praktfull natur och vackra vandringsleder. Vill du uppleva en häftig sida av Gran Canaria kontakta företaget Rocky Adventure

Vandra på Gran Canaria


Det lokala flygbolaget Binter gör det möjligt att dagligen snabbt och billigt förflytta sig mellan de flesta av öarna. Sök information här: Priser och tidtabeller.

Flyg mellan öarna


Rederiet Fred Olsen har varit etablerad på Kanarieöarna i över 100 år. Deras färjor transporterar 1000-tals passagerare mellan öarna.

Färjor från Gran Canaria

Färjetrafik mellan öarna med Fred Olsen.
Här finns tidtabell och priser

Arguineguín på Gran Canaria

Sol och bad på ön Gran Canaria