Gran Canaria Flygplats - Las Palmas Airport

Gran Canaria Flygplats kallas också Las Palmas Airport och ligger på öns östra sida vid Bahía de Gando.

Härifrån är det 19 kilometer till huvudstaden Las Palmas och ca 25km till de närmaste södra stränderna som Maspalomas.

Både flygbussar och lokalbussart går härifrån till de flesta städer på ön via motorvägen GC1. Du kan också ta en taxi eller hyra en hyrbil direkt på Gran Canaria Flygplats.

Restauranger, caféer och finns både före och efter incheckningen. Här finns också taxfree butiker med allt du önskar ta med dig tillbaka hem.

Taxi, hyrbil och flygbuss till och från Gran Canaria Flygplats

Vill du hyra bil finns alla välkända biluthyrare som Avis, Hertz och Europcar representerade. Uthyrarna har öppet från tidig morgon till sen natt och hyrbilar går att boka i förväg eller direkt på plats.

Sök tidtabeller och pris för flygbussar hos transportbolaget Global.
Biljettpriserna är runt 3-8 euro beroende på rutt.

Taxibilar från godkända taxibolag hittar du i den tydligt utmärkta taxikön på bottenvåningen.
Som prisexempel kostar en taxi (för 1-4 personer) från flygplatsen till Las Palmas de Gran Canaria runt 30-40 Euro. Till Maspalomas ligger priset på ca 75-85 Euro.

Mer om Las Palmas Airport

336 000 passagerare från Sverige landade här förra året. Och de mest populära flygbolagen bland svenskar som flög till Las Palmas Airport var Norwegian, SAS, Thomas Cook och TUI fly Nordic.

Flera flygbolag har den som sin hemmaflygplats på Kanarieöarna. Hit räknas lågprisflygbolag och de lokala flygbolagen Binter och Canaryfly som flyger inrikes till de andra öarna.

Det är den femte mest populära flygplatsen i Spanien. Förutom resenärer till Gran Canaria byter många flyg här på sin resa till Marocco, Madeira och Azorerna.

Flygplatskoden, som är användbar om du vill söka efter flygbiljetter online, är LPA.