Väder Kanarieforum Hotellguiden Resor & Flyg Hyr bil Golf Webbkameror Artiklar Kontakta oss
Vädret just nu

La Gomera

La Gomera är platsen för naturälskaren. Här kan du vandra genom lummiga grönskande skogar och upptäcka öns spännande djur och växtliv. Ön är den mest orörda av de sju öarna. Här finns de ursprunliga byarna kvar bland fantastiska landskap och solsäkra dagar. Bästa beskrivningen är en sagoplats med gröna kullar och norra delens tropiska vilda natur. Trots öns vulkaniska historia har naturen återhämtat sig eftersom det inte har skett ett vulkanutbrott på två miljoner år. Idag är ön otroligt varierande i sitt landskap med fantastisk grönska och svarta vackra lavastränder.

La Gomera

Med endast 20000 invånare är ön den näst minsta och fortfarande väldigt oexploaterad av turismen. Här är det lätt att uppleva ursprunlig kanarisk kultur bland de vänliga byborna. Överallt syns terassodlingar i bönders ägo. Där odlas vindruvor, tomater och bananer som sälj på marknaden.

Ön passar perfekt för den självständiga resenären som vill resa runt själv och upptäcka det genuina. Antingen till fots, med lokalbuss eller hyrbil (att hyra bil är oftast smidigast). Men det finns också bekväma alternativ för barnfamiljen som gärna väljer hotell. Du kan också hitta många små hus eller lägenheter att hyra. Hur du än väljer att bo finns naturen kring hörnet och härligt blått vatten utanför balkongen.

San Sebastián, huvudstaden

Huvudstaden San Sebastián är en äkta charmig kanarisk stad med mycket historia. Christofer Columbus gjorde sitt sista stop i staden innan resan över Atlanten till Amerika år 1492. Här finns trevliga restauranger, bra shopping och många små barer som gör att staden har det bästa nöjeslivet på ön. Här bor man på mysiga hotell med utsikt över hamnen och havet.

Nationalparken Garajonay

En underbar naturupplevelse är den vackra nationalparken Garajonay som är en av Europas sista urskogar. Under dimman döljer sig lagerträdskogar och unika ljung-träd med toppar klädda i skägglava, som bara växer där skogen är fullkomligt oförstörd. Hit måste du åka om du besöker ön.

Upplev en annan värld i nationalparken Garajonay på La Gomera

Vandra på La Gomera

Många reser hit bara för att vandra. Speciellt i Valle Gran Rey finns riktigt bra vandringsutflykter. För varje steg syns nya färgsprakande växter och fåglar. Stigarna är lätta att vandra och ger sköna trivsamma dagar ute i naturen. Du kan vandra på egen hand eller delta i en arrangerad utflykt. Här finns också möjlighet till dykning för den som vill uppleva en lika häftig natur under vattnet.

Golf

Golfbanan i Playa Santiago erbjuder fantastiskt bra golf i en vacker miljö som vissa beskriver som dramatisk. En utmaning som testar även de mest inbitna golfspelarna.

Vackra La Gomera

Med sin yta på 25 kilometer i diameter är La Gomera den näst minsta av de sju bebodda öar som finns i den kanariska arkipelagen. Här bor drygt 20 000 personer på en grön och idyllisk ö som lockar turister som vill stressa av och ladda batterierna. Vandra i Nationalparken Garajonays lagerskog eller på någon av alla natursköna vandringsleder som ön erbjuder.

San Sebastian på La Gomera

San Sebastian Hamn


Bra badstränder

Ön har flera bra stränder. En del är på mer avskilda platser, exempelvis Alojera, och andra har restauranger och moderna faciliteter, exempelvis i San Sebastian och Playa Santiago. Oavsett om du är ute efter att sola, bada, snorkla eller prova vattensporter har du gott om valmöjligheter.

Parador i San Sebastian

Parador de la Gomera ligger på en höjd ovanför öns huvudstad San Sebastián. Här har man ett adelspalats i en spansk 1500-tals-miljö som påminner om den tid då Columbus besökte ön på sin färd mot Amerika. Från poolterrassen har man panoramautsikt över San Sebastián, havet. Paradorer på Kanarieöarna »

Parador på La Gomera