Väder Kanarieforum Hotellguiden Resor & Flyg Hyr bil Golf Webbkameror Artiklar Kontakta oss
Vädret just nu

El Hierro

Välkommen till ön El Hierro, den minsta av öarna. Här bjuds fantastiska naturupplevelser både på land och under ytan. Ön är känd för sitt kristallklara vatten, nästan overkliga vulkaniska målandskap och sagolika grönskade berg. Här är klimatet behagligt året runt, likt en enda lång härlig sommar. Temperaturen ligger ständigt på runt 18 till 24 grader, både i luften och i havet.

El Hierro

Hit kommer få turister och mestadels spanjorer. Det kan bero på att ön är lite krångligare att besöka och det inte finns många sandstränder som lockar. Men det betyder inte att semester blir sämre, snarare tvärtom. Här får man en extra genuin resa och inbjuds att ta del av den riktiga kanariska kulturen. Utbudet på boende är begränsat, det finns cirka 850 sängplatser på hela ön i form av hotell, lägenhetshotell och möjlighet att hyra charmiga små hus.

Dykning på El Hierro

En av de främsta lockelserna är dykning. Ön har blivit utnämnd till en av de bästa undervattensupplevelserna i Europa. Det kristallklara vattnet lockar både sportdykare och fotointresserade som vill uppleva den fantastiska världen under ytan. Den lilla fiskebyn La Restinga på sydsidan av ön har idag nio stycken dykcenter. Dykning har blivit byns identitet. Har du aldrig dykt tidigare? Inga problem, dykcentren erbjuder både introduktionskurser och licensierade kurser som gör det möjligt för alla att ta del av den spännande undervattensvärlden.

Sol och bad

För oss som hellre stannar ovanför vattenytan finns flera trevliga naturbassänger formade i vulkaniska håligheter. Här njuter man av sol och bad i lugn och harmoni. En av de få stränder som finns heter Timijiraque och ligger i närheten av byn La Estaca. Stranden lockar både barnfamiljer och vindsurfare. Här finns tyvärr inga restauranger, kiosker eller hotell så håll utkik efter de försäljare som säljer vin och snacks från sina bilar.

Aktiviteter

Andra populära aktiviteter på ön är vandring och cykling. I skogsområdet El Pinar belägen i mitten av ön finns bästa vandrings- och cykelturerna. Här tillbringar många en natt på campinplatsen som erbjuder eldningsmöjligheter, färskt dricksvatten och toaletter. Den passar också barnen som kan leka fritt på campingens egna lekplats och fotbollsplan.

En otroligt vacker sevärdhet är utiksplatsen La Peña där hela den grönskande och vackra El Golfo dalen breder ut sig. Om du åker hit och har tid med ett restaurangbesök finns en speciell restaurang vid utkiksplatsen. Den är känd för att vara designad av den kända konstnären César Manrique.

Som den sydligaste och västligaste av öarna finns här en historia som skiljer sig lite från de andra öarna. Ön har en helt annan ursprungsbefolkning och innan Christofer Columbus upptäckte Amerika ansågs ön vara världens ände. Kanske märks detta fortfarande genom öns avslappnade atmosfär.

I byn Tamaduste kan man bada både i naturhamnen och uppleva det svarta lavalandskap som skapats av vulkanens utbrott för många tusentals år sedan.

By på El Hierro

El Hierro bjuder på ett behagligt lugn och är mycket orörd. Mer än 50 % av öns yta står under naturskydd och är nästan att beteckna som urskog. Ön är ett litet paradis där lugn och ro är nyckelord. Vackra, vidsträckta pinjeskogar inbjuder till härliga vandringsturer. Här finns ett intressant vulkanlandskap och stora möjligheter att komma nära havet.

Artiklar och nyheter från El Hierro