Väder Kanarieforum Hotellguiden Resor & Flyg Hyr bil Golf Webbkameror Artiklar Kontakta oss
Vädret just nu

Djurpark på Teneriffa - Loro Parque är perfekt för barnfamiljer

Djurparken Loro Parque är en upplevelse för både barn och vuxna på Teneriffa.

I Puerto de la Cruz ligger en av Kanarieöarnas mest besökta djurparker. De flesta turister, speciellt familjer med barn, tycker inte att sin semester på Teneriffa är komplett utan ett besök.

Från att ha startat som en ren papegojpark med 150 fåglar och ett 30-tal anställda, har parken nu vuxit till ett världsberömt zoo med över 1000 anställda.

Dagens Loro Parque har byggts ut i olika etapper under åren och har nu en yta på 13.600 m2, tio gånger större än vid starten 1972. Nu är inte längre papegojor parkens huvudattraktionen.

Gojorna har med åren fått ge mer och mer plats för djur från havet som lockar besökare: bland andra de pigga pingvinerna som besökarna kan se i en anläggning som kallas ”världens största kylskåp”.

Och i februari 2006 flögs fyra späckhuggare in från Sea World i Florida. I en special designad Boing 747 anlände de till Loro Parque och har sedan dess dragit storpublik.

Här finns också utrymme för många djur från djungeln.

Shower med Loro Parque

Djurparken erbjuder flera världsberömda shower med djur:

Missa inte delfinshowen eller sjölejonens lek.

Papegojorna och späckhuggarna har också sina egna shower.

Alla shower på Loro Park går flera gånger per dag, och barnen kan inte få nog. Men även vi vuxna kan njuta och häpna över djurens fantastiska förmågor.

Djuren i djurparken

Förutom de djur vi redan berättat om finns här allt från gorillor, apor, uttrar, jaguarer, tigrar, alligatorer och många fler.

I parken finns också många vackra blommor och växter i det som blivit en botanisk trädgård. För den som gillar natur visas också naturfilmer på djurparkens biograf.

Historia

För snart 40 år sedan tog tysken Wolfgang Kiessling första spadtaget för sitt zoo. Redan då bodde där världens största samling papegojor.

Fram till i dag har Loro Parque-zoo besökts av närmare 40 miljoner vuxna och barn.

Hitta hit

Tala med din researrangör om utflykter och biljetter. För aktuellt inträde och karta besök parkens hemsida.

Loro Parque är en av Kanarieöarna mest besökta attraktionsparker.