Puerto de la Cruz på Teneriffa

På Teneriffas norra kust ligger ett av Kanarieöarnas mest populära resmål: Puerto de la Cruz, en genuin kanarisk stad med avspänd skön atmosfär.

Ursprungligen en liten spansk fiskeby, men tack vare fantastiska stränder och hotell för alla smaker har den blivit allt mer uppskattad av semesterfirare.

Puerto de la Cruz har behållit sin charmiga kanariska småstadskänsla trots många hotell och semesterfirare. 35000 bofasta spanjorer ger en äkta upplevelse av genuint spanskt folkliv.

Här finns riktigt bra restauranger och roliga nöjen för alla smaker:
Staden är ett härligt myller av restaurangtäta gränder, långa strandpromenader, butiker för shopping och ett stort utbud av kultur- och nöjesliv.

Små torg med uteserveringar och stans grönskande parker, som är perfekta för en picknick, ligger nära flera fantastiska stränder.

Att göra i Puerto de la Cruz

Under en och samma dag kan du bada i det sköna varma havet, vandra längst med de små vindlande gatorna i den gamla staden, shoppa i de många butikerna och äta färsk fångad fisk på någon av restaurangerna i hamnkvarteren.

Här är våra tips på några sevärdheter och saker många besökare gillar att göra i staden:

Bada i havsvattenreservoarer:

Många älskar att bada i de unika havsvattenreservoarerna Lago Martianez som ritades av den mest berömda arkitekten från Kanarieöarna, César Manrique. Vi har hört människor berätta om hur härlig upplevelsen var i många år efteråt. Missa inte dem!

Njut av stadslivet på Plaza Chargo:

Plaza del Charco är ett torg mitt i staden som alla älskar. Torget kantas av träd som ger skugga i den ständiga solen, och häromkring finns många caféer och barer. Nästan alla erbjuder en uteservering på torget. Här njuter vi av att äta glass, dricka en kopp kaffe eller en sangria. Och se människor passera förbi. Det är som att sitta i en stressfri bubbla mitt i händelsernas centrum, bara 50 meter från hamnen. På kvällarna spelas ofta musik av lokala musikanter.

Utforska gamla stan:

I den äldsta delen av staden syns dess historia som en fiskeby och hamn som bäst. Här finns kullerstensgator och mysiga små restauranger och barer i den klassiska spanska och kanariska stilen som var populära efter kolonialiseringen. Här växer röda pelargonerna från de klassiska kanariska balkongerna byggda i omålat trä.

Drick en sangria i hamnen

Hamnen är också en fantastisk plats för att promenera längst med, eller varför inte sitta ner med ett glas sangria och titta på solen som speglas i vågorna. Här känns stämningen lugn och vi behöver aldrig ha bråttom.

Är Puerto de la Cruz för dig?

I vår erfarenhet så passar staden för de flesta semesterfirare och det finns alltid något att göra, både för den som vill ha en händelserik semester och den som vill slappa.

Här finns något för dig som vill tillbringa dagarna på stranden och utforska stadslivet på kvällarna. Här finns kultur, restauranger och shopping. Aktiviteter för båda barn och vuxna, och det är lätt att göra utflykter från staden med bil eller buss.

Du väljer utifrån vad du har lust med och det är en stor del charmen. Det går lika bra att tillbringa hela resan på någon av de närbelägna stränderna som att utforska stadens myllrande nöjesliv och restauranger.

Vi gillar också att det finns så otroligt många bra hotell här.

Var på Teneriffa ligger staden?

Puerto la Cruz ligger i den vackra Orotava dalen på ön Teneriffa. Här i dalgången på norra delen av ön är klimatet härligt varmt. Och i hela dalen växer grönskande natur och bananplantager.

För den som vill kan vi tips om att ta en guidad vandringstur eller åka på en utförd till vulkanen Teide och nationalparken i mitten av ön.

Karta över Puerto de la cruz

Här kan du se en karta över staden.

Historia

Puerto de la Cruz har varit en populär plats att tillbringa semestern ända sedan 1800-talet. Då var staden känd för sina spa och hit reste ofta Europas överklassdamer. Från början en fiskeby och numera Teneriffas mest populära semesterort. Som tur är har den kanariska charmen bevarats i den äldsta delen av staden och hamnområdet.