Väder Kanarieforum Hotellguiden Resor & Flyg Hyr bil Golf Webbkameror Artiklar Kontakta oss
Vädret just nu

Resa till Kanarieöarna på höstlovet

Höstlovet innebär högtryck på resor till Kanarieöarna. Varje år kring vecka 44 kommer ca 30000 svenskar, de flesta familjer med barn, att flyga charter till solen på Gran Canaria, Teneriffa eller någon av de andra öarna.

För att få en så billig resa som möjligt är det därför otroligt viktigt att boka så långt i förväg som möjligt.

Till Kanarieöarna är det ofta fortfarande möjligt att hitta resor under höstlovet även veckorna innan lovet. Men det kan bli dyrt: En sista minuten resa under höstlovet är sällan billig. Populärast är reslängder på en vecka till Lanzarote, Gran Canaria och Teneriffa.

Höstlovet infaller v 44 i hela Sverige:

  • 2018 är lovet den 29 oktober till 4 november.
  • 2019 är det den 28 oktober till 3 november.
  • 2020 den 26 oktober till 1 november.

Men misströsta inte om du börjat planera resan sent:

Knäppt nog är öarnas popularitet faktiskt en stor fördel med att vilja resa till Kanarieöarna under höstlovet:
När många andra resmål är fullbokade så är platserna dit helt enkelt slut det året. Men till Kanarieöarna vet resebyråerna att resorna oftast går åt. Det gör att researrangörerna vågar sätta in extra flyg och fixa extra hotellrum på både Kanarieöarna, om efterfrågan ett år är extra stor.

Men även med de extra platserna brukar åtta av tio höstlovsresor ta slut månaden innan skollovets början. Redan i september börjar även de extrainsatta charterresorna bli fullbokade. Så det är oavsett en god idé att boka så tidigt som möjligt. Och priset går såklart upp ju närmare höstlovet vi kommer.

Researrangörernas råd är att boka höstlovsresan långt i förväg eller vara flexibel med avreseort:

Svårast är det att hitta resor på höstlovet från de mindre flygplatserna i Sverige. Researrangörerna tipsar om att leta efter biljetter från flygplatser nära de större städerna som Stockholm Arlanda, Malmö Airport och Göteborg Landvetter.

Det är såklart ett mindre problem för de som bor i närheten av dessa städer. Men om du bor långt ifrån en större flygplats och är ute i sista minuten så kolla om det finns billigare eller fler resor från storstäderna.

Om det bara finns höstlovsresor från orter långt från där du bor är det här våra tips:

  1. Kombinera utlandssemestern med att tillbringa en dag i någon av Sveriges underbara större städer. En dag med barnen i Stockholm eller Göteborg kan vara väldigt uppskattat av alla, speciellt om det innebär besök på något av de roliga muséerna för alla åldrar. Sen är det nära till flygplatsen.
  2. Övernatta på ett flygplatshotell i närheten av Arlanda, Landvetter eller Malmö Airport för att hinna med ett tidigt morgonflyg till Kanarieöarna.