Väder Kanarieforum Hotellguiden Resor & Flyg Hyr bil Golf Webbkameror Artiklar Kontakta oss
Vädret just nu

Åk på kryssning till Kanarieöarna och upplev flera öar på samma resa

På en kryssning till Kanarieöarna upplever du mycket mer än på en klassisk charterrresa.

  • Här är själva restiden på de luxuösa flytande palatsen en del av nöjet.
  • Du upplever också fler platser och öar:

Kryssningsfartygen lägger oftast till i hamnar på fler än en kanarieö. De mest populära kryssningarna mellan Kanarieöarna kryssar till Gran Canaria, Teneriffa och Lanzarote.

Kryssningar har blivit en allt mer populär semester som låter oss färdas med flytande lyxhotell mellan olika exotiska resmål. Du behöver inte ens packa om väskan, här behöver du aldrig byta rum. Istället lägger ditt eget flytande kryssningshotell till i nya hamnar och du kan lätt följa med på trevliga guidade utfärder eller på egen hand utforska hamnstäder som Las Palmas de Gran Canaria och Santa Cruz de Teneriffa.

Numera flyger du med direktflyg tur och retur från exempel Stockholm, Göteborg, Malmö, Norrköping och Köpenhamn direkt till en flygplats nära hamnstaden där resan börjar och slutar.

Ofta startar och slutar kryssningen i Spanien (ofta Barcelona) eller Frankrike. På resan stannar fartyget på Kanarieöarna men även Marocko, Madeira i Portugal och Italien är populära stop på vägen.

Möjligheten att byta vintermörkret och kylan mot en lyxig kryssning mellan Kanarieöarna var tidigare en möjlighet endast för personer med tunga plånböcker men i dag har detta sätt att semestra blivit möjligt för alla.

De flesta kryssningar är på ca 10-14 dagar. På båtarna finns alla tänkbara bekvämligheter och nöjen för både vuxna och barn.