Vad som händer om man blir sjuk på Kanarieöarna

Diskussion i 'Prat om Gran Canaria' startad av Loma2, 5 februari 2012.

  1. Loma2

    Loma2 Medlem

    Ja då har vi upplevt sjukhusvistelse under semestern och hur bra det är att ha rätt reseförsäkring...

    Min man fick smärta i en fot och hög feber .. och gick till centromedico i Arguineguin. Trodde det var trombos .. Var på läkarmottagningen varje dag och ta sprutor ... och foten blev större.

    Fick beskedet att det vara bara att gå på foten. Efter 7 dagar fick vi träffa en specialist och ultraljud, och då var bara att åka direkt till Clinica Roca. En vecka med sjukhusvistelse, och minst en vecka ta det lugn efteråt. Min man hade fått för låg en dos medicin av första läkaren....

    Om han inte hade behandlats på sjukhus så var det mycket troligt att blodproppen hade lossnat och gått till lungorna.

    Så nu blir det 14 dagar extra "semester, betalt av försäkringsbolaget. Men jag är glad att det troligen kommer att gå bra äntligen ..;)
     
  2. GeoDivaGirl

    GeoDivaGirl Medlem

    Och det är precis såna här saker som jag undrat över..
    Vad händer om man blir sjuk?
    Får man samma typ av vård som hemma?

    Hur långt sträcker sig försäkringen?
    Vad händer med ens anhöriga? dem som är med på resan?

    Om någon som jag reser ensam med ett barn, om jag blir sjuk..vad händer då med mitt barn? tar någon hant om mitt barn då eller?

    Nu har det ju faktiskt gått bra under mina "resa ensam med barn resor." men det hade ju lika gärna kunnat hänt något liknande som för Loma2 eller farkost!

    Vad händer med mitt barn om jag blir sjuk och reser ensam?
    Någon som varit med om detta?

    Alltså sjuk ensam förälder och ett barn...

    Det här är min största oro
     
  3. Loma2

    Loma2 Medlem

    Min erfarenhet med reseförsäkringen är att den är bra. I vårt fall täcker den alla sjukvårdskostnader, sjukhusvistelser, nya flygbiljetter och extra vistelser här nere för båda ... Och förlorad semester.

    Så det är viktigt att ha rätt försäkring och att teckna en reseförsäkring...

    Vi är genom försäkringen anslutna till SOS International som tar över när det gäller sjukhusvistelser och extraordinära returresor från utlandet.

    De hade verkligen hjälpt dig om du blir sjuk med barn också. I vårt fall har vi också norska seglarens kyrka, som är till hjälp om något händer .. hoppas att din svenska kyrka skulle göra detsamma..?
     
  4. fbkmarie

    fbkmarie Medlem

    Hej Loma, usch va tråkigt för er, håller med om att man kan ju inte kalla det för en lyckad :( inträffade samma för oss för några år sedan då maken blev sjuk, han fick ju bukspottkörtelinflammation, vi blev kvar 1 vecka extra, varav 9 dagar på Clinica Roca, tyckte det va ett utomordentligt sjukhus, med skandinavisk personal som var med och tolkade hela tiden, Och vilket rum han fick efter intensiv vården jätte fint.

    Vi hade också försäkring men i vår hemförsäkring, som täckte upp hela sjukhus vistelsen, även där kontakt med sos Danmark, dom skulle för övrigt fraktat hem maken:D om det ej gått för honom att åka vanligt flyg, men det gick ju bra som tur var, tog till vara taxi kvitton ja allt som kostade extra i samband med hans sjukdom, och fick ut allting, även vi blev ju ombokade och gratis flyg.

    Väl hemma fick vi utdrag på kostnaden på Clinica Roca, över 200.000kr

    Så tur man har en bra försäkring i sådana här lägen:)


    Hoppas allt ordnar sig för er, och att han snart blir frisk

    Marie:)
     

Dela sidan

  1. Hej! På den här webbsidan används kakor (cookies). De används för att göra användarupplevelsen bättre och för statistik. Om du fortsätter att använda webbsidan så samtycker du till användningen av kakor.
    Stäng notis