Flyg till LPA dyrt !

Diskussion i 'Prat om Gran Canaria' startad av jokomoko, 13 april 2012.

  1. jokomoko

    jokomoko Medlem

    Hej alla :)

    Var på Kanarieöarna (Puerto Rico de Gran Canaria) för första gången förra året, och fick verkligen blodad tand (bättre än Thailand IMO).

    Reste med charter och bodde på ett dyrare all-inklusive och det var helt OK. Dock, nästa gång (dvs detta år) tänkte jag mig köpa flygstol och ordna med Hotell/Lägenhet själv.

    Jag får nog tänka om dock :(

    Kollade just runt lite, (Norwegain och charter/flygstol) och bara flybiljetten runt Dec.22 -Jan.04 tycks landa på runt 11-14.000 för 2 personer T/R !!?

    Är det verkligen så dyrt? Vilka flygbolag har direktflyg till LPA?

    jokomoko
     
  2. Bumpen

    Bumpen Medlem

    Hej jokomoko!

    Och välkommen till forumet!

    Jag har rest 13 ggr till kanarieöarna och provade Thailand för första gången denna vinter. OK det var lite billiagre i T men det blir kanarieöarna för mej i fortsättningen. Som passar mej bättre med klimat mm.:D

    Har flera ggr försökt sy ihop en resa till GC själv. Men det har alltid slutat med att charter har varit betydligt billigare!

    Charterbolagen har ju har ju enbart flygresor till Gran Canaria. Men dom brukar ju också kosta en bra slant! Men det dyker upp flygresor från ca 500kr ibland. Men det tror jag är högst någon månad före avgång.

    Här hittar ni kanske några billiga flygstolar via charterbolagen, och så finns det lite billigare flygresor om ni väljer att mellanlanda. Och det görs oftast i Spainen och då är Iberia som gäller tror jag?

    Sen har du ja valt att söka resor när det är som dyrast att åka till Kanarieöarna runt jul och nyår!
    Det brukar vara betydligt billigare att åka i december så du kommer hem före jul. Eller resa i mitten eller slutet av januari! Eller så bokar du resan någon månad före ni ska resa.
     
  3. bobo

    bobo Medlem

    Du har då valt den absolut dyraste tiden att åka !!! ;)

    Åk till Gran Canaria de 2 förtsa veckorna i december ELLER andra veckan och framöver i januari.

    Har själv åkt i 10 år till julen o nyår OCH JO,... om det smakar så kostar det!
    Skulle ha kunnat bo där 4ggr längre om jag valt "outseason"...alltså då få Scandinavier åker,..det är ju ändå så att vi från Norden är deras målgrupp under vinterhalvåret,....ok lite Engelsmän o Tyskar får man ju tåla under vinter hakvåret också.

    Åk helldre före Jul då har Du större möjligheter att ha det varmare och stadigt väder,.. i januari börjar ju det bli av och till ostadigt o kallare på nätterna.

    [:I] Alltså, Jul+Nyår=Svindyrt, sportlov-påsk=dyrt

    mvh. BoBo
     
  4. farkost

    farkost Medlem

    Vi har bokat flygstol 15 december - 5 januari mad ving för 4500:- per person. Åker från Sth. Billigare än så kommer du nog inte ner, har gjort detta varje år ett antal ggr. Julen ligger ju väldigt bra till i år, så resorna lär nog försvinna ganska snabbt. Men å andra sidan kommer det starta flera rutter enligt rykten, i stället för konkursade Spanair. :D

    solis
     
  5. jokomoko

    jokomoko Medlem

    Varit utan dator över helgen
    Tack för svaren. Jo, jag reser på den absolut dyraste perioden -jag vet[8D]

    Det blir nog Norwegian i all fall. Om jag reser tillbaka på Nyårsafton kan jag spara några kronor.
    Utresa Dec.19 och Hemresa Dec.31 = 8.200Kr T/R för två personer.

    Boende (lägenhet) ca 10.000 dvs tot: 18.200 för 12 dagar högsäsong. Inte så pjåkigt i alla fall.
     
  6. jennygotland

    jennygotland Medlem

    Jag undrar om någon vet hur Norwegian jobbar.
    Är biljetterna billigast i början när dom släpper dom eller kan dom gå upp och ner hela tiden?
    Vi har aldrig åkte med Norwegian men har planer på att göra det iår.


    Jenny
     
  7. Johanna

    Johanna Medlem

    Priserna varierar - tillgång å efterfrågan, högsäsong, lågsäsong styr även deras biljettpriser!
     
  8. lasso

    lasso Medlem

    Ja, precis som alla andra bolag så varierar Norwegian sina priser efter hög-/lågsäsong och efterfrågan. Är i regel aningen dyrare än Ryanair men ack så mycket trevligare att ha och göra med. Dessutom tycker jag att de överlag flyger på trevligare tider.
     
  9. fbkmarie

    fbkmarie Medlem

    När vi tittade förra året på enbart flygstol med ving, kollade runt lucia, då kunde man åka för bara några hundralappar per person o 1 vecka, hade vi inte bestämt med våra barn över julen, så hade vi åkt då


    Marie:)
     
  10. Mojan

    Mojan Medlem

    Hej!
    Jag vet inte varifrån du flyger, men vi bokar oftast flygstol med Norwegian, från Kastrup. Klickar du i direktflyg i lågpriskalendern, kan du se vilka dagar som är billigast. För oss två brukar det kosta ca 5500 från Kastup till Las Palmas, direktflyg. Har ibland lyckats få billiga flygstolar på TUI. Hotellet bokar jag oftast via Ebeach eller Booking.com. Vi bor alltid på Gloria Palace Amadores, all inclusive, men det blir dyrare att boka direkt på hotellet. Solresor har det billigase alternativet om man, som vi, vill bo på Gloria och inte kan boka själv, när det inte finns flyg som passar.
    Lycka till med flygstolsletandet..

    Mojan
     
  11. fbkmarie

    fbkmarie Medlem

    Fick på min mejl idag från ticket, där har dom resor vecka 51, och priser från 3.575 kr med hotell 1 vecka, avresa från Stockholm, fanns lite olika ställen att bo på, och det var resor med både ving och TUI.

    Marie:)
     
  12. Björn

    Björn Medlem

    Intressant tråd detta, och än mer intressant blir den när svaren kommer från dem som verkligen bokat flygstol och boende separat och inte bara spekulerar och tror... [8D]
     
  13. Per Svensson

    Per Svensson Medlem

    Någon som vet vart man kan mellanlanda (och inte vänta länge på anslutningsflyg) om man flyger med RyanAir från Göteborg? London Stansted verkar ha dåliga anslutningstider. "Mellanlanda" i tokholm är ju helt offside, adderar ju minst 2-3 timmar så det är inget alternativ. Kanske mellanlanda på någon hub i Spanien?
    iofs verkar Norwegian ha relativt billigt direktflyg från Sveriges framsida.

    Tack,
    Per

    /Per
     
  14. fbkmarie

    fbkmarie Medlem

    Ja Björn, ett bra alternativ, man måste kolla o va om sig o kring sig:) Vi bokade 3:e gången nu i april, via booking.com igen till GC och 1 vecka, inte lika billigt som förra året då vi fick en resa för runt 4.300 för 2 personer och 1 vecka, med flyg och boende, men väl värt att kolla upp:) Men detta med massa mellanlandnigar, och flygresor på 11 timmar, ja det är inget för mig som är flygrädd [:0] och oavsett om jag inte varit rädd för flyget, så tar det alldeles för lång tid:) Nä is i magen, (säger jag som helst vill ha allt klart med en gå

    I alla fall, har vi bokat hotellet klart 24:e okt o 14 dagar, på booking.com, o säger igen, så himla bra, kan avboka fram till 2 dagar innan, du betalar din vistelse på plats, o får du inget flyg, så har du ingenting betalt, o förlorar heller inga pengar, perfekt tycker jag, sen e ju problemet, att det kan bli svårt få tag i billigt flyg, mitt under stor säsongen, men det löser sig väl säkert.

    Ja god natt alla vänner, dags att krama kudden, nu får vi hoppas på ett gott väder i morgon som dom lovat, då blir det solstol, olivolja, och altanen ;)


    Ha en fin helg alla

    Marie:)
     
  15. Mollsan

    Mollsan Medlem

  16. StefanG

    StefanG Medlem

    Har i helgen bokat lägenhet i PdI 12-26/12 på Fayna. Kostnaden för lägenheten är med dagens kurs 5800:-.
    Flygstolar för frugan och mig på Ving ifrån Sturup blir 7600:-
    Summa 13400:-

    Charterresa med Ving till samma hotell, samma tid kostar idag 15400:-

    En besparing på 2000:-
     
  17. Anders

    Anders Medlem

    Jag har bokat med Iberia från Arlanda 22/12-05/01,4 pers för 12000kr
    Mellanlandning i Madrid.
    Bokat boende I Maspalomas direkt med hotellet, ca 6700kr.
    Under 20000kr för 4 pers över Jul och Nyår är bra tycker jag.
     
  18. StefanG

    StefanG Medlem

    Det var ett riktigt bra pris. Letade själv upp sådan flygningar, men det föll på bror mins arbetsschema, så man får ta lite dyrare alternativ...
     
  19. StefanG

    StefanG Medlem

    När jag kollade vings flygstolar från Sturup var priset 15200:- för fyra personer. I går fick jag infallet att kolla vad TVÅ stolar kostade... 5200:- .....Bokat.:) Gick in och kollade vad två stolar skulle kosta nu...7600:- totalt skulle det bli 12800:- istället för 15200:- om man idag bokar fyra stolar....vaddå rörigt......:)
     
  20. southstar

    southstar Medlem

    Har firat ett antal nyår på Kanarieöarna. Hade tidigare en kontakt där som hjälpte mig fixa boende i San Augustin, aldrig betalt mer än 3000 kr/vecka för boendet. Boendet ganska enkelt men billigt 450 Euro(2 veckor) flög med SAS och beställde flyg via flygresor.se. Boendet: www.airbnb.se/ beställde direkt via hemsidan billigare än via agent :)
     

Dela sidan

  1. Hej! På den här webbsidan används kakor (cookies). De används för att göra användarupplevelsen bättre och för statistik. Om du fortsätter att använda webbsidan så samtycker du till användningen av kakor.
    Stäng notis