Väder Kanarieforum Hotellguiden Resor & Flyg Hyr bil Golf Webbkameror Artiklar Kontakta oss
Vädret just nu

Nyårsresor till Kanarieöarna - Tips om du vill fira nyår i solen

Vi svenskar åker gärna utomlands på nyårsresor och Kanarieöarna är ett av våra favoritresmål över nyårshelgen.

Klimatet i december är som en svensk sommar, ca 21-22 grader i luften och runt 19 grader vattnet (vår tips är att boka ett hotell med uppvärd pool!).

Fördelen med att fira nyår på Kanarieöarna är att det finns en chans att få tag i billiga biljetter och billigt boende även över storhelgerna.

Men vill du fira nyår på Kanarieöarna så är vårt råd att boka din nyårsresa så långt i förväg som möjligt. Ju närmare december vi kommer desto dyrare blir resorna och charterarrangörerna rapporterar att både flyg och hotell ofta är fulla över nyårshelgen.

Ett annat tips är att också att boka bord på restaurang om ni vill äta ute på nyårsafton. Ett enkelt sätt att hitta restauranger är att ringa hotellet ni kommer att bo på och be dem om rekommendationer och hjälp med bordsbokning av nyårsmiddag.

Är ni ute i sista minuten när de flesta restaurangerna redan är fullbokade kan det vara värt att köpa en all-inclusive resa hellre än att gå ut och äta på en sämre restaurang. På ett all inclusive hotell ordnar de nästan alltid nyårsmat och nyårsfirande för gästerna (men ibland för en extra avgift). Det kan det vara värt.

För festligheter så händer det ofta något på de större stränderna och i varje stad på de olika Kanarieöarna håller barer och klubbar öppet. Fyrverkerier kan ses över hela öarna.

Så firar spanjorerna nyår på Kanarieöarna

Spanjorerna själva ordnar ofta privata nyårsfester med dans och bubblig Cava (spansk Champagne).

Kring tolvslaget öppnar festdeltagarna små goodiebag-påsar som brukar vara fyllda med festattiraljer som hattar, maskeradmasker, girlanger och annat som behövs för ett bra nyårsfirande.

Alla äter också tolv stycken druvor Las doce uvas de la suerte (lyckodruvor). Vid midnatt äts en druva för varje gång klockan ringer när den slår 12. Lyckodruvorna sägs ge lycka och välgång nästa år.