All inclusive?

Diskussion i 'Prat om Gran Canaria' startad av Rson, 8 januari 2009.

 1. Rson

  Rson Medlem

  Det har blivit allt vanligare med all inclusive. Förr hette det helpension och eländet tog slut någon gång på 1970-talet. Hur roligt är det att äta frukost, lunch och middag på samma ställe? På Gran Canaria finns en tydlig trend där resebolagen säljer in all inclusivekonceptet. Vill vi ha det så? Konsekvensen ser vi redan på mindre orter, där en del restauranger fått stänga pga färre besök. Hur roligt är det att åka till ett ställe, där hotellet är enda restaurangen?
   
 2. Fredde

  Fredde Medlem

  Skall köra det nu när vi drar, en anledning är att förra året i playa del ingels rök det lätt en 500ing varje middag.. Biran är juhutlöst dyr, vissa resturanger tar ju nästan 50 spänn för en stor stark till maten
   
 3. klara

  klara Medlem

  Vi köpte all inklusive direkt på hotellet, där vi bodde, när vi var i Puerto rico i höstas. Därför, att vi gjorde det var just därför som Fredde syftar på, att det är dyrt. Jag kan säga, att vi sparade väldigt mycket på det, faktiskt mer än hälften än vad vi hade fått betala annars, genom att ha självhushåll i lägenhet och äta ute 1 gång/dag.
  Maten var helt ok och det fanns alltid flera alternativ att välja mellan. Det fanns alltid ett stort utbud med frukt och grönt, så det var inte bara en massa onyttigheter i form av deserter.

  Irene
   
 4. Rson

  Rson Medlem

  Tvivlar inte på att det i flera fall kan bli billigare med all inclusive. Sedan beror naturligtvis mycket på valt hotell och matvanor. På "vårt" hotell ingår frukosten i priset. Tillköp för lunch, middag och all dryck fram till kl 24 är 20 euro/dag/person. Naturligtvis är det billigt.Ölen kostar ca 2 euro/33 cl för de som inte valt all inclusive. Middag ute på restaurang kostar ca 10-13 euro/person. Lägg därtill lite för lunch och dryck och det blir säkert lite mer än 20 euro. Men å andra sidan har vi fritt internet och gratis gym på hotellet, så vi sparar in lite där istället.
  En väsentlig fråga i sammanhanget tycker jag ändå är: Hur roligt är det att komma till en plats, där alla barer och restauranger utom den på hotellet är stängd? Skall vi turistande svenskar bry oss om det?
   
 5. tjollan

  tjollan Medlem

  Tänker ibland att jag vill pröva allinclusive. Har varit till Canaria några gånger nu och he vette katten hur dom lyckats bli så dyra på så kort tid förhållandevis.
  Nej det är säkert inte bra för ön men det kanske ger dom en tankeställare rent allmänt politrukar och turistnäring plus folk att "hej nu måste vi verkligen göra något!"
  En låda med 10 ostbitar runt 2 euro exempelvis, en pizza runt vanligt "svenskt pris".
  Visst jag kan tycka att ska man leva så knapert att man kanske inte alls kan äta ute så kanske man bör vänta lite till med att åka.
   
 6. reknyl

  reknyl Medlem

  Ärligt talat, är inte det en mycket trevlig del av semestern att prova många olika lokala inhemska näringsställe gärna en bit utanför de vanliga turistfällorna. Dessutom överraskas man av att det är helt annan nivå på priset. Inte åker jag till GC för att äta pizza ?

  (¿)
   
 7. coconut

  coconut Medlem

  När vi ha åkt har vi haft halvpension, å det e av anledningen att även om vi haft lägenhetshotell så har det vart skönt att slippa laga mat, diska å inhandla varor var å varannan dag.Har helt enkelt tyckt att det vart skönt att känna att man har semester,,Även om vi haft detta så har
  vi kunnat äta ute nån gång ändå...En annan anledning är att det som tjollan säger e så apdyrt på Gc nu med mat å att vi sparar in på detta.

  Dessutom reser vi med barn å det e inte jättekul att maten inte blir uppäten gång på gång för att de inte gillar den..Blir dyrt i längden..äter man på hotellet så finns det alltid nåt som passar.När vi har haft halvp så har jag ätit varierat varje dag...Men vi kanske lyckats bo på rätt ställe då...

  Å pizza finns världens godaste i san augustins köpcentra(vid taxistaionen)..NI som vart där vet vilken jag menar..Kommer deff äta en nästa gång oxå..:)Trots halvpension...
   
 8. fbkmarie

  fbkmarie Medlem

  God eftermiddag allihop. Förstår hur rson menar blir ju liksom ingen variation, vi hade all inclusive när vi va i väst indien, jätte god mat och mycket, men gud va långrandigt det blev, lite av tjusningen består ju faktiskt i att besöka lite olika restauranger, och pröva lite olika slags mat mm. Men förstår också så väl alla barnfamiljer t.e.x att gå ut med en hel familj, uja mig det kan inte va billigt, vet ju själv när våra tre barn va små, då va vi alltid på Mallis och det va inte billigt när man skulle käka både lunch och middag ute. Men kan ju säga att fast vi bara är två så brukar vi ibland även göra i ordning lite käk på rummet, kan också va lite mysigt ibland[:p]:) Idag börjar det kännas verklighet för oss, att det snart bär iväg, betalade resan idag, så nu blir det att suga på knogarna:D
  Idag exakt sex veckor kvar[8D][8D][8D]

  Kram Marie
   
 9. reknyl

  reknyl Medlem

  Men det är inte så dyrt. Om man bor i Playa Ingles t.ex. så är det enkelt att ta sig till San Fernando och besöka trevliga mindre restauranger och upptäcka att det inte är halva priset jämfört med turistfällorna. Ingen på forumet som provat ? Sen kan jag förstå att om man är en stor familj med små barn så kanske det inte är en höjdare att äta ute.


  (¿)
   
 10. elsueco

  elsueco Medlem

  Reknyl, där tycker jag att du har fel!

  Var så sent som igårkväll på en ganska enkel restaurang i San Fernando. Restaurang Laurentino, typisk galicisk restaurang vad gäller inredning och meny.

  Sitter med räkningen framför mig, 145.00 + 7.25 IGIC totalt 152.25 Euros, med dricks 160.00 Euro jämnt. Vi var 4 det blir 40.00 Euros per person.

  Det var inga orgier i skaldjur utan tre olika tallrickar för "picar" som v i delade till förrätt, sedan 4 fisk och två flaskor crianza.

  Om jag tittar i CC San Agustin så erbjuder de, vad du kallar, "turistfällor", 3-rätters menyer för mellan 8 - 12 Euros! På en "turistfälla" tror jag aldrig att du kommer upp i 40 euros per person!

  Sedan är vad du får för pengarna en helt annan sak. Det heter Du får vad du betalar för och det gäller verkligen vad gäller restauranger på sydkusten.
   
 11. Riggan

  Riggan Medlem

  God kväll på er!
  Visst kan det låta lockande med all inclusive. Men min man och jag tycker om att laga frukost i vår lägenhet. Vi brukar inte äta så invecklad frukost. Yoggi+ frallor + kaffe ev. kokt ägg , så det är helt OK. Att kunna sitta i morgonrocken på altanen och njuta sitt morgonkaffe och titta ut över havet är lyx för mig.
  När det gäller lunch beror det på var vi är. Ibland har vi t.o.m haft mackor med oss till stranden för att slippa gå iväg och äta. Nu är vi inte så stora i maten och vi är ju två vuxna. Jag brukar packa ner en liten kylväska i resväskan , som kylklamp använder jag en liten vattenflaska som jag lägger i frysen. Fungerar utmärkt att hålla ölen lagom kall:D.
  Eftersom vi sällan går ut och äter här hemma sätter jag stort värde i att gå ut när vi är på GC. Framför allt att prova olika restauranger. Stå och lagar middag i ett litet kök gör jag inte.
  Så därför har jag bl.a bakat en hemgjord pizza idag. Enl mina vänner slår den de flesta köpta[:I][8D]
  Jag älskar att laga mat men på GC har jag semester.
  Men som väl är kan vi alla välja hur vi vill ha det. Det blir säker inte billigare att göra som vi gör men vi trivs med det.
  Kram till er alla från
  Riggan som alltid längtar till sol och värme
  Den 18 februari kl. 15.30 bär det av[8D]


  Riggan
   
 12. luckyjoe

  luckyjoe Medlem

  Jag tog halvpension när jag var nere i dec, frukost och valfritt lunch eller middag.
  För det mesta blev det frukost/middag och så handlade jag frallor och pålägg till lunch + något att dricka.
  Normalt när jag och min särbo åker så blir det (frukost på hotellet) och så lagar vi maten själv.


  Jojje
   
 13. LaSirena

  LaSirena Medlem

  Håller med Rson.

  Vi tror att det kan vara en av anledningarna att det har blivit mycket dyrare på GC. När vi är ner på sommaren på GC, har vi hört att restaurangägarna klaga på att fastlänningarna aldrig äter på restauranger. Vad tror ni dem tycker om all inklusive? Vi tror att all inklusive har ökat priserna på GC och fått många restauranger att gå i botten.

  Vi tror på ett levande GC. Bojkotta All Inklusive låt turisterna äta hemma om de tycker det är fördyrt det får supermarkerna att överleva och de som har råd att äta ute får restauranger att överleva.
   
 14. tjollan

  tjollan Medlem

  Pizzan var bara som exempel.

  Som sagt det beror ju på vars du äter och vad du äter.

  Tur vi är två 34+ som reser själva.....
   
 15. elsueco

  elsueco Medlem

  Nu tror jag inte att man kan skylla på "todo incluido" för att priserna gått upp på GC, det är en hel massa andra faktorer som spelar in.

  Däremot kan vi vara överens om att företeélsen utarmar det som gör GC till en turistisk destination med ett brett utbud. Trist om restauranger, barer och annat som skapar atmosfären inte kan överleva.
   
 16. Bronzom

  Bronzom Medlem

  Jag håller med dig "El Sueco" "todo incluido" är en fara för hela turistindustrin. Jag kommer ihåg att "grisfestAntonio" varnade för de för länge sedan. Men jag antar att det är omöjligt att förbjuda också. Ett knivigt problem, verkligen.;)
   
 17. elsueco

  elsueco Medlem

  Förbjuda det går ju inte och det är motiverat på typ Santa Domingo, Jamaica och kanske vissa delar av Turkiet, när det inte finns några alternativ utanför turistkomplexen. Då är det också som regel lyxhotell som erbjuder lyxigt all inclusive. Men här.... här är det bara för att få ner priset och det är en urusel produkt, men billig.

  Trista ensidiga bufeér, viner på dunk och spritsorter som man aldrig hört talas om och när man smakar eländet förstår man varför.

  Gran Canaria har ett rikt utbud av barer, restauranger och discon pga av att man här har haft en mycket stor andel "extrahoteleros" dvs lägenheter och som gett gästerna alternativet att just gå ut och ha trevbligt på kvällen utanför det egna boendet.

  Tyvärr utarmar det utbudet för turisterna och jag tror att många turistföretagare just nu sliter ont.
   
 18. Rson

  Rson Medlem

  Elsueco-tyvärr har du rätt i mycket. Jag har talat med några restaurangägare och de är bekymrade för det minskade kundunderlaget. Det är svårt att hålla rörelsen igång med all inclusive-gäster, som tycker det är trevligt att uppleva "atmosfären" någon enstaka gång. Jag tror att vi bara sett början på nedläggning av restauranger. Vid besök i Arguineguin i november kunde jag t.ex konstatera att flera restauranger försvunnit under senaste året. Men det är kanske så "vi" vill ha det? Äta, sova och bada på samma hotell en vecka eller två samt bara umgås med svenskar.
   
 19. chica

  chica Medlem

  Håller med om att det är trist med "todo incluido" även om jag förstår att det är ett bra alternativ för barnfamiljer. Hade själv halvpension en vecka i Corralejo, Fuerteventura. Det var fantastisk buffé och även en kock som tillagade fisk/kött efter önskemål. Dock när jag tänker tillbaka så är den godaste måltiden den vi åt ute på en lokal restaurang på stan. Håller med om att Gran Canaria har ett rikt utbud av restauranger och även en bra kvalité (om man väljer med lite omsorg). Som sagt, ett knivigt problem! men själv kommer jag aldrig att välja något alternativ där allt är inkluderat.
   
 20. LaSirena

  LaSirena Medlem

  Vet inte vad ni har fått i från att det ska förbjudas. Det vi menar är att om ingen åker på "todo incluido". Så kommer marknaden styra att "todo incluido" försvinner. Förhoppningsvis kommer GC blomma upp med billigare och bra restauranger, eftersom det kommer att finnas ett större och bättre utbud.

  Rson har ett poäng i det hela "Hur roligt är det?" att äta på samma restaurang med samma utbud varje dag. Dricka sig packad för att utnyttja varenda krona.
   

Dela sidan

 1. Hej! På den här webbsidan används kakor (cookies). De används för att göra användarupplevelsen bättre och för statistik. Om du fortsätter att använda webbsidan så samtycker du till användningen av kakor.
  Stäng notis