All inclusive?

Diskussion i 'Prat om Gran Canaria' startad av Rson, 8 januari 2009.

 1. Solgott

  Solgott Medlem

  Har aldrig haft all inclusive men ångrade faktiskt att jag inte tog det nu när vi bodde på Sunwing Resort Arguineguin i novmeber. Har också barn och vi räknade ut att vi skulle sparat många tusenlappar på det.

  Två veckor kändes dock lite långt men i slutändan så borde vi nog ha gjort det. Jag är inte imponerad av den spanska maten överhuvudtaget och tycker inte att jag hade missat så mkt på att äta bufémat på Sunwing.

  I grekland hade jag nog haft svårt för all inclusive men det är för jag älskar den grekiska maten.
   
 2. Rson

  Rson Medlem

  Solgott-skulle vilja se den kalkylen. Sunving är ett av få hotell i Arguineguin, där frukost inte ingår i hotellpriset. Trots det är de dyrare än de andra både på all inclusive och annat. Hoppas ni undvek deras affär. Där kan man verkligen tala om dyrt.
   
 3. Solgott

  Solgott Medlem

  Nej, den var inte gratis. Vi betalade 1800 ( 2 v) för frukosten men den var bra (jag har dock vart med om ännu bättre).

  Jo, men det skulle blivit billgare. Jag tror vi hade tjänat 3 000 minst om vi köpt all inclusive. Men visst, det hade vart tjötigt i två veckor.
   
 4. leroy

  leroy Medlem

  Inget all incl. för mig. Gammal tråkig helpension. Men....undantag för barnfamiljer där det måste vara skönt att slippa titta på en icke billig nota efet måltiden. Och som någon sade, det finns alltid något som barnen äter.

  leroy
   
 5. Riggan

  Riggan Medlem

  Jag kan bara instämma i att all inclusive inte passar oss alls.
  Visst, vi är två vuxna.Vi är inte vana vid att äta så mycket eller så ofta.
  Så för oss är det ändå billigare att laga egen frukost och lättlunch för att sedan gå ut och äta middagen. Lite semester måste jag ju ha:D.
  Jag vet två par här ifrån stan´som bodde på Dorado i Arguineguine 14 dagar. Det ena paret lämnade inte hotellet på hela tiden.
  Hur kul är det????? Då kan man nästan stanna hemma:D
  Sedan tycker vi när vi är ute att barnfamilje överlag både äter och dricker och kostar på sig så mycket mer än vad vi som pensionärer gör.
  Så det är kanske inte så underligt om det blir dyrt.
  Det räcker att åka in till IKEA så ser man skillnade mellan oss äldre och barnfamiljer. Ofta säger vi till varandra :Hur har de råd?
  När vi var unga och hade barn så åt vi det mesta hemma eller hade med oss fika och smörgåsar. Finns det några som gör det idag av de yngre???
  Kram
  Riggan som längtar efter sol och värme[8D]
  37 dagar kvar till avresa

  Riggan
   
 6. SuperMita

  SuperMita Medlem

  Jaha, du får jag säga att jag tycket verkligen att det var bra med all-inclusive. Var på Fuerteventura över jul & nyår och hade då för första gången all-inclusive.
  Så skönt att slippa lägga tid på att gå och handla mat och vatten. Här kom man till dukat bord och tog vad man ville utan att tänka på disk eller pengar. Det fanns alltid något som passade och man njöt varje gång men satte sig ner och åt.
  Det fanns både barnfamiljer och pensionärer här och alla verkade nöjda. Även om man är liten i maten så tror jag att man tjänar på detta. Vi såg ute på en restaurang att en biffstek gick på 12 euro och sen dricka på det....för en person och man ska ju äta mera under dagen och sen ta det gånger 1 eller 2 veckor.
  Jag var oxå tveksam till detta innan men kommer att boka sådant igen för det passa oss.
  SuperMita
   
 7. Rson

  Rson Medlem

  Naturligtvis kan det finnas situationer, där all inclusive känns som det bästa alternativet. Framförallt torde det gälla barnafamiljer. Mera tveksamt är det om par kan "räkna hem" priset för all inclusive. Dessutom som flera skrivit, hur rolig semester är det att sitta i samma restaurang morgon, lunch och kväll. Mitt tips är: välj hotell där frukost ingår, ät något lätt under dagen och en rejäl middag på kvällen på någon av de restauranger, som ännu finns kvar. Har all respekt för att all inclusive passar en del, men tyvärr är det en realitet att kundunderlaget för restaurangerna minskar och även deras förmåga att överleva.
   
 8. Godkväll alla kanarieälskare.
  Håller med Rson.
  Vi har de sista åren vi åkt haft frukost som ingått.Då har det varit som en stor frukostbuffe.
  Man har varit mätt till framåt em.
  Var lagom att ta en kopp kaffe på em. För att sedan äta en riktig middag på kvällen.
  Är man bara två vuxba så tycker jag inte det är dyrt att äta ut. Om man skulle gått ut i Sverige och ätit samma då hade det kostat mycket mer.
  Blåsig hälsning från Småland och Ewa
   
 9. Hoppas ni kan läsa var för snabb. Tagenterna ville visst inte som jag ville.
   
 10. Riggan

  Riggan Medlem

  Supermita!
  Det är väl tur att vi alla kan göra det som passar oss bäst, och det är väl så det ska vara.
  Och vem vet,jag kanske också väljer det någon gång.
  För man ska aldrig säga aldrig. För stressade barnfamiljer förstår jag att det måste vara skönt att slippa tänka på mat. Likaså för yrkesarbetande. Det är inget fel i det.
  Det är ju semester vi vill ha.
  Vi har aldrig räknat på om det blir billigare eller inte beroende på att vi inte bott på hotell med all inclusive.
  Åker man en kryssning så är det ju alltid all inclusive, förutom dricka. Men där funkar ju inget annat. Så när sonen och jag åkte en kryssning Miami-Bahams ingick all mat. Visst var det skönt.
  Men när vi nu bor i lägenhet på GC är det så skönt att kunna gå ut på altanen i morgonrocken och äta sin frukost och njuta av sol och värme.
  Ska man gå ner och äta frukosten måste man väl klä på sig antar jag:D;)
  Kram
  Riggan som alltid längtar efter sol och värme och har 37 dagar kvar till avresa[8D]


  Riggan
   
 11. SuperMita

  SuperMita Medlem

  Hej Riggan.
  Vet att du bor på Flamboyan vilken jag oxå gjorde jul & nyår 07-08. Visst var det gott att sitta i solen på morgonen och rosta bröd i morgonrocken, det tyckte jag oxå. Och som du säger man kan ju inte gå ner i matsalen i morgonrocken och flumma runt där....
  Men som sagt, vi har länge funderat på om det var värt pengarna och jo, det tyckte vi att det var, vart fall på detta hotellet.Sen såg vi inte så många restauranger i Jandiá så det hade nog blivit lite långtråkigt. Men visst, det är ju synd om de som driver ställena när vi tar all-inclusive och knappt lämnar hotellområdet.
  Vi saknade dock Tony´s sjötunga när vi satt där i matsalen. Ha en skön resa.
  SuperMita
   
 12. coconut

  coconut Medlem

  Intressant tråd detta blev med många synpunkter..
  Som sagt så väljer jag gärna halvp/all incl av anledningen att jag vet att det alltid finns nåt för barnen..Sen e det skönt att ha nära till maten tycker vi..Som ensamstående mamma till två så e det otroligt skönt att gå till dukat bord å sen lämna allt efter sig(gör man ju visserligen på rest oxå) men dessutom e det lättare att beräkna kostnader överlag när man betalt maten redan innan..

  Å även om vi haft halvp så har vi tatt oss utflykter ändå å ätit ute nån gång, exempelvis på jul åt vi på tre hjärtan ist för att nyttja hotellets buffe..:D

  Men som Riggan säger..tur att alla kan göra som man vill..För min del skulle jag inte vilja att dessa alternativ för mig som barnfamilj bojkottades...:)
   
 13. chica

  chica Medlem

  Tror inte att det är någon risk att all-inclusive eller halvpension bojkottas då det helt enkelt är jättepopulärt. Många jag känner har talat sig lyriska om hur underbart det varit med all-inclusive, och det gäller i diverse länder, Canarias, Egypten och tom i Grekland har det blivit vanligt. Själv har jag ibland haft halvpension och faktiskt helpension en gång på Mallorca. Helpensionen berodde på att mannen hade diskbråck och lite svårt att gå längre sträckor plus att jag visste att det inte var så roliga restauranger på den orten vi bodde på. Vi åt således frukost, lunch och middag på hotellet. Det var buffé och alls inget fel på maten men jag kan ärligt nog säga att jag förmodligen inte är vuxen nog att klara av att äta buffé i två veckor. I början jättekul och jättegott men efter en vecka blev jag som ett barn och åt typ glass och pommes till lunch m.m och efer tio dagar tappade jag aptiten helt och levde sedan på soppa och bröd. Aldrig har flygplansmaten smakat så gott som när vi reste hem. Efter den upplevelsen undviker jag buffé och kan bara tänka mig halvpension om det är middagsmeny. Kan bara hålla med om att det är tur att det finns olika alternativ och att man gör som man vill.
   
 14. Rson

  Rson Medlem

  Nej, "chica" jag tror inte att all-inclusive eller halvpension bojkottas. Tycker inte heller att det skall göras. För vissa passar det helt enkelt bäst. Däremot tycker jag att man skall fundera innan man bestämmer sig med tanke på att konsekvensen är en utarmning av ortens restauranger. När det gäller vissa länder (dock ej på Gran Canaria) är väl all-inclusive det säkraste sättet att undvika matproblem, i vart fall om man åker till Egypten. Din beskrivning om hur man känner sig efter en veckas buffé-ätandet säger väl allt...? Billigt kanske-men upplevelse??
   
 15. Rson

  Rson Medlem

  matproblem- skulle vara magproblem
   
 16. klara

  klara Medlem

  Jag kan ju säga, eftersom vi hade all inklusive i höstas, när vi var på gc, att vi har aldrig någonsin haft en sådan avkopplande semester. Vi lämnade faktiskt hotellet ibland, i alla fall. Nu hör till saken, att jag inte hade haft någon som helst semester under hela året förräns vi landade på gc, så för oss passade det perfekt och så även priset förstås. Det blev helt klart billigare för vår del. Tänk, så skönt, att gå till dukat bord och bara ta vad man vill ha. Det fanns ju hur mycket godsaker som helst att välja på. Vi skulle inte tveka, att ha all inklusive igen. Smaken är ju delad och tur är väl det.

  Irene

  Irene
   
 17. LaSirena

  LaSirena Medlem

  Kan nog hålla med att vissa platser i Världen kan vara okej med All inklusive där det inte är byggt för turism. Men på GC där lever de nästan helt och hållet på turismen.
  Jag vill inte se ett gc med tomma lokaler i CC utan restauranger och butiker. Kolla hur det ser ut i de olika CC, ena restaurangen efter den andra stängs och står tomma i flera år.

  Jag tror inte det är Euron som har gjort det. Det märks att folk har pengar har de råd med en dyr all inklusive resa och samtidigt göra saker utanför hotellet.

  Det här har inget med om man är barnfamilj eller pensionär det beror helt enkelt på att folk är lata, bekvämma och egoistiska.

  Låt GC leva. Låt lokalbefolkningen överleva.

  Snåla gjorde ni ju inte när ni beställde resan.

  Har jättesvårt att förstå er som åker All inklusive till GC där det finns så mycket bra utbud, ni missar massor. Se er omkring, ön är vacker och inte bara hotell. Bra mat och trevliga kanarier.
   
 18. coconut

  coconut Medlem

  Lata bekväma och egoistiska?..Må så vara då...knasig kommentar tycker jag...

  Detta handlar väl inte om att övertala folk att välja sida eller, alla förklarar ju bara hur de själva vill ha de...Tycker det blev lite sandlåda nu...

  Hoppas ni haft en bra dag alla...!!Maria
   
 19. Riggan

  Riggan Medlem

  God middag mina vänner!
  Jag måste bara få säga att det är väl en evig tur att vi var och en kan göra det som passar dem bäst.
  Det är väl så i hela samhället. Inte bara vilken sort resa man väljer.
  Vi är ju olika alla och värdera olika saker på olika sätt.
  Så fortsätt med det och låt oss göra som VI vill.
  Hur skulle det se ut om vi inte själva fick bestämma över hur vi vill ha det.
  Jag tror inte jag skulle resa då.
  Kan mycket väl tänka mig att ta all inclusive någon gång. Men då vill jag välja det när det passar mig.
  Så i år blir det frukost på balkongen och ev. lunch där också men middagen går vi ut och äter på olika ställe.
  När vi var i San A. förra året träffade vi på ett par (vi har sett dem de 5 år vi bott i S.A). De gick till samma ställe varje kväll under 14 dagar (till kinesen). Satt vid ungefär samma bord, hade samma kläder varje kväll. Det var därför vi kände igen om.
  Jag tycker det är spännande varje kväll att prova olika matställen.
  Det blir ju tjatigt att gå till samma varje kväll.
  Må så gott
  Riggan som har 34 dagar kvar till avresa


  Riggan
   
 20. n/a

  n/a Medlem

  Intressant debatt.

  Självklart skall alla konsumenter få välja fritt - motsatsen är ju omöjlig i en demokrati. Men det är ju bra om det sker en viss konsumentupplysning. Om man vet att helpension utarmar det lokala utbudet och slår ut en massa alternativ så kan man ju ta med den parametern nästa gång man väljer. Precis som man gärna handlar miljö- och hälsovänligt så kan man ju handla kulturvänligt. Vi köper ju inte kläder, skor och fotbollar som fabricerats av barn just för att vi vill påverka den lokala kulturen i ett främmande land i en riktning vi tycker är förnuftig.

  För researrangörernas del så tycker jag att man kan utkräva ett visst ansvar. De tjänar pengar på resorna och bör ha i åtanke hur deras strategi fungerar på längre sikt. Hur roligt blir Gran Canaria om en massa smårestauranger försvinner? Hur kommer det att påverka resmålets popularitet? Jag kan redan svaret för jag besökte gamla Sovjet ett antal gånger. Där kretsade allt kring ett litet antal gigantiska turisthotell med komplett utbud, från horor till ett avkönat middagsbord med kö till borden och hopplös mat. Fullkomligt bedrövligt och djupt deprimerande. Konkurrensen gör underverk, därför måste vi slå vakt om den.


  Lyckligen bofast i Las Palmas
   

Dela sidan

 1. Hej! På den här webbsidan används kakor (cookies). De används för att göra användarupplevelsen bättre och för statistik. Om du fortsätter att använda webbsidan så samtycker du till användningen av kakor.
  Stäng notis